ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: madzia »

mam nadzieje ze latem pojade,mozen ktos z forumowiczow ma podobny numerek?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

madzia pisze:A moj numerek w kolejce to 24522,wiec moze bedzie lato
obecnie średnia miesięczna spadająca jest na poziomie 2.000...
to ja nie wiem albo wiem - co im komu będzie lato(ć)...

...

życzę wytrwałości ...
...
i lata - ale nad Morzem Czerwonym ...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19

Post autor: madzia »

Dziekuje za pocieszenie,ale wolę nasze morze.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

madzia pisze:Dziekuje za pocieszenie,ale wolę nasze morze.

ponoć Bałtyk najbardziej zaczyna się jodować od listopada ...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
daroo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2013 11:29

Post autor: daroo »

witam,mam pytanie 18miesiecy mija mi z poczatkiem lutego,kiedy dostane weryfikacje?czy bedzie to w lutym zalezy mi bo jestem narazie czasowy i chcialbym skorzystac ze zwrotow,pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Daroo z tą weryfikacją to w śląskim wydłużyło się ;) troszku .Odsyłają tak pomiędzy 18-20 miesiącem od złożenia :roll: Śląski ma ostatnio ogólnie tendencje do wydłużania wszelkich procedur :( A tak po za tym :) życzę fajnego miejsca i terminu ze zwrotów :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Niedawno ktoś tu napisał że nie mozna dzwonić do Katowic wcześniej niż po upływie 18 msc od :o złożenia wniosku ws. zwrotów, co dla mnie jest bulwersujące .
Czekamy ze złożeniem wniosku rok po powrocie, więc uważam że ten rok powinien być uwzględniany.Proszę ,czy ktoś ma aktualne info ws. zwrotów ? Kiedy można dopytywać się o tzw. zwroty ?
Dziękuję ;)
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

stokrotka
Niedawno ktoś tu napisał że nie mozna dzwonić do Katowic wcześniej niż po upływie 18 mc od :o złożenia wniosku ws. zwrotów, co dla mnie jest bulwersujące .
Czekamy ze złożeniem wniosku rok po powrocie, więc uważam że ten rok powinien być uwzględniany.Proszę ,czy ktoś ma aktualne info ws. zwrotów ? Kiedy można dopytywać się o tzw. zwroty ?
Dziękuję ;)

Witam. Dzwonić można do Katowickiego NFz tu miłe panie udzilą odpowiedzi na każde pytanie. Mi pod koniec sierpnia 2014 mineło 12 miesięcy od złożenia wniosku a 25miesięcy od ostatniego pobyty w sanatorium. Sądziłem iż w sumie mineło 25 miesiecy to mogę zadzwonić do NFZ tu i porosić o coś ze zwrotów . MIła pani po drugiej stronie słuchawki uświadomiła mnie iż dzwoniac w wrześniu upłyneło mi dopiero 12 od złożenia wniosku i dopiero po 18 mc mogę starać sie o wyjazd ze zwrotów . 18 mc mija mi dopiero w lutym :( .
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

seti 36 - może nie jasno napisałam ,ale każdy zrozumiał o co pytam ,czytając kolejną część mojej wypowiedzi.Nawiązując do tematu.Czyżby w NFZ w Katowicach pracowały tylko "zdrowe" panie :lol:
To się nie mieści w głowie jaka tam jest samowolka -te 12 msc. odczekania -potem kolejne 18 msc.-żeby móc zapytać "szanowne " panie czy łaskawie coś Ktoś "oddał" - to 30 msc. :o :o :o !!!! w tym czasie w sąsiednich województwach -ludzie są już dwa razy na kuracji .U nas to dopiero "środek" kolejki.
Skoro tak się sprawy mają to nie będę "zawracała" głowy pytaniem o zwroty bo....te "kolejne miesiące" to koniec roku :o - dziękuję ,poczekam -i oby do kolejnej wiosny :lol: a potem to już przypadnie moja kolejka -więc dla kogo te zwroty ?
Ciekawe czy te panie też tyle będą musiały odczekać i potem czekać ,jeśli będą w "potrzebie".
Zdrowia Im życzę i oby na nas patrzyły przychylniejszym okiem.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Stokrotko , tu na Śląsku to są ;) inne przepisy :roll: chyba. Z pewnością ;) cała Polska nam ""współczuje ""....... :twisted:
ODPOWIEDZ