Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
smakija1 pisze:Dostalismy własnie oboje z mężem skierowanie z zusu do tego samego osrodka i w tym samym terminie .Pani w Tomaszowie była bardzo uprzejma i powiedziała ,ze nie bedzie zadnego problemu z pokojem razem.Mamy Aleksandrów kujawski od 24 września.Trzeba próbowac złożylismy oboje wnioski ,mielismy w jednym dniu komisje, oczywiści w innych pokojach u innych orzeczników ,oboje dostalismy to razem poszlismy uzgodnic termin I RAZEM SOBIE POJEDZIEMY
to jest bardzo dobry przykład koordynacji zdrowotnej...
więcej takich aż się prosi...
i to wcale nie boli...
a jakie z sensem dla wszystkich ...
proszę tego źle nie interpretować,bo oboje jesteśmy chorzy ,mąż jest po wypadku ,od wielu lat leczymy sie , I tak byśmy oboje pojechali ,tyle że akurat udało się razem to tylko sie cieszyć
Tu gdzie mieszkam ,nie ma takiej mozliwosci ,może dlatego wysyłają na pobyty stacjonarne. Ale to tez nie jest tak ,że wszyscy dostają wyjazdy. Ponieważ z ZUS jade pierwszy raz ,to trudno mi się wypowiadać czym kieruje się orzecznik. Miałam sporo papierów i badań od neurologa i reumatologa,bo sie leczę ambulatoryjnie , poza tym pani orzecznik badała mnie na komisji ,i stwierdziła że przyznaje mi wyjazd
smakija1 pisze:Tu gdzie mieszkam ,nie ma takiej mozliwosci ,może dlatego wysyłają na pobyty stacjonarne. Ale to tez nie jest tak ,że wszyscy dostają wyjazdy. Ponieważ z ZUS jade pierwszy raz ,to trudno mi się wypowiadać czym kieruje się orzecznik. Miałam sporo papierów i badań od neurologa i reumatologa,bo sie leczę ambulatoryjnie , poza tym pani orzecznik badała mnie na komisji ,i stwierdziła że przyznaje mi wyjazd
no wlasnie ja tez bylam na komisji w zusie ,i tez mam sporo papierow od neurologa i ortopedy ,ale niestety trafilam na orzecznika takiego ze dal mi rehabilitacje ambolatoryjna ,fakt mieszkam w duzym miescie ,ale wiem ze moi znajomi z duzych miast a dostali sanatorium ,ja poprostu mialam pecha
aniag ja obecnie mam zabiegi operacyjne ciąg dalsz nastąpi jestem na komisjach lekarskich też nigdy nie dostałam skierowania na prewencje zus sanatorium teraz oczekuje na termin komisji zobaczymy co będzie za niedługo dokumentacja kliniczna i nic .Jak tym razem nie pojade z zus to sobie załatwie poszpitalne .
grazynamackowiak pisze:aniag ja obecnie mam zabiegi operacyjne ciąg dalsz nastąpi jestem na komisjach lekarskich też nigdy nie dostałam skierowania na prewencje zus sanatorium teraz oczekuje na termin komisji zobaczymy co będzie za niedługo dokumentacja kliniczna i nic .Jak tym razem nie pojade z zus to sobie załatwie poszpitalne .
no jasne ,jak masz taka mozliwosc to czemu nie ,a moze akurat uda ci sie jechac z ZUS odezwij sie jak juz bedziesz po komisji ,ja teraz chodze na dzienna rehabilitacje
Muszę przyznać .że faktycznie trafiłam na bardzo miłą panią orzecznik,nawet sie spóżniłam 10 minut ,bo tak wyszło, może i miałam szczęście ,ale jakos byłam przekonana że dostane to sanatorium. Niektórzy ,pisali o zamianę z ambulatoryjnego na stacjonarne i sie udało ,trzeba było próbowac . Od nowego roku mają być jakieś zmiany ,bedzie ponoć trudniej wyjechac ,ale próbowac zawsze warto. Jak tu czytam niektórzy nie dostali , odczekali ze 2 miesiące złożyli ponownie ,trafili na innego orzecznika i sie udało . Pewnie też bym tak zrobiła.Mam 35 lat pracy ,przez tyle lat sponsorowałam ZUS ,niech teraz ZUS mnie zasponsoruje , tyle lat dla kobiety ,i to samej pracy bez szkoły ,to myśle że to sanatorium należało mi sie ,bo zdrówka już nie mam
Witam.
Mam przyznane swiadcz rehabil do polowy wrzesnia. Zlozylam dtuk o sanatorium i w zwiazku z tym mam wezwanie na komisje.
Myslicie ze mam szanse na wyjazd do sanatorium? Moj zus nie wysle mnie na lecz ambulatoryjne bo jestem ze wsi i odleglosc ponad 65 km(slowa lekarza orzecznika odnosnie swiadczenia rehab).
Stresuje sie ze bedzie odmowa bo zbyt krotki czas do knca swiadczrnia;(
Ps to juz bedzie trzecia wizyta
1- zasadnosc l4 ( bo 5 mc w gipsie rekabyla)
2- bo lekarz nie dal zdolnosci i wyslal na swiadcz
A 3 teraz bedzie.
Stresuje sie;(