Dwa kilogramy za dużo
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Re: Dwa kilogramy za dużo
-
forumowicz
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Otóż mam guzki tarczycy. 3 lata temu miałam skierowanie na biopsję ale oczywiście nie zrobiłam ze strachu. W tamtym czasie robiono mi aż trzykrotnie biopsję innego narządu i bolało jak diabli. Wynik TSH z maja 2013 wynosi 0,700. Wprawdzie mieści się on w granicach normy, ale czy nie jest on zbyt niski? Od około 3 lat jest mi wciąż zimno. Moje stopy i dłonie są zimne nawet latem, a od niedawna zauważyłam, że zdecydowanie lepiej się czuję gdy mam szyję okrytą szalikiem. Doszło do tego, że nawet w mieszkaniu mam szyję czymkolwiek owiniętgą bo inaczej trzęsę się z zimna. Czy poziom TSH 0,700 może wskazywać na nad- lub niedoczynność tarczycy?
-
forumowicz
-
forumowicz
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Staż sanatoryjny: 6
Rachel zimne nogi i ręce to też moja bolączka ,TSH w normie od paru latRachel pisze:Zgadzam się z Tobą w stu procentach. Myślę, że nie tylko ja. Co innego gdy nic nam nie dolega a zbyt duża waga jest spowodowana złym żywieniem a co innego gdy odżywiamy się racjonalnie, nie jesteśmy łakomczuchami a nasza waga spada. Tarczyca ma ogromny wpływ właśnie na to czy tyjemy czy chudniemy. Skoro jesteśmy przy tarczycy i mimo iż to wątek raczej o żywieniu to pozwólcie, że o coś zapytam
Otóż mam guzki tarczycy. 3 lata temu miałam skierowanie na biopsję ale oczywiście nie zrobiłam ze strachu. W tamtym czasie robiono mi aż trzykrotnie biopsję innego narządu i bolało jak diabli. Wynik TSH z maja 2013 wynosi 0,700. Wprawdzie mieści się on w granicach normy, ale czy nie jest on zbyt niski? Od około 3 lat jest mi wciąż zimno. Moje stopy i dłonie są zimne nawet latem, a od niedawna zauważyłam, że zdecydowanie lepiej się czuję gdy mam szyję okrytą szalikiem. Doszło do tego, że nawet w mieszkaniu mam szyję czymkolwiek owiniętgą bo inaczej trzęsę się z zimna. Czy poziom TSH 0,700 może wskazywać na nad- lub niedoczynność tarczycy?
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Staż sanatoryjny: 6
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 20 razy
A rozgrzewaczamedi pisze:Ech tylko ,że ja w zimie co godzina dwie muszę moczyć nogi w gorącej wodzie bo drętwieją z zimna