Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Ja Paweł przesuwam się, bo nie można tego nazwać chodzeniem dwie kulę i próbuję. Na rehabilitacji ćwiczę też ręce, bo bolą jak diabli po prostu są słabe
Rodzina już pojechała dalej.Oni są z Gdyni.Zrobili sobie wyjazd kilkudniowy na Litwe z dziecmi.Teraz ruszyli do mego brata na obiad a potem powrót do Gdyni.A ja jestem tutejsza .Praprzodkowie sa jednak mieszanka. rosyjsko- pruską z odrobiną judaizmu.To ostatnie wynika z nazwiska .Nie z charakteru
Kazdy z nas ma jakąś mieszankę krwi.wyznań. Ciężko czasami jest dogrzebac się z tym drzewem genealogicznym.Historia Polski niestety nie sprzyjala czasami przekazywaniu informacji w wielu sprawach następcom. Trzeba było milczeć aby żyć.Wiedza poszła do ziemi. Mezalianse też były zle widziane.Dokumenty niszczone.
Moja pra-babcia mieszkała w jakimś dworze rosyjskim. Kiedy Lenin zaczą szaleć spalono dwór. pra-dziadka zabito a pra-babcia uciekła z dziećmi na nasze tereny.Osiedliła się w malej wioseczce na granicy prusko- rosyjskiej.Granicą była mała rzeczka za którą była druga mała wioseczka.Tam poznała swego drugiego męża. On był ze strony pruskiej.Z tego związku była moja babcia.Nigdy nie poznałam nazwisk.Byla to wielka tajemnica.Nie znam nawet miejscowosci z której wywodziła się pra-babcia.Taka to ciekawa historia ktorej nikt nie może rozgryźć. Dokumenty z narodzin mojej babci spłonęły w kosciele .