Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: malgorzatas »

Dzień Dobry Mieszkańcy Kamienicy :kwiat:
No to znów byłam bliska prawdy z tymi prezentami :D tylko że prezenty były Dla Dzieci :serce: bardzo szlachetnie się ten Nasz Marianek zachował. ..ma chłop serce wielkie.. :serce:
Dla niego dzisiaj dodatkowo drożdżówki i kefirek...
Jeszcze trzeba zrobić zbiórkę na nasze schronisko i możemy świętować :D zwierzęta też się ucieszą :D
Dziewczyny jak zwykle uchachana jestem....
Pozdrawiam wszystkich serdecznie....miłego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

A to ja się uśmiechnę, mimo że nie poniedziałek........... i piknie Florci za kawusię podziękuję.. :kwiat: ........ jako i Gosi za te pachnące, świeżutkie drożdżóweczki :kwiat:
Dobre jednak ludzie w tej Bagatelce... W kamienicy u kumoszki Zosieńki, to nawet dzień dobry se nie mówią, nawet imienia jeden drugiego nie znają... o jakiejś sąsiedzkiej pomocy to nie wspomnę.... a u nas patrz pani.... kawusie, drożdżóweczki.... wspólna inicjatywa.... pogaduszki na klatce schodowej.... jeden drugiemu nieba by przychylił.... no czasem to niebo z piorunami, ale ot życie......... :D Eeeeeeee....... się rozczuliłam.. :oops: ..... i wiecie co? Przeogromnie Was lubię :serce:

A kamienica po tych wszystkich wrażeniach chyba jeszcze śpi.... choć nie... z mieszkania Jadzieńki jak zwykle leci klepanie zdrowasiek... do wtóru radyjka... ale dziś Jej wybaczy się wszystko. Coś mi się wydaje, że to w intencji naszego Marianka... co rusz słychać "Maryjanie"....... a niech zawodzi... :D

Gosiu........ za bycie najbliżej odgadnięcia :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 272 razy
Podziękowano: 139 razy

Post autor: GIENIA »

Witam szanownych mieszkańców :D
No to żywa szopka się udała :D Marianek poczciwie się zachował :D
Może powtórzymy :?: ja kreacji jeszcze nie zutylizowałam :lol: :lol:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu ........... No jakby nie było......... finansowo nadal jesteśmy pod kreską. Może zdążymy jeszcze raz wystawić tę żywą szopkę....... rękaw do kreacji Gosi się doszyje, mnie na plecach jakąś tak pikną łatkę wstawi... będzie cycuś glancuś ....... :D Ale ja robię barierkę przy wejściu na piętro. Na jakiś czas normę zwierzęcych odchodów na sobie wyrobiłam :lol: :lol:

To co Florcia?........ kłębi Ci się coś w głowie? Bo szczerze, to ja już od jutra będę miała szalone dni. Mało czasu na cokolwiek...... o twórczości to nie wspomnę :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bardzo dziękuję za kwiatek :D
Rękawy już naprawione...skoro świt byłam już u krawcowej i ubłagałam żeby mi na sobotę zrobiła..pracy ma co niemiara ale co sie nie robi dla tak słynnych w mieście lokatorów Bagatelki tyle dobrego czynimy...o Marianku tez czytała i ma przynieść te podarte portki to też mu klinik wstawi.....

Pozdrawiam Wszystkich... :kwiat: :kwiat:

Dzisiaj mam na obiad kaszankę z kapustą i pyrkami...więc zapraszam do mnie na górę... :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 272 razy
Podziękowano: 139 razy

Post autor: GIENIA »

Bożenko :kwiat: ... co mamy nie zdążyć :?: :shock: codziennie możemy ją wystawiać ;) tylko , ze znowu po zwierzaki trzeba jechać :D jak nic , trzeba by znaleźć im miejsce w kamienicy aż do Nowego Roku :roll: :x

Małgosiu :kwiat: a czerninę umiesz gotować :?:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No właśnie.... :roll: .... zwierzyniec to gospodarz chętnie pożyczy.... przecie to i karmić tego nie musi, obrządzanie odpadnie.......... i jeszcze na transakcji skrzynkę bimbru zarobi :D
Garaż Marianka studencina wynajął, to kicha, ale jak nic trza Jasieńka wysiudać z garażu i tam się wstawi bele z sianem i ten inwentarz :D Śwagier Bigbenki tak jakby się zadomowił u nas... będzie dostarczał paszy dla nowych "lokatorów" ........ :lol:

Gosiu........ a Ty wiesz, że wieść niesie iż po Nowym Roku ma TV przyjechać, co by z nami zrobić wywiad? Aleśmy się sławni stali...... :roll: Ja cię kręcę....... Jak nic trza znów do kosmetyczki i fryzjerki, co by piknie się w mediach zaprezentować :D :D
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Umiem gotować ....ale rzadko ją gotuję bo nie spróbuję tego....mąż sam sobie musi doprawić... :o :?

Oczywiście z szarymi kluskami...

Bożenko..telewizja mówisz....trzeba będzie na ten dzień się przygotować...znowu ciucholand przejrzeć...Cześkowi też trzeba pióra umyć...pracy mamy dużo :lol:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Spoko Gosiu......... w ciucholandzie, to my jesteśmy vipami :lol: co lepsiejsze kiecki pani Marysieńka nam zostawia :lol:
A teraz ruszam kufer............ miłego dnia dziatwa Bagatelki :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tylko jak ta telewizja już się zjawi to mikrofonu nie można dać Mariankowi ani Jadziuni bo nam w kamienicy karaoke zrobią. ..I znowu będą o nas pisać :lol:
ODPOWIEDZ