Dzień dobry... Forum Nasze Sanatorium. Rozmowy dzień i noc...Razem...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Dzień dobry... Forum Nasze Sanatorium. Rozmowy dzień i noc...Razem...

Post autor: Felice »

Ysy przyjaciółmi nigdy nie będziemy, bo różni nas nieco inne spojrzenie na życie… wykształcenie nie ma nic do tego. Poróżniło nas to, że usiłowałeś dyktować mi co mogę pisać w TWOIM temacie, a czego nie. Nie piszę więc tam wcale. Mnie nie przeszkadza różnorodność, inne zdanie,czy, inne poglądy.
Nigdy nie przymknę oka na kłamstwo , manipulanctwo, obłudę i fałsz.
Gość

Post autor: Gość »

Nie Felicjo :serce: , nie Twoje inne zdanie ale atakowanie Hipokryta.
Ja wiem że On jest specyficzny ale ja tak to przyjmuję i nie chcę kłótni w moim temacie. Czy to goście, czy stali bywalcy, wszyscy mają się tolerować i szanować. A to co każdy ma do siebie to niech to załatwia na PW a nie na forum bo to jest nie fair.

Feli :serce: Ty moje, gdyby Ciebie w moim temacie ktoś zaatakował to też bym Cię bronił jak lew.
Zrozum, ja z Hipokrytem też miałem zatargi ale każdemu należy się druga szansa, a może i trzecia jak trzeba. Ja sam nie jestem święty, dla tego potrafię wybaczać. Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jaką za to dostałem zapłatę, ale "Nic to Baśka, nic to" jak mówił Wołodyjowski.
A co do przyjaźni, Wiesz ilu mam przyjaciół z którymi najpierw darłem zażarte "koty"?
Więc nigdy nie mów nigdy :kwiat: :D :serce:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

"... W wielkim wyścigu ważniejszych spraw
biegniemy za tym, czego nam mało.
Nieodwracalnie tracimy czas, nie wiedząc
ile nam jeszcze go zostało..."
K J Drozd
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja nie daję drugiej szansy nigdy i nikomu kto był w stosunku do mnie nieuczciwy.
Dodam jeszcze, że na forum nie ma tematów moich i twoich. Forum jest publiczne i jeżeli zakładasz temat, to dajesz przyzwolenie na pisanie w nim wszystkim. Sam napisałeś, ze każdy ma prawo do wyrażania swoich myśli i poglądów…. Więc ma, czy nie ma?
Jeżeli wyznaczysz co można pisać, a czego nie to znaczy, że przeczysz sam sobie.
Piszesz, że broniłbyś mnie? Przed kim? Przed samym sobą?… bo to ty najbardzej atakowałeś mnie.
Myślę, że wszystko już zostało napisane.
Gość

Witaj Ewaszko :serce:
Trafiłaś w samo sedno, mogłabyś być snajperem :serce: :D
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Myślę Devilu, że przyjąłeś to tak jak miałam w zamyśle to udostępniając - czyli do siebie.
Gość

Feli :serce: dobrze piszesz, wszystkim i o wszystkim ale nie ataki i kłótnie bo tego nie toleruję.
A co do nas, to masz oczywiście prawo mnie nie lubić i ja to szanuję, ale nie zabronisz mi lubić Ciebie choćby nie wiem co.
Jesteś psychologiem więc dziwię się takiemu, Twojemu podejściu bo druga szansa należy się wszystkim bo wszyscy błądzimy i grzeszymy.
Jesteś wierząca? Sam Jezus powiedział: "Kto z Was jest bez grzechu niech pierwszy żuci kamieniem"
A Ty jesteś bez grzechu, bez winy względem drugiego człowieka? Jeśli tak to bardzo przepraszam.
Gość

ewasz pisze: 02 kwie 2022 11:24 Myślę Devilu, że przyjąłeś to tak jak miałam w zamyśle to udostępniając - czyli do siebie.
Dziękuję Ewuniu, tak jak myślałem
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Dzień dobry... Forum Nasze Sanatorium. Rozmowy dzień i noc...Raze

Wybaczenie a danie drugiej szansy to coś zupełnie innego. Nie żywię urazy do kogoś przez całe życie, ale nie wpuszczam go do niego z powrotem bo lubię mieć komfort psychiczny.
Każdy z nas nie toleruje czegoś innego… ja akurat między innymi zachowań, które czasem prezentuje forumowy kolega.
Gość

Feli :serce: to prawda, nasz kolega jest specyficzny, ale zastanówmy się nad genezą tego zachowania, czyż przypadkiem nie my sami przyczyniliśmy się do tego? :roll:
Wychowaliśmy go na własnej piersi i teraz o co pretensję. Czy jak mamy jedyne dziecko, staramy wychować się je jak najlepiej, wykształcić a ono zostanie bandytą lub alkoholikiem to co, będziemy winić sąsiadów?
Natomiast wybaczanie a dawanie drugiej szansy to to samo w/g mnie, bo wybaczanie to zwrot katolicki, religijny a dawanie drugiej szansy to zwrot laicki.
Czyż nie?
ODPOWIEDZ