Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Dagna »

mechanik gratulacje
Grażyna to w wakacje pewnie pojedziesz a co do cioci może miejsce wpisała gdzie chce jechac i dlatego czeka bo znajoma przy podobnym numerze niedawno dostała wyjazd na koniec kwietnia.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

mechanik pisze: 06 mar 2025 19:12 składałem 25 luty dziś 6 marca w e pacjent numer 6878 i czas oczekiwania 3 miesiące , po godzinie skierowanie do arka-mega kołobrzeg na 29 maj
Fajnie, tylko za parking wołają ponad 800 zł, a to już przesada. Byłam 2 razy. W czasach kiedy ta opłata była jeszcze do przyjęcia, chociaż pomimo opłaconego miejsca trzeba było na nie polować po opuszczeniu parkingu.A nie mamy w zwyczaju z mężem jeździć pociągiem.
Gość

Post autor: Gość »

Jest istotna różnica jednak...
Załączniki
cennik.jpg
Grazyna_
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2015 16:51
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Grazyna_ »

Dagna pisze: 06 mar 2025 19:30 mechanik gratulacje
Grażyna to w wakacje pewnie pojedziesz a co do cioci może miejsce wpisała gdzie chce jechac i dlatego czeka bo znajoma przy podobnym numerze niedawno dostała wyjazd na koniec kwietnia.
Tak, prosiła o konkretne miasto, sanatorium i termin :) Jestem ciekawa, jak się odniosą do jej prośby
Alusia221
Na forum od: 13 kwie 2023 13:47

Post autor: Alusia221 »

Wniosek złożony 1.10.24, przydział dziś przy numerze ok. 3000. Żegiestów Zdrój, Wiktor Cechini. Termin 11.06 - 2.07. 25. Czyli okres oczekiwania wyniósł 8 miesięcy zamiast prognozowanych 10-ciu. Jestem bardzo zadowolona, termin super, obiekt ma dobre opinie, no i mam moje kochane góry (prosiłam o miejscowość górską). Wiem, że to totalne odludzie, ale to mi nie przeszkadza - miasto to ja mam na co dzień 😉 Pozdrawiam wszystkich obecnych i życzę Wam wymarzonych przydziałów ❤️
Grazyna_
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2015 16:51

Post autor: Grazyna_ »

Gratuluję przydziału :) Też kocham góry i odludzie i byłabym zadowolona z takiego przydziału :) Z dużym wyprzedzeniem teraz powiadamiają
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Ania06 »

Na dzień dzisiejszy mam numer 8450. Ciekawa jestem przy jakim numerze dostanę przydział:-). Już nie mogę się doczekać:-)
Awatar użytkownika
jaga167
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 08:11

Post autor: jaga167 »

Nieprzeczytany post autor: Ania06 » 14 mar 2025 15:02

"Na dzień dzisiejszy mam numer 8450. Ciekawa jestem przy jakim numerze dostanę przydział:-). Już nie mogę się doczekać:-)"

Mam prawie tyle samo, numer 8434. Myślę, że do przydziału skierowania musi być około 2500 . Ja nie zamierzam czekać, wezmę ze zwrotów, zacznę dzwonić jak kolejka zejdzie do ok. 3500
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Ania06 »

Ja musze czekać do 28.04, wtedy mija 18 miesięcy od powrotu z sanatorium. Mam nadzieję, że nie dostanę przydziału do tego terminu. Czy mając odległy termin przydziału, można dzwonić o wcześniejszy zwrot ?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Ja inny Oddział , ale mnie też 28 kwietnia mija 18 miesięcy :) u nas , nawet po otrzymaniu przydziału , można ubiegać się o zwroty 8-)
Możesz dzwonić o zwrot już 29 kwietnia :)
ODPOWIEDZ