POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: kamila »

:) No dzięki . Mam nadzieję na dobry przydział , jednak ten listopad nie uśmiecha mi się , bo najprawdopodobniej tak mi wypadnie , toteż powoli zbieram się aby zapolować na ewentualne zwroty. Najlepiej sie spakować i być gotową nawet na wyjazd za dwa dni . Na razie 4tego września mam 2 kontrolne wizyty lekarskie .
Pozdrawiam. :kwiat:
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

... a jeżeli chodzi o numerki to zeszło u mnie ich dzisiaj około 200 :)
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

No i jest . tak jak myślałam . 28 pażdziernik do 18 listopad Ciechocinek :)). Czyli LISTOPAD !
Juz dwa razy dzwoniłam o zwroty , nic nie było . Teraz mnie wzięła infekcja dróg moczowych i przez parę dni nie będę dzwonić , ponieważ jak pani w nfz powiedziała ,wyjazd może być za 2-3 dni i najlepiej być już spakowanym . No ! ;) a ja spakować się na razie nie mam siły :).
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Witam,

mam pytanko orientujecie się czy uda mi się jeszcze w tym roku pojechać do sanatorium ( oczywiście neurologia) po dniu dzisiejszym jestem 1384 w kolejce ... i czy dostałyście skierownie tam gdzie chciałyście, ja wpisałam preferowane miejsce Góry

pozdrawiam
Agnieszka
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

:) Ja nawet nie pamiętam co wpisałam , czy niziny czy teren podgórski . Kiedyś pamiętam napisałam miejscowość , do której chciałam jechać i niestety dostałam inną . Póżniej nigdy nie chciałam aby lekarz mi wpisywał miejsce . Jednak wnioski co rusz się zmieniają i ostatnio pojawił się punkt z preferencjami odnośnie terenu . Nie umiem powiedzieć czy zawsze uwzględniają takie preferencje pacjenta.
Jeżeli chodzi o Twój ewentualny wyjazd , to na moje oko :) możesz się zmieścić , ale pewnie w drugiej połowie grudnia .
Zresztą , może bardziej zorientowane są dziewczyny z Twoim profilem leczenia. Jednak ten czas oczekiwania jest całkiem podobny.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję za info :)

zaznaczę jeszcze, że pisali - czas oczekiwania 13-15 miesięcy ( wniosek składałam w lipcu 2012 roku ) czyli będzie już 14 miesięcy ...
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

..ja też składałam w lipcu 2012 , też miałam zaznaczony taki okres oczekiwania . z tego wynika ,że pewnie na neurologiczny profil kolejka wydłużyła się...
ja dzisiaj dostałam przydział przy numerze ok.830 .
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzisiaj pojawiła się informacja, że wyjazd 15.11 do 06.12 do Ciechocinka. Sanatorium Chemik. Troszkę jestem niezadowolona, ale ważne, że wiem kiedy i że w tym roku :) przydział dostałam przy 460 numerku ( neurologia)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

NFZ pomorski pracuje na pełnych obrotach :D tylko pochwalić ,czekam na turnus rehabilitacyjny tu numerki spadają bardzo mozolnie kilka w miesiącu, a dziś 67 do przodu.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

Dziś rozmawiałam z panią z NFZ -pomorski ,pytałam o zwroty na rehabilitację sanatoryjną i mogłabym już po 8 miesiącach oczekiwania jutro wyjechać :o Jako ciekawostkę powiem że na takową rehabilitację wysyłają blisko miejsca zamieszkania w moim przypadku to :Połczyn-Zdrój,Ciechocinek,Inowrocław,Wieniec-Zdrój.
ODPOWIEDZ