IWONICZ ZDRÓJ WATRA,ŚWIATOWID,GARDENIA OD 20.01. do 03.02.2024 r

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 183 razy
Podziękowano: 110 razy

Re: IWONICZ ZDRÓJ WATRA,ŚWIATOWID,GARDENIA OD 20.01. do 03.02.2024 r

Post autor: GIENIA »

Dzia_dku , jesteś wielki :)
Fatygowałeś się , aby zebrać informacje dla wyjeżdżających i dzielisz się nimi Obrazek
Z tego co piszesz , zrozumiałam , że jeśli ktoś przyjedzie autobusem , z Placu Oczki może odebrać go samochód ośrodka :?: ... oczywiście po uprzedniej prośbie o to .
Piszesz o przystanku koło CPN , nie kojarzę go zupełnie .

Światowid pięknie teraz wygląda 8-)
Ostatnio zmieniony 08 sty 2024 14:25 przez GIENIA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Arker pisze: 07 sty 2024 18:32
GIENIA pisze: 06 sty 2024 19:12 Zbyszku , bo nie było Ci tam nigdzie po drodze ... chyba , że na posterunek policji :lol: :lol:
Wjeżdżając do Iwonicza Zdroju , ok 200 metrów przed stacją benzynową , po tej samej stronie , stoi przy ulicy taki charakterystyczny zielony , parterowy domek . Skręcasz przy nim w prawo , tuż za nim jest Watra , kolejny budynek to Gardenia i następny Światowid :)
Noo na postarunku bylem ,trzezwosc sprawdzic pzed wyjazdem :) ,To juz wiem pi razy oko .Dziekuje Gieniu :kwiat: Jutro dzwonie tam rezerwacje robic na swieta oile sa miejsca.Pozdrawiam ,(kawal drogi do Krakowiaka :cry: )
Daj znać co wydzwoniłeś :)
Na zdjęciu Dzia_dka jest ten charakterystyczny , zielony domek :)
Do Krakowiaka faktycznie kawałek drogi , ale przynajmniej po równym :lol: tylko ta końcówka stroma .
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

Oj tam! zaraz wielki. Taki normalny, jak zawsze. Gieniu zajrzałem do "Światowida" z czystej ciekawości tym bardziej, że akurat byłem w Iwoniczu;
w Rymanowie zresztą też. Może komuś z Was przyda się ta mała garstka informacji. Tutaj od razu chce wprowadzić poprawkę nr telefonu, który
podałem na poprzedniej stronie. Prawidłowy numer to 505 685 687. Pomyliłem jedną cyfrę, ale udało mi się dzisiaj to zweryfikować.
No i tutaj - uwaga!!! To nie jest transport ośrodka. Uważam, że to prywatna osoba, która świadczy usługi transportowe dla kuracjuszy tych ośrodków.
Zwrócono mi uwagę na dostępność tej osoby. W tygodniu po siedemnastej, a w weekendy po siódmej rano. Myślę, że najlepiej byłoby skontaktować
się z kierowcą pod podanym nr telefonu i uzgodnić szczegóły transportu czy miejsca odbioru no i chyba nie będzie to bezpłatne.
Przystanek o którym napisałem jest zlokalizowany na parkingu zaraz za stacją paliw. Wcześniej był tam taki zrujnowany barak i słabo utwardzony plac.
Później miasto ogarnęło teren, wyłożyli kostką brukową i powstał parking na kilkadziesiąt samochodów, a przy okazji większy przystanek dla busów,
które zatrzymują się po staremu również na Pl. Oczki. Wspominam o tym parkingu ponieważ w razie problemu z podjazdem do ośrodków, to pierwszy
bezpłatny parking zlokalizowany w pobliżu ul. Winiarskiej, na której są wszystkie obiekty tego kompleksu. No i jeszcze jedna ciekawostka dla osób
jeżdżących lub jadących do Iwonicza. Od pewnego czasu parking położony vis-à-vis restauracji "Iwoniczanka" ma status: płatny, niestrzeżony.
Stawka za godzinę parkowania nie jest zbyt wygórowana, ale opłata za brak biletu parkingowego już do małych nie należy.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

To , że usługa płatna , to nic , ważne , że jest ktoś taki chętny . Z CRR podjeżdża busik bezpłatny , a sympatyczny pan układa walizki w samochodzie , wnosi do budynku , no to też wiadomo .... ;)
Kojarzę ten stary barak , czyli blisko opisywanych tutaj ośrodków :)

Abstynent , czyli można prosić kierowcę , aby przywiózł z Krakowiaka :lol: :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

No i dzięki Zbyszkowi dużo wiemy o tym co nas czeka w Iwoniczu Zdroju. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Większość jadących , to stali bywalcy , chyba tylko Ty i Twoi znajomi będziecie pierwszy raz w Iwoniczu :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia myślę, że jeden, dwa dni i też będziemy wszystko wiedzieć o Iwoniczu i jego atrakcjach. :)
Będzie nas miał, kto wprowadzić :lol:
Mamy już upatrzone napoje rozgrzewające, bo może być mróz ;) , ale zakupu dokonamy w przyszłym tygodniu. :lol:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

GIENIA pisze: (...) Kojarzę ten stary barak , czyli blisko opisywanych tutaj ośrodków :)
Dokładnie tak. Ten przystanek busów na parkingu przy stacji paliw to połowa drogi z Pl. Oczki.
Dla przypomnienia ...
kwiecień 2016.JPG
... i chwila obecna.
marzec 2018.JPG
Po lewej stronie poza kadrem jest przystanek, o którym pisałem.
Po prawej na obydwu zdjęciach widoczny budynek stacji paliw.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Znalazłem jeszcze dwa zdjęcia z okresu pośrodku poprzednich dwóch fotek czyli wiosna 2017 :lol:
Punktem wspólnym tych wszystkich fotek jest "biało - brązowy" budynek mieszkalny.
wiosna 2017a.JPG
wiosna 2017b.JPG
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wiem już Dzia_dku , wiem :)

Zbyszek , na zimowe wieczory , to najlepsza herbata własnej produkcji :lol: :lol:
ODPOWIEDZ