Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Z wszelkich wyliczeń wynika,że wyjadę w październiku,listopadzie 2016.Moja wina po co tyle zwlekałam ze złożeniem wniosku Spróbuję ze zwrotów,między innymi dlatego tak kibicuję Violet mnie też nie jest wszystko jedno
Dziewczyny, z własnego doświadczenia wiem że żadne wyliczenia nie sprawdzają się. Przed ostatnim wyjazdem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na wrześniowy wyjazd (mój ulubiony termin) ....... pojechałam w grudniu (święta w sanatorium). Ostatni wniosek złożyłam w czerwcu, więc logicznie myśląc przydział dostanę również w czerwcu/lipcu. Obawiam się jednak że znów będzie kilkumiesięczny poślizg i okaże się że do walizki trzeba spakować ciepłą kurtkę, czapkę i szalik. Oby nie.
Zgadza się, nic nie można wyliczyć bo i jak? Jeśli ja i moja koleżanka składamy prawie w tym czasie na ten sam profil- reumatologia i jest ten sam fundusz, ona ma numerek za mną i jej piszą okres oczekiwania 20 miesięcy a mi 30
Albo jeszcze inny przykład, jest nas kilka osób z mazowieckiego w tym samym sanatorium i każdy z nas miał inny okres oczekiwania(od 18 do 25 miesięcy) więc jak to liczyć
Na moje pytanie dotyczące numerków i ich realizacji pani a NFZ powiedziała,że jest to najmniej ważna w skierowaniu sprawa i służy bardziej formalnościom,niż wyliczaniu czasu.Oni mają jeszcze swoje procedury.Każdy z nas trafia "pod zarządzanie" do innej osoby i już od początku do końca ta osoba się danym skierowaniem zajmuje...kwestie ilości zwrotów u każdego są inne,czasem dane sanatorium ma mniej skierowań w jakimś okresie...wiele rzeczy ma na to wpływ.
I nie odbywa się to tak,jak nam zdawałoby się...dziś spływa jakiś numerek,a za nim o jeden mniejszy.W realiach dziś u jednej pani,czy pana może dostać skierowanie numer 4000,a u drugiej 500...Może to skomplikowane,ale tak jest.