Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2014 13:51
Staż sanatoryjny: 0

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: karmel »

Dzieki za slowa otuchy;)
Zdam relacje jak wroce;)
Ciekawa jestem czy to tylko rutynowa komsja etc czy bedzie jak zawsze;/
Bo dali mi tylko swiadcz tlumaczac zei tak na sanatorium ne zdaze w cxasie chba ze lekarz wypisze mi ten druk.
To pobieglam do rodzinnego i wyslalam. Bo ortopeda dopiero za ponad miesiac.
Kurcze komisja juz tuz tuz.
Ciekawe czy jesli przyznaja to vede mogla wybrac termin i lokalizacje? Zalezy mi na morzu bo jestem alergikiem i mam nadcisnienie, mimo, ze levze sie na narzad ruchu.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Karmel :) jak juz bedzie decyzja orzecznika pozytywna ,to zostaniesz zaproszona do pokoju gdzie uzgadnia sie termin i miejscowość ,bedziesz mogła wybrać ,dlatego przygotuj sobie takiego pewniaka byś sie z radosci nie pogubiła :lol: i zaproponuj i trochę pogrymaś ;)
Zycze powodzenia napisz po orzeczniku jak było ok?
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Oczywiscie dam wam znac;))
Ale musicie uzbroic sie w vierpliwosc.bo mam dopiero za pare dni komisje.
Jakbym dostala nad morze a poten udaloby mi sie zalatwic jedynke to bylby szczyt szczescia;)
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

W Krakowie nie było by to mozliwe, ponieważ teraz ZUS przyznaje sanatorium na listopad.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

karmel pisze:Oczywiscie dam wam znac;))
Ale musicie uzbroic sie w vierpliwosc.bo mam dopiero za pare dni komisje.
Jakbym dostala nad morze a poten udaloby mi sie zalatwic jedynke to bylby szczyt szczescia;)
niewiem skad jestes ,ale sanatorium z ZUSU przyznawane jest najczesciej w obrebie 200 km od miejsca zamieszkania ,a czas oczekiwania rzeczywiscie juz listopad
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

na listopad? mimo, ze w maju wyslalam druk:/ porazka:/
mam nadzieje ze jakos sie zalapie, bo chce wrocic do pracy a bez wyjazdu to nie wchodzi w gre, gdyz zaden fizjoterapeuta nie chce rehabilitowac kosci, ktora przeskakuje i wk ktorej szeczlina prze ponad 6 mc sie nie zrosla:(
forumowicz

http://wyborcza.biz/finanse/1,105684,10 ... armo_.html

Warto zajrzeć ;)
Można wyjechać dalej niż 200 km ,natomiast wtedy dopłacimy róznicę kwoty za przejazd.
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

ja mam jakies 700 km nad morze. ALe moge nawet calos dojazdu w obie strony doplacic.
Dla mnie najwazniejsza jest rehabilitacja, a jod pomoglby mi z alergia. A nie wiem czy wytrzymam tyle czasu w gorach bo mam nadcisnienie.
Mloda osoba ze mnie a normalnie mam 180/80 i puls 120 o.0 a jak sie stresuje to rosnie w gore;/
forumowicz

Karmel witaj :) proś o morze jak już dostaniesz orzecznika decyzję tylko już przejrzyj wcześniej obiekty ZUS ,byś była partnerką w rozmowie pewną a nie zagubioną . ;) Chyba wtedy ,raczej na pewno mają przewagę ;)
Ja mogłam wyjechać też nad morze przeszło 700 km to prawda że pani noskiem kreciła ,ale by mi dała nie ma takich przeciwskazań ,ale wybrałam Iwonicz :)
A termin pomimo ,że macie tam u siebie takie odległe jak pisze koleżnka :roll: to też proś o wcześniejszy ,nie wierzę zawsze coś mają w rekawie jak magik :lol:
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Kruszynko a w jakim zusie bylas?
mam mega stresa!!
ODPOWIEDZ