Hobby

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Hobby

Post autor: krecik »

Jak na razie Słoneczko :kwiat: , jak na razie :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

krecik pisze:Jak na razie Słoneczko :kwiat: , jak na razie :lol:
Oj da nam popalić Małgosia :kwiat: jak to przeczyta :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam,
Pragne z tego miejsca gorąco i serdecznie podziękować "Narewka" za okazałą Mi pomoc w moim nietypowym hobby.
Bardzo dziękuje.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

administrator pisze:Fajnie, że piszecie ;)
Rower lubię, nie ma to jak jazda po lesie ;)
Podróże fajna sprawa i przygoda, pamiątki, zdjęcia, wrażenia :)
Monety cenna rzecz, dosłownie cenna ;) W podstawówce się miało i monety i znaczki bo nie było komputerów. Miałem wtedy przedwojenne złotówki i carskie ruble z XIXw. Nie wiem gdzie to wszystko przepadło.
Kaset miałem, miałem. Resztek wyzbyłem się niestety. Patefon i czarne płyty też były po drodze :)
Rybkę miałem ale kot mi zeżarł ;)
No ale zbieranie paczuszek z cukrem przez Narewkę jest rewelacyjne! Również nie słodzę ale często staram się wziąć ze sobą ten cukier i za chwilę kończy w moich ustach. Nie pomyślałem, że można go zbierać. Może jakieś zdjęcia?
Pozdrawiam
zaległa lektura a jakże aktualna ...
hm...
mimo różnicy pokoleń...
- rowerem jeździłem, nawet na wakacje i z powrotem, marki "ukraina"...
- kolekcja monet i banknotów - do tej pory drzemie w szafie, niezły mischung - od talara do tolara ...
- kasety wyrzuciłem z chwilą kupna odtwarzacza płytek...
- rybki mieli synowie, w pewnym okresie naprawdę imponujące akwarium...
...
inne kolekcje -to albumy filumenistyczne kilkunastu lat zbierania - poszły do starszego syna...
znaczki pocztowe - w spadku po dziadku - piękne paczki znaczków poczty carskiej, po ojcu - okupacyjnej - też poszły do synów..
fotografie:
- stare - są scanowane - sukcesywnie idą w świat i do albumu na FB
- slajdy ORWO - w obróbce - pójdą jak wyżej..
- współczesne - elektroniczne - połączone z pasją wojaży - wędrują na fora turystyczne jako ilustracje relacji...
PS - w przygotowaniu relacja z Lądka ale dopiero po powrocie - za pół roku...
PS - 2 / warto termat podtrzymać - przybywają nowi kuracjusze i hobbyści...

:mrgreen: ... :ugeek:
Awatar użytkownika
zorro
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 sty 2014 07:00
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zorro »

Hobby... to podobno sposób na życie w ogólnym słowa znaczeniu, na wypełnienie czasu czymś miłym i przyjemnym... może to również pasja...
Hobby to coś co daje spokój, relaks i pozwala odpocząć w moim przypadku... od pracy, od otoczenia, od obowiązków dnia codziennego...
Zastanawiałem się, czy kogoś to zainteresuje... ale zdecydowałem się napisać...
Swoje hobby podzieliłem "sezonowo"...
Od wiosny do jesieni przy ładnej pogodzie motocykl i przejażdżki na krótkich dystansach, najchętniej polnymi i leśnymi drogami do... "nikąd..." wiatr, myśli i widoki... monotonne mruczenie silnika... sezon już rozpocząłem bo warunki sprzyjają.
Późna wiosna do wczesnej jesieni to łowienie ryb... i również przy pogodzie typu "komfort"... Być na wodzie w łodzi, nad wodą na brzegu jeziora przed świtem i widzieć jak z mgiełki wyłania się las, przeciwległy brzeg..., docierają pierwsze promyki... to balsam dla "duszy"... absolutna cisza, ptaszki budzą się trochę później... Zachód słońca i zapadający zmierzch na wodzie lub nad wodą... to widok zupełnie inny niż z okna... inaczej się to widzi i czuje...
Jesień to grzyby... wędrówki po lesie w poszukiwaniu tych najpiękniejszych i najciekawszych, zgrabnych, ładnych, jędrnych... a potem suszenie, marynowanie... pakowane pojedynczo prawdziwki, każdy "średniak" w swoim szkiełku... cudownie to wygląda i smakuje...
Zima to oczywiście narty... ile się da... Najczęściej trzydniowe wypady jak uda się do weekendu dołożyć piątek lub poniedziałek... Czasem i piątek i poniedziałek... wtedy mogę odwiedzić Czechy lub Słowację...
Basen i rower... to też lubię...
Cały rok... uwielbiam "pitrasić", spędzać czas w kuchni (to jesienią, zimą i wczesną wiosną) oraz przy grilu, przy kociołku i przy wędzarni latem... lubię zjeść coś smacznego, oryginalnego i czymś popić... :roll:
Okresowo popołudnia od poniedziałku do czwartku spędzam w garażu bo każdy sprzęt wymaga pielęgnacji, obsługi i konserwacji... ale to też jest przyjemne...
Lubię też jeździć autem, podróżować do celu zaglądając do knajpek z regionalną kuchnią naszych regionów i południowych sąsiadów...
No i jak każdy hobbysta też zbieram ale nie kolekcjonuję... :lol: :lol:
Każda pasja i każda przyjemność troszeczkę kosztuje, więc zbieram pieniążki... :lol:
A najbardziej brakuje mi czasu by pogodzić zbieranie z możliwością korzystania... Ale to już inna historia... kompromisy czasem są niezbędne :P
Pozdrawiam wszystkich wędkarzy, narciarzy, grzybiarzy, motocyklistów, kierowców, rowerzystów i hobbystów, pasjonatów, poszukiwaczy... :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ho ho ho ...ładnie :D to ty na nic ;) nie masz czasu :lol: :lol: :lol: ciągle zajęty. Ale zajęcia super ......bardzo mi się podobają i chętnie bym się do nich przyłączyła :lol: :lol:
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

Petanka bedzie w tym sezonie jednym z moich hobby..... :D
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

A ją wypatrzyłam na Inowrocławskim rynku :)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

właśnie mam zaproszenie na niedzielne zawody ale zastanawiam sie czy brac w nich udział czy pojechac na majówke w plener :!:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No i właśnie przypomniałam sobie jakie szerokie hobby ma nasz niesamowity Prezesso :kwiat: :o :o
A wy jakie macie :?: :?:
ODPOWIEDZ