Czy był ktoś w ConcordiaSalus w Pniewach Osiaczek 8 A ???
-
jarwod
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 05 gru 2013 15:13
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Czy był ktoś w ConcordiaSalus w Pniewach Osiaczek 8 A ??
-
jarwod
- Aktywny Kuracjusz

Ja ze sobą przywiozłem zgrzewkę wody mineralnej ( niepotrzebnie ) jak wcześniej wspomniałem jest na miejscu sklep co prawda nie w samym ośrodku , ale gdzieś ok. 100m. od ośrodka , jeśli ktoś spragniony i lubi se browarka kupić to bez problemu można dostać , także nie ma co brać za dużo tobołów bo to zbędny bagaż i dżwiganie .
Jedzonko ? no cóż można powiedzieć dla każdego smakuje co innego , jednemu za mało drugiemu za dużo , jak dla mnie jest wystarczająco .
Przywiozłem ze sobą kilka konserw mięsnych ( niepotrzebnie ) żadna nie napoczęta chyba przywiozę je z powrotem do domu , słodycze jeśli ktoś lubi też można zakupić w sklepie ja przywiozłem ze sobą no muszę pomalutku skonsumować bo wstyd będzie wieżć do domu z powrotem , po prostu nie byłem świadom że na miejscu jest właśnie sklep i dla tego tak się zabezpieczyłem . Zabiegów jest ok. 6-7 dziennie , każdy ma wyznaczoną godz. jeśli ktoś obrotniejszy to można pomijać godziny i te zabiegi zrobić w ciągu ok.2h. i ma cały dzień z głowy , zabiegi są krótkie w zależności jakie , trwają ok. 10-15min. jeden .
Jeśli coś zapomniałem to proszę pytać z chęcią odpowiem z nudów .
-
forumowicz
-
jarwod
- Aktywny Kuracjusz

Ja np. mam ćwiczenia relaksujące , krioterapia , pole magnetyczne , ćwiczenia gimnastyczne , jakieś tam pogaduchy psychologiczne 3 w całym turnusie, pozostałych nie zdołałem zapamiętać , a nie chce mi się iść do pokoju i sprawdzać w karcie no i tyle , a jeśli chodzi o rozrywki to tu nie wypada o tym pisać ale są i to zależy od osoby jedni wolą lżejsze rozrywki drudzy mocniejsze , ale ważne , że są .
Pozdrowieńka smuga .
-
forumowicz
-
karolczarny
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 24 paź 2013 03:40
- adamadi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
Skoro jest strasznie zaniedbany i Wiesz o tym czy zostało to zgłoszone do odpowiednich organówEla_1 pisze:Ja byłam na turnusie od 29.11. do 22.12 i generalnie warunki w Osieczku oceniam jako bardzo dobreMam natomiast prośbę do wszystkich przyszłych kuracjuszy: naprzeciwko ośrodka jest działka z domem rekreacyjnym, a także szopą, koło której przebywa uwiązany piesek (biały, podobny do owczarka podhalańskiego). Jest bardzo przyjazny, ale niestety strasznie zaniedbany, bo nie jest karmiony regularnie. Ktoś przychodzi do niego raptem raz w tygodniu, poza tym nikt się pieskiem nie interesuje. Na szczęście kuracjusze z ośrodka - przynajmniej na turnusie, na którym byłam - zainteresowali się tym zaniedbanym pieskiem. Codziennie udawało się zanieść mu wodę i coś do jedzenia (np. pozostałości z posiłków). Kochani, jeżeli jesteście (lub macie zaplanowany pobyt) w ośrodku w Osieczku, pomóżcie proszę temu pieskowi!
Na przykład Tutaj
Urząd Miejski Pniewy
ul. Św. Ducha 17
Tel. 612910477
Referat Bezpieczeństwa Publicznego
Straż Miejska
Albo na przykład :
Stowarzyszenie Obrona Zwierząt
tel. 607-171-458
Uważam że nie ma co prosić o dokarmianie tylko trzeba działać tak żeby temu pieskowi przynieść
długotrwałą pomoc
-
jarwod
- Aktywny Kuracjusz

O której byś nie przyjechał to nie ma najmniejszego problemu z zaparkowaniem auta , parking jest duży , a nie wszyscy przyjeżdżają swoimi autami także nie ma z tym najmniejszego problemu lecz najlepiej jest przyjechać tak do ok.11 lub nawet i wcześniej bo mniejszy natłok , musisz jeszcze zaliczyć wizytę u pielęgniarki i wizytę u lekarza który to zaordynuje Tobie jakie będziesz miał zabiegi .
I jeszcze taka jedna uwaga , gdy tylko wejdziesz do recepcji i dostaniesz karteczkę z nr. pokoju i do pielęgniarki to od razu tam za recepcją w holu będzie czekała grupa osób do pielęgniarki , zamów sobie kolejkę tzn. zapytaj kto jest ostatni i dopiero potem możesz se swobodnie zanieść rzeczy do pokoju i potem zejść i już będziesz miał krócej do czekania na wizytę u pielęgniarki , aha jeśli przyjedziesz jeszcze wcześniej to będziesz miał okazję np. wybrać sobie łóżko w pokoju które będzie Tobie pasować i wybrać półki w szafie i komodzie , tak czy siak wychodzi na to kto pierwszy ten lepszy .
Jeśli masz nawigację wpisz sobie współrzędne będzie łatwiej dojechać bo tu w końcowej już fazie dojazdu bez nawi to można dosłownie zgłupieć z dotarciem , wjeżdżasz tak jak byś miał zamiar do chłopa w buraki jechać i to bez nawi może zmylić człowieka.
-
jarwod
- Aktywny Kuracjusz