sanatorium dla 70+ czy jesteś za?
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Re: sanatorium dla 70+ czy jesteś za?
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
A z czego mam być zadowolona ?? Ja też z tych niezastąpionych .Mogłam jechać lekarz proponował sanatorium dwa lata wcześniej ,ale ...wiesz jak jest : dzieci ,chory mąż ,kredyt w bankusztani pisze:Medi jesteś zadowolona ?
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
- medi
- Przyjaciel forum

Taaaa ,rok już czekam ,mogę poczekać i drugi ??sztani pisze:zadowolona ,że czeka się tylko rok tak zrozumialem( na wyjazd )
- medi
- Przyjaciel forum

że dzieci bić nie wolno to wiem .Ale nikt nie mówił że nie wolno dawać klapsy dorosłymsztani pisze:Za stary już chyba jestem na klapsa ( teraz klaps zabroniony)![]()
![]()
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
A może zmienic SYSTEM , Sytem kwalilfikacji na rehabilitacje
Bo diabel jak zawsze tkwi w SZCZEGOLACH.
Jest wiele schorzeń , wiele osrodkow ,ktore mogly by bardzo niskim nakladem przyjmowac Gości w wieku np +75.
Niemcy zabrali nam ponad 80% NASZYCH wybudowanych przez Nas jak i Naszych Rodzicow w tych NAJBARDZIEJ atrakcyjnych miejscowosciach tych na poziomie DOBRYCH 3 Gwiazdek
Może podzielić
Krus
Zus
NFZ
i osoby plus 75
Wszak osoby w podobnym wieku lepiej się czuja maja niejednkrotnie podobne zainteresowania
Osobiscie dzis w katowickiej klinice kardiologicznej przy przyjeciu Pana ( info od Siostry ) lat 82 Syn ,Zieńć Zadal PYTANIE czy po zabiegu odrazu OTRZYMA rehabliltację w Sanatorium Równica w Ustroniu slyszalem pokatnie twierdzenia czy ten Czlowiek zakwalifikuje się do Zabiegu!!
Drodzy Państwo pewien Pan Minister w akcie zemsty chcial i udalo mu się pozbawić Pracy lekarza bo nie wykonal przestrzepu Ojca-Każde z Nas Każde Kocha Swych Rodziców a dzieki Tamtej nagonce kolejki osób czekające na transplatancje wydlużają się..nie wiem czy doczekam się
Wracając do Tematu uważam ,że powinny być Stozone ośrodki cało roczne do których osoby w wymienionym wieku na podobnych zasadach jak Niemcy jeździli by na rechabilitacje odciążając NFZ a i ośrodki nie posiadające Kontraktow z funduszem mogły by takowych pensjonariuszy ..przyjąć
Ileż Wolnych i pustych przystosowanych obiektów obecnie stoi nie zagospodarowanych a POSIADAJACYCH BAZE