Sanatorium z ZUS
-
forumowicz
Re: Sanatorium z ZUS
Witaj Emikemik pisze:Okres oczekiwania na sanatorium ZUS stale się wydłuża- coraz więcej chętnych. Pewnie dlatego ZUS chce wprowadzać zmiany.W artykule, do którego link podesłała kruszynka, napisano, że maksymalny czas oczekiwania to 8 tygodni. Myślę, że to nieaktualne, zresztą artykuł jest z 2011 roku. Napiszcie, ile czekaliście na wyjazd od czasu komisji. Myślę, że na wakacje Karmel się nie załapie, chyba że będzie miała wyjątkowy dar przekonywania). Być może, ze w wakacje jest też więcej chętnych.
Czas oczekiwania może być też uzależniony od regionu. Mogę powiedzieć jak jest w łódzkim oddziale ZUS siedziba Tomaszów Maz. Komisja w marcu, a wyjazdy koniec lipca i sierpień, czyli 4-5 miesięcy oczekiwania. Wyjazdy do sanatoriów jak najbliżej położonych. Pani powiedziała, ze np. gór nie mają.
Czy ktoś z forumowiczów z oddziału tomaszowskiego lub łódzkiego był gdzieś dalej?
Pozdrawiam serdecznie
Karmel, nie wiem, czy przebywanie na świadczeniu rehabilitacyjnym zmienia czas oczekiwiania. Być może tak. Dowiesz się na komisji.
Pozdrawiam.
- agunia3
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Tak zależy od terminu zakończenia świadczenia.emik pisze:Kruszynko, jak najbardziej to rozumiem. Tak mi się to oczekiwanie w oczy rzuciło. Mimo wszystko kiedyś czekało się krócej, ale i ta forma rehabilitacji nie była tak popularna. Pierwszy raz usłyszałam o niej 10 lat temu, ale myślałam, że to tylko dla tych, którzy przebywają na zwolnieniu bądź czasowej rencie. Że też nie sprawdziłam wcześniej)
Karmel, nie wiem, czy przebywanie na świadczeniu rehabilitacyjnym zmienia czas oczekiwiania. Być może tak. Dowiesz się na komisji.
Pozdrawiam.
Oni mają dla takich osób zawsze coś w rezerwie a jak już im "wyszły" to posiłkują się w Centrali w Warszawie
Możesz nawet spróbować pogrymasić i pięknie prosić o jakiś wybrany ośrodek
Uda się czy nie ale spróbować zawsze można
Pozdrawiam
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Moja znajoma miała komisję w maju, 182 dni L4 kończy Jej się 18.09. i tak Jej panie dobrały wyjazd rehabilitacyjnykarmel pisze:Przepraszan za literowki.
Nie rozumiem skoro przyznaja swiadczenie rehabilitacyjne to powinni w tyn czasie wyslac na leczenie prwada?
Byl ktos na swiadcz rehab w sanatorium?
Jesli tak to ile czekakaliscie?
Kończy się ostatniego dnia pobytu
Pozdrawiam
-
forumowicz