INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Post autor: forumowicz »

Norniczki czyli nornice,bez obaw wszystko jest na miejscu,czyli standard,ale poniżej reszty sanatoriów w Inowrocławiu.
Ja to pisze do was Lady luksus,mnie wystarczy stodoła,licha strawa i dobra zabawa :lol:
aleks6
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 21:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: aleks6 »

asiammm1asia pisze:Eliza, dzwoniłam do Kujawiaka i można przyjechać dzień wcześniej..:) za łóżeczko trzeba zapłacić 70 złotych, ale od rana jesteś na miejscu:)
Mam trochę złe doświadczenia z Ciechocina, byłam z NFZ, i jak przyjechałam o10 rano to był tłum i pokoje po remoncie już pozajmowane... kolejka do lekarzy ...:)

No to fajnie,że jest możliwy przyjazd dzień wcześniej.Ale cena tego noclegu...hmmm
Jednak zaletą będzie możliwość uniknięcia wspomnianych kolejek przed gabinetami :D
asiammm1asia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2013 15:08

Post autor: asiammm1asia »

:) cena za nocleg w Kujawiaku... jak w hotelu:) ciekawe czy ze śniadaniem..:)
aleks6
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 21:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: aleks6 »

A właśnie-nawet nie pomyślałem o tym.
Ale może na głodnego przepuszczą w kolejce do lekarza :lol:
zona
Na forum od: 22 lut 2014 07:42

Post autor: zona »

moj maz w Kujawiaku przebywa od czwartku :cry:
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elizaa »

Witaj, Zona :kwiat: . To masz najświeższe wiadomości z Kujawiaka. Jak tylko mąż zda Ci relacje to napisz nam, proszę, jak tam jest w tym Kujawiaku?
Chodzi o jakość zabiegów, warunki socjalne /czy rzeczywiscie Kujawiak to nora, jak pisze Losmiel?/ wyżywienie... no i czy jest z NFZ czy z ZUS? bo to chyba ma znaczenie jesli chodzi o warunki. Pozdrawiam :)
A.. i nie zamartwiaj się o męża, wróci stęskniony do Ciebie.
forumowicz

zona pisze:moj maz w Kujawiaku przebywa od czwartku :cry:
Ej żona spoko,bez nerwacji 8-)
forumowicz

elizaa pisze:Witaj, Zona :kwiat: . To masz najświeższe wiadomości z Kujawiaka. Jak tylko mąż zda Ci relacje to napisz nam, proszę, jak tam jest w tym Kujawiaku?
Chodzi o jakość zabiegów, warunki socjalne /czy rzeczywiscie Kujawiak to nora, jak pisze Losmiel?/ wyżywienie... no i czy jest z NFZ czy z ZUS? bo to chyba ma znaczenie jesli chodzi o warunki. Pozdrawiam :)
A.. i nie zamartwiaj się o męża, wróci stęskniony do Ciebie.
Najwazniejsze jest dobre towarzystwo,zawsze :!: :!: :!: :!: :!: :!:
zona

Pierwszy dzień pobytu mojego męża to ogólne przerażenie warunkami w pokoju. Pokój z czasów komuny, wykładzina "gumoleum" uszkodzona i niezbyt czysta, dwa tapczany, stół i dwa krzesła oraz małe szafeczki nocne. Takie warunki na pierwszym piętrze. Może źle trafił, drugie piętro po remoncie wiec już lepiej to wszystko wygląda. Wyjazd z ZUS więc i warunki pewnie gorsze. Na miejscu o 8 rano wiec nie wiem od czego zależy czy się dostanie pokój lepszy czy gorszy. Jedzenie dobre, możliwość zamówienia np.. diety. Zabiegów bardzo dużo od rano do 16, a są dni że nawet jeszcze dłużej. Mało czasu dla siebie. Na personel zabiegowy nie narzeka - chyba dobrze. Basen zamknięty coś tam robią, dopiero od 3 marca zabiegi na basenie. Dzisiaj czwarty dzień już trochę lepsze samopoczucie więc i warunki nie wydają się takie straszne. Płatny parking - 100 pln oraz tv jak ktoś lubi 24 pln. Czytałam że internet wifi przy recepcji dostępny, mąż nie sprawdzał. Myślę że wszystko zależy od nastawienia, jeśli pozytywne wszystko da się znieść. Najważniejsze aby zabiegi przyniosły jakiś efekt i pozwoliły żyć bez bólu. Osobiście nigdy w sanatorium nie byłam, mąż też pierwszy raz po poważnej operacji kręgosłupa. Jestem zdrowa jak ryba :D dlatego też chyba szybko tam nie trafie a czasami żałuje, chętnie bym sobie trochę odpoczęła a do emerytury jeszcze kilkadziesiąt lat... :D. Pozdrawiam wszystkich na forum bardzo serdecznie, życzę szybkiego powrotu do zdrowia i odpoczynku właśnie.
zona

Dodam jeszcze, że zabiegi w sobotę również - do południa. Niedziela wolna. Nie wiemy jeszcze dokładnie jak jest z przepustkami. Jak ktoś blisko mieszka to myślę, że w niedziele może do domu pojechać. My mamy niestety trochę dalej. Pozdrawiam jeszcze raz.
ODPOWIEDZ