kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
samanta
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2012 16:55
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: samanta »

A w małopolskim nfz stoi wszystko w miejscu ,po przerwie technicznej numerki podrosły i to sporo podrosły ,i ani drgnie :evil: bo nie liczę tych 2 czy 3 oczka w dół :cry: jeszcze na początku marca zapowiadało się całkiem nieżle a teraz straciłam chęci do przeliczania :cry: wypatrywania :geek: analizowania :shock: itd.
ania63
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2013 20:26

Post autor: ania63 »

...a ja tak sobie pijąc poranną kawkę medytuję kiedy to dzisiejszy numerek 4200 z lubelskiego pojedzie w podróż po zdrowie? Znajoma przy 1300 dostała termin 5 maja.Pozdrawiam wszystkich oczekujących.
maadziula
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 14:58
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: maadziula »

A ja przy numerze 453 nie mam terminu każdy NFZ inaczej działa (chyba)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Złożyłam wniosek na poszpitalne NFZ wielkopolska ,,,marzec 2013 ,,,ale jak zwykle nie pamiętam jak długo czeka się na zakwalifikowanie ,,,i czy mam szanse na przydział :( ,,,( jestem po operacji lędżwiowego ) Selene :) pamiętasz jak długo się czeka na wiadomość ,,,,???? Hm,,,, :(
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Witaj "poznanianka".
Jesteś po operacji lędźwiowego? Mój mąż w 2009 miał skierowanie na operację. Umówił się z lekarzem na telefon gdy będzie wolne miejsce i było. W tydzień "po" było miejsce, ale... Podczas rozmowy z lekarzem na pytanie męża czy może zagwarantować, że wszystko przebiegnie dobrze ten nie potwierdził ani nie zaprzeczył. Strach wziął górę i do dziś cierpi. Myślę, że powinien poddać się operacji, no ale to jego wybór.
W jakim czasie po operacji stanęłaś na nogi? Jak długo trwała operacja? Napisz mi coś o tym (jeśli oczywiście chcesz i możesz). Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj ! Jestem po drugiej operacji kręgosłupa ,,,teraz mam implanty na poziomie l4-l5 ,,,Ja też miałam stracha i to dużego ,,,wstałam na drugi dzień po operacji ,,,usiadłam ,,,potem do toalety przemieszczałam sie na wózku ,,,a póżniej to był 4 dzień ,,balkonik ,,nazwalam go mercedesem klasy lux bo miał alufelgi ,,,hi hi ,,,potem to już z górki chociaż po 7 dobie wyszedł mi siniak przy ranie wielkości jaja ale to już była moja wina ,,,chciała dusza do raju i bum siniak był ,Do domu wyszłam w siódmej dobie ..Potem w domu sie trochę pokładałam ..do łóżeczka ...A teraz hm... czasami czuje ,,,hm...to coś co mam w kręgosłupie ,,,ale jest dobrze ,,,lepiej niż było ,,I teraz jak się troche zregeneruje to na stół idzie szyjny ,,,Brrrr masakra .Jeśli coś jeszcze będziesz chciała cos wiedzieć to pisz odpowiem ,,,,
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Szyjny powiadasz? O matko kochana, ale jak napisałaś o lędźwiowym to aż się chce na ten stół położyć. Ja też mam dolegliwości z lędźwiowym ale nie takie jak mój mąż. Moje to malutki pikuś, kto z "NIM" nie ma problemów, prawda? :) Ale szyjny to chyba poważna sprawa. Miałam swego czasu rezonans szyjnego bo drętwiały mi ręce, potem doktór podejrzewała cieśni nadgarstków. Czasem miewam bóle rąk, takie jakie mają ludzie z problemami odcinka szyjnego kręgosłupa. Jakie są objawy gdy "szyjny" dokucza? Podobno zawroty głowy i takie tam...
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak masz rację ,,,drętwienie rąk ,,bóle głowy -migreny ,,, zawroty ,,,a przede wszystkim ruchowość ,,obracanie ,opuszczanie brody ,,,,i tak dalej ,,,Do tego mam jeszcze odgięcie kręgosłupa na 9 mm ,Sama przyjemność ,,,Szyjny psuje sie wtedy jak masz naprawiany lędżwiowy ale za póżno tak jak było u mnie ,,Ja nie chodziłam przed pierwszą operacją ,,Nie mam l-3 ,,,tylko wypełnienie ,,,3 miesiące byłam bez ,,,
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kiedy na wizycie u neurologa powiedziałam o tych drętwieniach rąk od razu dostałam skierowanie na badanie cieśni nadgarstków. Byłam trochę zdziwiona ale poddałam się badaniu. Wyszły zmiany ale nie drastyczne. Kiedy pokazałam wyniki badań Pani doktor skierowała mnie tym razem na rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego. Ten z kolei wyszedł całkiem nieźle, a ręce wciąż drętwiały wówczas znajomi powiedzieli mi, że chodzę do kiepskiej doktor bo wg nich za drętwienie rąk odpowiedzialny jest odcinek lędźwiowy. No i teraz komu wierzyć? Na szczęście ręce już nie tak drętwieją, ale to drętwienie było głównie podczas snu. Badanie na cieśni nadgarstków to jednak powinnam powtórzyć. Od wielu, wielu lat moje palce mają bliski kontakt z klawiaturą i to nie tylko tą komputerową :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

poznanianka pisze:Złożyłam wniosek na poszpitalne NFZ wielkopolska ,,,marzec 2013 ,,,ale jak zwykle nie pamiętam jak długo czeka się na zakwalifikowanie ,,,i czy mam szanse na przydział :( ,,,( jestem po operacji lędżwiowego ) Selene :) pamiętasz jak długo się czeka na wiadomość ,,,,???? Hm,,,, :(
Po ok miesiąca dostałam potwierdzenie a po 3 byłam już w Cieplicach :D Poznanianko w pełni lata powinnaś być na kuracji :D
Zablokowany