Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: medi »

No i przy okazji znów polityka :cry: :cry: :cry: Andrzej znam Twoje poglądy polityczne ;) I nie będę komentować ale ....o naszych medykach słyszałam już takie rzeczy że gdyby nie farba na włosach to bym była biała jak śnieg.Największą szansę na Covid-19 masz teraz w placówce która ma ratować Twoje życie .Ostatnio słyszałam z pierwszych ust o pacjencie poszukującym TK po całym szpitalu !!!! W czasach zarazy przewędrował cały szpital ,nikt go nawet nie zaczepił :evil: :evil: :evil: Gdzie są zabezpieczenia ,gdzie zakodowane zamki ? !!!! Służba Zdrowia sama siebie nie chroni .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Medi, zapytaj naszego Lewka jak ich chronią. Też z pierwszej ręki się dowiesz.
Zapytaj Darka, którego córka rezydentka czekała na wynik od czwartku.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Medi idź na wolontariat do szpitala i pokaż im jak to ma wyglądać.
Najlepiej krytykować wszystko i wszystkich 🥺
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

A czy wiecie, że według informacji z amerykańskiego wydania Newsweeka: wczoraj południowokoreańskie media doniosły o 116 potwierdzonych przypadkach koronawirusa wśród Koreańczyków, których wcześniej uznano za wyleczonych. Eksperci zasugerowali, że wspomniani pacjenci z Korei Południowej nie zakazili się koronawirusem ponownie. Ich zdaniem prawdopodobne jest, że doszło do reaktywacji wirusa.
Skoro tam jest to możliwe, to i w Europie również do tego dojdzie :shock:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A wiesz że chętnie bym poszła :lol: Tyle że widzisz jest jeden problem...Nie posłuchali by moich rad. :evil: I odczep się ode mnie Felice ,twoich kąśliwych uwag mam już serdecznie dość,aż żółcią spływają. Nie nudzi Ci się to ?
Nie twierdzę że wszyscy robią źle. Błędy niestety się mszczą wzrostem zakażeń mówię tylko.Chyba każdy rozsądnie myślący człowiek to widzi.Puszczenie ludzi wracających do Polski środkami lokomocji miejskiej było kolosalnym błędem np. Nikt nie jest alfą i omegą ale przeciwstawianie się teraz zasadzie jeden medyk jedno miejsce pracy ? Niedobory kadrowe to błąd wielu lat ,który teraz też się zemścił.A co do testów. Dziwne w mojej zapyziałej wsi lekarka i rejestratorka nie narzekały na czas oczekiwania.Lekarka najbardziej przejęta była tym czy nie popełniła jakiegoś błędu, czy komuś w razie co nie sprzedała choróbska.Lekarz z linii otwockiej napisał na fejsie że ma koronę i określił mniej więcej czas ewentualnego zarażenia .I PRZEPROSIŁ pacjentki ktore w tym czasie u niego były. Nikt go nie zlinczował za to !!!!
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wszyscy wiedzą że są lekarze i lekarze,pielęgniarki i pielęgniarki. Jedni potrafią pracować w cieniu miecza inni nie.Jedni walczą inni chowają się za zwolnieniem lekarskim. Są księża którzy zamykają się na plebaniach A są i tacy którzy idą z ostatnim namaszczenie do zarażonych. Jednym zdaniem są ludzie i ludziska ,jedni mają charakter bohaterów inni tchórzy. A stwierdzenie że szpitale są teraz bardzo niebezpieczne jest bardzo prawdziwe pisałam już o tym że miałam okazję być niedawno w zwykłym szpitalu i zabezpieczenie było zerowe mimo zakazu odwiedzin na oddziałach.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Proszę przeczytajcie tylko dzisiejszy artykuł w Onecie o szpitalu w Grójcu.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Medi ja się ciebie nie czepiam,komentuję tylko wypowiedzi. Odnośnie służby zdrowia już nie raz się wypowiadałaś za każdym razem niezbyt dobrze. Ma prawo mi się takie stawianie sprawy nie podobać, dlatego że według mnie ci ludzie robią wszystko co w ich mocy.
To nie służba zdrowia się nie sprawdza, tylko decydenci. Tyle w temacie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Narzekać teraz możemy na wszystko, i na wszystkich. I każdy ma trochę racji.
To, że mamy demokrację, jeśli mamy :) I jesteśmy cywilizowanym krajem, jeśli jesteśmy :)
To wiemy jedno. Jest jedno wielkie dziadostwo, i wcale nie czuję , że jesteśmy zabezpieczeni. Bo teraz widać, jak to wygląda.
Żyjemy w takim grajdole byle jakim, mamieni o bezpieczeństwie, i od wyborów do wyborów. I jakoś to jest :roll:
Każda profesja ma dobrych i złych ludzi.
Mamy Pandemię, a więc sprawa wagi ciężkiej, tym razem bez karabinu, ale mamy wojnę z wirusem.
Decyzja o zostaniu żołnierzem, wiąże się z ewentualnym pójściem na wojnę.
Policjanci maja podobnie, jeśli jest rozkaz biorą broń.
Mamy Pandemię, zagrożenie życia w całym kraju, służba zdrowia idzie w obronie narodu.Nie ma innej możliwości.
Co się okazuje? Personel medyczny czeka tyle czasu na wyniki, a wirus nie czeka...
Mam nadzieję, że wojsko ma amunicję, jak nas zapewniają :roll: Oby.
Jeśli jestem w błędzie, proszę mnie poprawić. :?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jesteś w błędzie Cytrynku, niestety.
ODPOWIEDZ