I Po Turnusie, Wspomnienia...
-
forumowicz
Re: I Po Turnusie, Wspomnienia...
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Zawsze po tym pierwszym jest skala porównawcza
-
forumowicz
Elu i Darku macie rację. Ten pierwszy zawsze będzie wyjątkowy, zawsze będzie punktem odniesienia do tych następnych, choć byłyby jeszcze piękniejsze, ale zawsze inne i nie pierwsze.
Myślę, że dotyczy to nie tylko turnusów sanatoryjnych, ale i wielu innych aspektów życia.
Najważniejsze jest to, żeby było o czym miło wspominać, i tych miłych chwil było jak najwięcej
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
1 Turnus powoduje jakie Jest Nasze nastawienie do kolejnych wyjazdów.
W pewnym sensie ukształtowuje choć nie zawsze jest tym Najlepszym.
W swoim życiu zdarzyło mi się być na tzw wyjazdach zdrowotnych wiele razy od tych popularnych rehabilitacyjnych 14 dniowych po sanatoria 21 czy 24 dniowe tak tak opcja kiedys była, były i tzw po szpitalne 21 czy 28 dniowe Był też wyjazd 90 dniowy !!!
W brew pozorom Niezapomniany był wyjazd kilka lat temu może miało na to wpływ...
ale był tez kilka takich ,że nawet nie przy pomniałbym sobie osoby
Generalnie każdy czegoś UCZY po każdym mamy większe doświadczenie w rozmowie z Lekarzem czy możemy wyegzekwowac Nasze Prawa podczas zabiegu.
Nikt już nie powie mi że zabieg trwa 10 minut od wejścia kiedy Pani czyści wanne po poprzednim kuracjuszu .
Nieraz należy załozyć ZEGAREK podczas ..masażu i włączyć stoper od rozpoczęcia -sa to skrajności ale....
-
forumowicz
nie przywiązywał wagi do ubioru (wyglądu też)
ale gdy rozmawiał zawsze podkreślał zdanie :
..."prosiłem o jedynkę i dostałem. Nie chciałem by jakiś stary dziad spocony,nieogolony, niezadbany był ze mną w pokoju..."
szkoda że żadna nie miała lusterka przy sobie
-
forumowicz
-
forumowicz
nie rozumiem związku ostatniego zdania " szkoda że żadna nie miała lusterka przy sobiemarjolus pisze: 08 cze 2018 20:12 ... był już w podeszłym wieku, nie zbyt zadbany, lekki zarost (na głowie też)
nie przywiązywał wagi do ubioru (wyglądu też)
ale gdy rozmawiał zawsze podkreślał zdanie :
..."prosiłem o jedynkę i dostałem. Nie chciałem by jakiś stary dziad spocony,nieogolony, niezadbany był ze mną w pokoju..."
szkoda że żadna nie miała lusterka przy sobie![]()
- Chmurka07
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sty 2015 21:43
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 7