Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: darek »

Max pisze: 03 mar 2018 19:26 Już wyjaśniam,listy polecone idą z opóźnieniem tygodnia,a zwykłe bardzo często są dostarczane raz w tygodniu,tak niestety jest teraz z pocztą, brak listonoszy! zarabiają bardzo mało!i Ci co pracują mają za dużo roznoszenia! bardzo często chodzą po dwóch rejonach,u nas w Krakowie nieraz nie wyrabiają się do 17 ej,a zaczynają pracę o 7 ej rano!

Z CAŁYM szacunkiem dla obecnie sprawującycj Władze
W Urzedzie zatrudnienia jest iluś BEZROBOTNYCH
Urzedy Pocztowe cierpią na Braki kadrowe bo............... listonosz miast roznosić listy ma i oferuje mi jakieś przepisy kulinarne jakiejś zakonicy.
Mi Firma wysłała 12 lutego Listem Poleconym tzw Pita dziś mamy 3-03 i mam tylko scan i ksero pita
Mamy cierpieć ,że sa jacyś za przeproszeniem nieudacznicy pracujący na Urzedniczych Kierowniczych stanowiskach SZUKAJĄ OSZCZEDNOŚCI Kosztem tych listonoszy
Fakt LISTONOSZY brakuje ,ale nie można zamienić Zdrowych energicznych aby koszty obnizyć ludźmi ..Niepełnosprawnymi i to jeszce jak w Katowicach tylko z 1 i 2 grupą -Najlepiej jeszce z grupami specjalnymi
To jakaś KPINA

ok
miało być o
forumowicz

Post autor: forumowicz »

może urzędnicy roznoszą te pity . W ramach oszczędności. Po pracy przy biurku. Mi ostatnio decyzję o podatku przyniosła pani z Urzędu Miasta. :)
forumowicz

Darku co to są grupy specjalne,i jakie dają uprawnienia? Dzięki
forumowicz

grzegorz67 pisze: 02 mar 2018 18:05 Prawie wszyscy dostają, chyba i ja złożę.Pozdrawiam.
Składaj , Ja dzisiaj dostałam stacjonarne . Miejsce za dwa tygodnie.
danulka67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2011 11:10
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: danulka67 »

Witam ja też dziś dostałam skierowanie do sanatorium ale gdzie i kiedy nie wiem -przyjdzie pocztą skierowanie, mogłam zasugerować gdzie chce i kiedy.Wybrałam nad morze jadę na ruchowe. Pozdrawiam :D :D :D :D :D :D
Kuracjuszka_08
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2018 19:22

Post autor: Kuracjuszka_08 »

No to sobie poczekacie 12ty luty komisja i
teraz czekam juz 3 tydzien na to gdzie i kiedy :( moze do konca tygodnia przyjdzie . .
forumowicz

mi jakoś specjalnie się nie spieszy, przede mną wyjazd z NFZ-tu. Sugerowałam raczej sierpień jeśli chodzi o termin. Z morzem to mi się raczej nie uda ale też mi nie zależy na morzu.
beatricz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 14:47

Post autor: beatricz »

Ja też 12 lutego dostałam decyzję
Dziś dzwoniłam do zusu i miła pani poinformowała mnie że w czwartek ( 8 marca) będą dzielić i dostanę wyjazd według swojego życzenia.
Kuracjuszka_08
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2018 19:22

Post autor: Kuracjuszka_08 »

beatricz pisze: 05 mar 2018 22:01 Ja też 12 lutego dostałam decyzję
Dziś dzwoniłam do zusu i miła pani poinformowała mnie że w czwartek ( 8 marca) będą dzielić i dostanę wyjazd według swojego życzenia.
A to nie dwa tygodnie maja na przydzial . Przeciez to prawie miesiac od decyzji . Troche dziwnie
beatricz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 14:47

Post autor: beatricz »

Dzwonię w czwartek tak jak powiedziała i wtedy będzie przydział. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ