Poczekalnia na wyjazd w roku...2021
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Re: Poczekalnia na wyjazd w roku...2021
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Nawet ozdrowieńcy boją się jechać na rehabilitację po przejściu Cowida, którą mają zapewnioną przez NFZ.
Pojadę bez względu na to, czy się zaszczepię, czy będę musiał zrobić test oczywiście ze skierowania z NFZ, bo jest opcja, że Ci, którzy zgodnie z peselem powiedzą szczepieniu się-" nie" będą pokrywać koszty testu ze swojej kieszeni. Czy tą opcję wprowadzą, to życie pokaże.
Test przed wyjazdem do Świnoujścia, który nie doszedł do skutku robiłem w Kołobrzegu, gdzie byłem na pobycie prywatnym.
Pewnie też uda się zaszczepić jak przyjdzie termin w miejscu pobytu w sanaatorium.
W każdym razie jak coś będę wiedział, to na pewno w tym temacie napiszę. Pozdrawiam
- Samosia
- Super Kuracjusz

-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Jestem w tym temacie cały czas atakowany za propagowanie szczepienia się jak najszybciej.
Dlatego w tamtym temacie nie piszę już o szczepieniach i nie odpowiadam forumowiczom będących przeciwnikami szczepienia się.
Pozdrawiam i czekamy na zaszczepienie się.
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Podziękowano: 5 razy
- Pota
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2020 07:15
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Każdy ma prawo do własnego zdania i nikomu nie wolno go oceniać. "....szanuj bliźniego swego jak siebie samego..."
Do rzeczy, jestem już zaszczepiona i cieszę się, że nie przyczynię do narażenia innego człowieka na chorobę lub śmierć. Dla informacji nic mi nie wyrosło, nie biegam po suficie, czuję się dobrze i mam nadzieję, że ludzie nieodpowiedzialni będą się trzymać ode mnie z daleka, ponieważ nie ma całkowitej gwarancji, że się nie zarażę. Dlatego też, jestem za tym, aby wyjazd do sanatorium był obostrzony kartą szczepienia.
Robienie testów przed wyjazdem jest bezsensowne, bo można zarazić się w podróży a wystarczy tylko jedna osoba w sanatorium i cały turnus gotowy.
Zatem czekajmy na rozsądne uruchomienie ośrodków.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Też podobnie jak Ty jestem za wysyłaniem do sanatorium ludzi zaszczepionych, lub ozdrowieńców, którzy posiadają jeszcze przeciwciała.
Trzeba się cieszyć, że już jest więcej osób o takich poglądach jak nasze w temacie szczepień i związanych z tym wyjazdów do sanatorium.
Czekam na ogłoszenie o otwarciu gastronomi i hoteli, bo może wybiorę się przed sanatorium prywatnie do Świnoujścia, chociaż na 8 dni, bo już mam dosyć siedzenia w domu.
- Samosia
- Super Kuracjusz

-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Ja zrobiłem test przed mającym nastąpić wyjazdem do sanatorium będąc prywatnie w Chalkozynie w Kołobrzegu. Było to w październiku 2020 r i nie było problemu, a test zrobiłem w Szpitalu Miejskim w Kołobrzegu.
Wyjazd nie doszedł do skutku, bo zamknęli sanatoria na 4 dni prze rozpoczęciem turnusów, ale test wyszedł negatywny i byłem gotowy do wyjazdu do Adama i Ewy w Świnoujściu.
- Pota
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2020 07:15
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6