Poddębickie Centrum Zdrowia
Re: Poddębickie Centrum Zdrowia
-Jedzenie ,większej papraniny w posiłkach to nie widziałem np.zupa ogórkowa bez ogórków z makaronem i w dodatku przesolona ,jedzenie niekiedy podawane jest zimne ,na kolacje podają to co nie zostało zjedzone z obiadu np.makaron z jakimś sosem chleb z plasterkiem sera i kawałkiem ogórka zielonego .
Nudy nic sie tu nie dzieje niby organizują jakoś czas ale... przykłady: głuchy telefon gra w butelkę no dziecinada.
Po trzech dnia pobytu prawie cały turnus miał grypę żolątkową oczywiście lekarze nie wiedzą co dokładnie bylo przyczyna .
Co do rehabilitacji to personel jest miły czy skuteczny zależy na kogo sie trafi .
Oczywiście pokoje są czyste bo są odnowione ,telewizor jest płatny.
Grendol80 pisze:Co do tego Centrum zdrowia to obecnie w nim przebywam i wszystkim odradzam jest tu kaszana.
-Jedzenie ,większej papraniny w posiłkach to nie widziałem np.zupa ogórkowa bez ogórków z makaronem i w dodatku przesolona ,jedzenie niekiedy podawane jest zimne ,na kolacje podają to co nie zostało zjedzone z obiadu np.makaron z jakimś sosem chleb z plasterkiem sera i kawałkiem ogórka zielonego .
Nudy nic sie tu nie dzieje niby organizują jakoś czas ale... przykłady: głuchy telefon gra w butelkę no dziecinada.
Po trzech dnia pobytu prawie cały turnus miał grypę żolątkową oczywiście lekarze nie wiedzą co dokładnie bylo przyczyna .
Co do rehabilitacji to personel jest miły czy skuteczny zależy na kogo sie trafi .
Oczywiście pokoje są czyste bo są odnowione ,telewizor jest płatny.
Witam,
zgadzam się:)
Ośrodek masakryczny, nie ma co robić w wolnym czasie
- lekarze wpadają na dwie- trzy godzinki ,
- ordynator raz w tygodniu i to wieczorem, badanie przeprowadza po 22- drugiej,
- obiady raczej chłodne,
- śniadania i kolacje bez szału, dwa plasterki wędliny i czasem sera
- posiłki podawane jak za dawnych czasów, stoi się przy okienku ( a jak wiadomo nie każdy może sobie przynieść posiłek)
- 1 rolka papieru na cały turnus
- telewizja płatna, najlepiej brać na 3 doby
- przepustki są już nieodpłatne, wcześniejszy turnus wywalczył
- rehabilitacja może być, choć nie wszystko jest jak należy
- rehabilitanci uprzejmi, mili
- mało personelu medycznego na rehabilitacji do obsługi tak dużej ilości pacjentów
- największy problem to ćwiczenia indywidualne( brak personelu), a jak wiadomo muszą pokazać oraz przypilnować, czy wykonywane są prawidłowo pod względem technicznym:(.... więc nie ma tego typu ćwiczeń
- brak świetlicy na której kuracjusze mogli by się spotkać i porozmawiać wypełniając w ten sposób wolny czas
- brak lekarza całodobowo!
Można dużo wymieniać, proszę uzbroić się w dużo cierpliwości, humoru itd. Najważniejsze aby trafić na fajnych kuracjusz, bo jak będą zgrani to i czas szybko zleci.
mam skierowanie do tego ośrodka
ale proszę wytłumaczyć mi że:
- przepustki są nieodpłatne wywalczone przez poprzedni turnus?
pozdr.
Dariusz
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Becik napisałaś: "do Poddębic w marcu od 18 tego 2013" i być może wtedy było... nudno
Zapewne od 18 marca 2014r., będzie zdecydowanie... weselej
Pozdrawiam
A jeśli nie możesz, to już dzisiaj odkłądaj kasę na wyjazdy do term w Uniejowie. To 15 km od Poddębic i jest to w zasadzie jedyna sensowna rozrywka.... Dwie i pół godziny w basenie i w strefie saun to jakieś 35 zł. Bez saun 22 żł
Acha, zapomniałbym..
Są jeszcze dwa lokale, do których mozna pójść posiedzieć.
Jeden to pizzeria K2, którą spokojnie mogę Ci polecić, ceny umiarkowane a dania naprawdę dobre, a drugi to restauracja jakieś 80 metrów obok..
Poza tym tam naprawdę nie ma co robić... Poza oczywiście "wesołymi" wieczorami..
No, chyba ze dla co niektórych miłosników czarnego humoru rozrywką jest widok dwóch panów pchających na gustownym wózeczku czarną trumienkę.
Bo prosektorium znajduje się dokładnie przy wejściu-wyjściu dla pacjentów oddziłu prewencji ZUS. pewnie jako przestroga dla palaczy..
Tak naprawdę to nie jest sanatorium, tylko oddzial rechabilitacji w szpitalu. Pod oddziałem prewencji ZUS znajduje się SOR.
Na spacer nigdzie nie wyjdziesz, bo jedyny park jest ogrodzony, zamknięty i od dwóch lat "modernizowany". O kinie czy domu kultury już dziś możesz zapomnieć... Cala nadzieja, że zjedzie się grono ciekawych ludzi.
Bo poznanie wszystkich atrakcji Poddębic zajmie Ci najwyżej 4 godziny....
Dokladnie tak jak czytasz...darokowal pisze:witam serdecznie
ale proszę wytłumaczyć mi że:
- przepustki są nieodpłatne wywalczone przez poprzedni turnus?
do października funkcjonowało jakieś kuriozum. Jeśli chcialeś wyjechać na przepustkę, oczywiście w weekend bo w tygodniu to prawie niemożliwe,(chyba że naprawdę w urzędowej bądź strasznie ważnej rodzinnej sprawie) należało uiścić opłatę w wysokości 90 zł za dobę nieobecności.
Absolutnie pierwszy raz z czymś takim się spotkałem.
Na szczęście teraz już to nie obowiazuje, ponoć od wrześniowego turnusu, choć nadal przepustki są udzielane według "widzimisię" kierownictwa.
Aby wyjechać z oddziału należy pobrać od pielęgniarki oddzialowej spejalny wniosek, wpisać powód wyjazdu i uzyskać podpis akceptujący Kierowniczki rehabilitacji. A uzyskasz go jeśli przypadające na ten dzień zabiegi odbędziesz we wcześniejszym terminie i będziesz miał to potwierdzone na karcie zabiegów. Z podpisem kierowniczki możesz udać się do lekarza na oddziale, który podpisze Ci zgodę na wyjazd..
No, chyba ze wcześniej kierownictwo zawiesi możliwość wyjazdu na przepustki. Z powodu, bo ponieważ...
Ot, taka procedurka