Prewencja ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Prewencja ZUS

Post autor: smakija1 »

Faktycznie ,ja byłam na komisji 9 maja wyjazd 24 wrzesień ,też mi powiedziano ,że tylko do 200 km,a więc nie ma możliwości w góry lub nad morze,-komisja Tomaszów Mazowiecki.Tak że to żadne uzdrowiska i kurorty,ZUS nastawia się na zabiegi a nie walory klimatyczne.Wyboru dużego nie miałam Poddębice i Aleksandrów Kujawski .Wybrałam to drugie bo do Ciechocinka 7 km,Na komisji bez problemu ,ale jade z ZUS pierwszy raz .Zobaczymy jak bedzie napewno sie odpocznie ,też nie jestem na zwolnieniu lekarskim,jak tak pomyśle to na zwolnieniu gdzie płacił mi zus byłam ostatnio 9 lat tamu.Chyba musze to nadrobić ? pozdrawiam
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Beata123 pisze:Jeszcze jedna uwaga, z mazowieckiego ZUS wysyła tylko w pasie środkowej Polski. Na biurku w pokoju leży mapa z zaznaczonymi ośrodkami, do wyboru : Uniejów, Osieczek, Poddębice , i jeszcze kilka których nie pamiętam... Nie mamy możliwości ani nad morze ani w góry ;)
Witaj Beata, ja z mazowieckiego byłam w tym roku w Polańczyku. Miałam do wyboru kilka miejscowości także górskich. Pozdrawiam :kwiat:
Beata123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 wrz 2012 08:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Beata123 »

nika731207 pisze:
Beata123 pisze:Jeszcze jedna uwaga, z mazowieckiego ZUS wysyła tylko w pasie środkowej Polski. Na biurku w pokoju leży mapa z zaznaczonymi ośrodkami, do wyboru : Uniejów, Osieczek, Poddębice , i jeszcze kilka których nie pamiętam... Nie mamy możliwości ani nad morze ani w góry ;)
Witaj Beata, ja z mazowieckiego byłam w tym roku w Polańczyku. Miałam do wyboru kilka miejscowości także górskich. Pozdrawiam :kwiat:
Witaj, Nika ...szczęściaro :) , a kiedy miałaś komisję w ZUS, może przed zmianą...
Pozdrawiam
Maja58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 cze 2014 11:58
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Maja58 »

Powiedzcie mi proszę , od czego zależy częstość wyjazdu do sanatorium z ZUS-u? Jedni jeżdżą nawet 2 razy w roku, a mnie kiedy pani przyznawała termin, powiedziała, abym w przyszłym roku nawet się nie starała o sanatorium..Pech chciał że miałam zabieg na kolano i złożyłam wniosek. Dostałam od razu...Jak uważacie, w przyszłym roku będzie mi takowe sanatorium przysługiwało na to samo kolano, czy już nie? Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Nawet się nie zastanawiaj, przecież nic nie ryzykujesz. Dadzą to dobrze, a jak nie to mówi się trudno.
Maja58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 cze 2014 11:58

Post autor: Maja58 »

jan19557 pisze:Nawet się nie zastanawiaj, przecież nic nie ryzykujesz. Dadzą to dobrze, a jak nie to mówi się trudno.
:):):) jak do tej pory tak robię i chyba tak robić będę dalej:):) Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Maja tak trzymaj.
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2011 19:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: teśka »

Witam :)
Ja od trzech lat co roku składam wniosek na rehabilitację i jakoś udaje mi się trafić na przychylnego orzecznika :)
Więc.... trzeba próbować ;)
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 4 razy

Post autor: Princi »

A mnie "Król Zus" nie chcę dać skierowania na turnus rehabilitacyjny :cry: :cry: :cry:
gosiulek2002
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2010 12:52
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: gosiulek2002 »

teśka pisze:Witam :)
Ja od trzech lat co roku składam wniosek na rehabilitację i jakoś udaje mi się trafić na przychylnego orzecznika :)
Więc.... trzeba próbować ;)
Ja też tak robię i mi sie udaje,zaznaczam że nie chodzę na chorobowe.Niektórzy myślą że aby dostac sanatorium z ZUS to trzeba być na chorobowym,to nie jest prawda.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ