ŚLĄSKI - NFZ kolejka
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka
obecnie średnia miesięczna spadająca jest na poziomie 2.000...madzia pisze:A moj numerek w kolejce to 24522,wiec moze bedzie lato
to ja nie wiem albo wiem - co im komu będzie lato(ć)...
...
życzę wytrwałości ...
...
i lata - ale nad Morzem Czerwonym ...
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
madzia pisze:Dziekuje za pocieszenie,ale wolę nasze morze.
ponoć Bałtyk najbardziej zaczyna się jodować od listopada ...
-
daroo
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 paź 2013 11:29
- Staż sanatoryjny: 5
-
forumowicz
Czekamy ze złożeniem wniosku rok po powrocie, więc uważam że ten rok powinien być uwzględniany.Proszę ,czy ktoś ma aktualne info ws. zwrotów ? Kiedy można dopytywać się o tzw. zwroty ?
Dziękuję
- seti36
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lip 2009 18:09
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 3 razy
Niedawno ktoś tu napisał że nie mozna dzwonić do Katowic wcześniej niż po upływie 18 mc od
Czekamy ze złożeniem wniosku rok po powrocie, więc uważam że ten rok powinien być uwzględniany.Proszę ,czy ktoś ma aktualne info ws. zwrotów ? Kiedy można dopytywać się o tzw. zwroty ?
Dziękuję
Witam. Dzwonić można do Katowickiego NFz tu miłe panie udzilą odpowiedzi na każde pytanie. Mi pod koniec sierpnia 2014 mineło 12 miesięcy od złożenia wniosku a 25miesięcy od ostatniego pobyty w sanatorium. Sądziłem iż w sumie mineło 25 miesiecy to mogę zadzwonić do NFZ tu i porosić o coś ze zwrotów . MIła pani po drugiej stronie słuchawki uświadomiła mnie iż dzwoniac w wrześniu upłyneło mi dopiero 12 od złożenia wniosku i dopiero po 18 mc mogę starać sie o wyjazd ze zwrotów . 18 mc mija mi dopiero w lutym
To się nie mieści w głowie jaka tam jest samowolka -te 12 msc. odczekania -potem kolejne 18 msc.-żeby móc zapytać "szanowne " panie czy łaskawie coś Ktoś "oddał" - to 30 msc.
Skoro tak się sprawy mają to nie będę "zawracała" głowy pytaniem o zwroty bo....te "kolejne miesiące" to koniec roku
Ciekawe czy te panie też tyle będą musiały odczekać i potem czekać ,jeśli będą w "potrzebie".
Zdrowia Im życzę i oby na nas patrzyły przychylniejszym okiem.
-
forumowicz