Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Dzia_dku , jesteś wielki
Fatygowałeś się , aby zebrać informacje dla wyjeżdżających i dzielisz się nimi
Z tego co piszesz , zrozumiałam , że jeśli ktoś przyjedzie autobusem , z Placu Oczki może odebrać go samochód ośrodka ... oczywiście po uprzedniej prośbie o to .
Piszesz o przystanku koło CPN , nie kojarzę go zupełnie .
Światowid pięknie teraz wygląda
Ostatnio zmieniony 08 sty 2024 14:25 przez GIENIA, łącznie zmieniany 1 raz.
GIENIA pisze: 06 sty 2024 19:12
Zbyszku , bo nie było Ci tam nigdzie po drodze ... chyba , że na posterunek policji
Wjeżdżając do Iwonicza Zdroju , ok 200 metrów przed stacją benzynową , po tej samej stronie , stoi przy ulicy taki charakterystyczny zielony , parterowy domek . Skręcasz przy nim w prawo , tuż za nim jest Watra , kolejny budynek to Gardenia i następny Światowid
Noo na postarunku bylem ,trzezwosc sprawdzic pzed wyjazdem ,To juz wiem pi razy oko .Dziekuje Gieniu Jutro dzwonie tam rezerwacje robic na swieta oile sa miejsca.Pozdrawiam ,(kawal drogi do Krakowiaka )
Daj znać co wydzwoniłeś
Na zdjęciu Dzia_dka jest ten charakterystyczny , zielony domek
Do Krakowiaka faktycznie kawałek drogi , ale przynajmniej po równym tylko ta końcówka stroma .
Oj tam! zaraz wielki. Taki normalny, jak zawsze. Gieniu zajrzałem do "Światowida" z czystej ciekawości tym bardziej, że akurat byłem w Iwoniczu;
w Rymanowie zresztą też. Może komuś z Was przyda się ta mała garstka informacji. Tutaj od razu chce wprowadzić poprawkę nr telefonu, który
podałem na poprzedniej stronie. Prawidłowy numer to 505 685 687. Pomyliłem jedną cyfrę, ale udało mi się dzisiaj to zweryfikować.
No i tutaj - uwaga!!! To nie jest transport ośrodka. Uważam, że to prywatna osoba, która świadczy usługi transportowe dla kuracjuszy tych ośrodków.
Zwrócono mi uwagę na dostępność tej osoby. W tygodniu po siedemnastej, a w weekendy po siódmej rano. Myślę, że najlepiej byłoby skontaktować
się z kierowcą pod podanym nr telefonu i uzgodnić szczegóły transportu czy miejsca odbioru no i chyba nie będzie to bezpłatne.
Przystanek o którym napisałem jest zlokalizowany na parkingu zaraz za stacją paliw. Wcześniej był tam taki zrujnowany barak i słabo utwardzony plac.
Później miasto ogarnęło teren, wyłożyli kostką brukową i powstał parking na kilkadziesiąt samochodów, a przy okazji większy przystanek dla busów,
które zatrzymują się po staremu również na Pl. Oczki. Wspominam o tym parkingu ponieważ w razie problemu z podjazdem do ośrodków, to pierwszy
bezpłatny parking zlokalizowany w pobliżu ul. Winiarskiej, na której są wszystkie obiekty tego kompleksu. No i jeszcze jedna ciekawostka dla osób
jeżdżących lub jadących do Iwonicza. Od pewnego czasu parking położony vis-à-vis restauracji "Iwoniczanka" ma status: płatny, niestrzeżony.
Stawka za godzinę parkowania nie jest zbyt wygórowana, ale opłata za brak biletu parkingowego już do małych nie należy.
To , że usługa płatna , to nic , ważne , że jest ktoś taki chętny . Z CRR podjeżdża busik bezpłatny , a sympatyczny pan układa walizki w samochodzie , wnosi do budynku , no to też wiadomo ....
Kojarzę ten stary barak , czyli blisko opisywanych tutaj ośrodków
Abstynent , czyli można prosić kierowcę , aby przywiózł z Krakowiaka
Gienia myślę, że jeden, dwa dni i też będziemy wszystko wiedzieć o Iwoniczu i jego atrakcjach.
Będzie nas miał, kto wprowadzić
Mamy już upatrzone napoje rozgrzewające, bo może być mróz , ale zakupu dokonamy w przyszłym tygodniu.
Znalazłem jeszcze dwa zdjęcia z okresu pośrodku poprzednich dwóch fotek czyli wiosna 2017
Punktem wspólnym tych wszystkich fotek jest "biało - brązowy" budynek mieszkalny.