Jaka powinna być osoba która mieszka z nami

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Jaka powinna być osoba która mieszka z nami

Post autor: Bozena321 »

Ja nigdy nie narzekam i staram dostosowywać w granicach normy. Nie narzucam swojej woli i tego samego oczekuję. Potrzebne jest "zgranie". Wiadomo, że do sanatorium jedziemy na rehabilitację, ale czas wolny jest bardzo ważny-dla mnie jest to zwiedzanie i podziwianie pięknych widoków oczywiście w plenerze. Dlatego ważne jest żeby na wstępie recepcjonistka zapytała z jaką osobą chcemy mieszkać podczas pobytu. Bo jak się zorientowałam to dopasowują przydział do pokoju wiekiem, a nie zainteresowaniami i celem takiego pobytu (oczywiście po zabiegach) Ja nie muszę mieć tv i nie chcę, radio dla mnie to muzyka, może być klubowa. Dlatego nie koniecznie chciałabym słuchać "pewnej" stacji radiowej. O 22 chcę spać, bo następnego dnia chcę chodzić np. po górkach :) Cenię spokój. Jeśli warunki pogodowe są nieodpowiednie na zwiedzanie to mam pasje przy której mogę spędzać czas. Nie lubię alkoholu i dymu papierosowego, więc tych zapachów nie chciałabym mieć w pokoju. Zdecydowanie czas wolę spędzać po za pokojem i ośrodkiem. Mam nadzieję, że dane mi będzie spędzać czas z osobami o podobnych zainteresowaniach. Nie mam złych doświadczeń, więc może los i następnym razem będzie łaskawy :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ważne jest też uwzględnienie preferencji erotycznych współspaczy ;)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Jesli decyduję sie na zamieszkanie z jedną lub kilkoma osobami na poczatku ustalamy ogólne zasady i oczekiwania.Tak było na ostatnim turnusie,zdecydowałyśmy ,że
bez telewizji,spacery kiedy ktoś miał czas,to wspólne,ale bywało,że któraś chciała pobyć sama ,to nie było problemu.Tańce, zwiedzanie tu się dogadałysmy gdzie i kiedy,trzeba rozmawiać.Ważne żeby umieć słuchać drugą osobę i żeby działało to w obydwie strony.Dotad byłam zadowolona nie było problemu :D .
Jesli mamy wygórowane oczekiwania,lepiej się nie męczyć i starać się o jedynkę. :)
Również Tym z preferencjami erotycznymi polecam wyłącznie :lol: jedynkę!
forumowicz

wieslawa kowalska633 pisze:Jesli mamy wygórowane oczekiwania,lepiej się nie męczyć i starać się o jedynkę. :) Również Tym z preferencjami erotycznymi polecam wyłącznie :lol: jedynkę!
Wystarczy ładne pisemko wyjaśniające preferencje erotyczne, pieczątka odpowiedniego lekarza i jest jedynka, jak w banku :shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jesli mamy wygórowane oczekiwania,lepiej się nie męczyć i starać się o jedynkę.
Wiesiu,nie zawsze jedynka jest potrzebna z z powodu wygórowanych wymagań.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Oczywiście Felice masz rację,ale uważam ,że jesli ktoś ma z tym problem to po co męczyć siebie i innych.
forumowicz

Dlatego uważam, że pokoje wieloosobowe powinny być przyznawane jedynie z wyraźnego wyboru albo na konkretne zlecenie lekarza.
8-)
forumowicz

Teodor pisze:
wieslawa kowalska633 pisze:Jesli mamy wygórowane oczekiwania,lepiej się nie męczyć i starać się o jedynkę. :) Również Tym z preferencjami erotycznymi polecam wyłącznie :lol: jedynkę![/quote
Wystarczy ładne pisemko wyjaśniające preferencje erotyczne, pieczątka odpowiedniego lekarza i jest jedynka, jak w banku :shock:
Jakiej treści? :o
forumowicz

wieslawa kowalska633 pisze:Jesli decyduję sie na zamieszkanie z jedną lub kilkoma osobami na poczatku ustalamy ogólne zasady i oczekiwania.Tak było na ostatnim turnusie,zdecydowałyśmy ,że
bez telewizji,spacery kiedy ktoś miał czas,to wspólne,ale bywało,że któraś chciała pobyć sama ,to nie było problemu.Tańce, zwiedzanie tu się dogadałysmy gdzie i kiedy,trzeba rozmawiać.Ważne żeby umieć słuchać drugą osobę i żeby działało to w obydwie strony.Dotad byłam zadowolona nie było problemu :D .
Jesli mamy wygórowane oczekiwania,lepiej się nie męczyć i starać się o jedynkę. :)
Również Tym z preferencjami erotycznymi polecam wyłącznie :lol: jedynkę!
Pacjent raczej wyboru nie ma staje przed faktem dokonanym ,wciąż jest brak odpowiedniej ilości pokoi 1-osob,szybko się to nie zmieni. :shock:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja jestem w tej dobrej sytuacji bo zawsze biorę dwujkę lub pokój wieloosobowy .Jak dotąd zawsze było super. :D
Ale zdaje sobie sprawę,że niektórzy muszą mieć tą jedynkę,a jest ich mało tak jak piszecie.Wszystkim oczekującym na przydziały,życzę pokoi wedle swoich życzeń
i wspaniałych ludzi obok. :kwiat:
ODPOWIEDZ