Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Nie wiem czy ktoś tu o tym pisał Dobra rada dla palaczy Zabierzcie ze sobą mały szklany pojemniczek po kremie będzie Wam służył jako popielniczka ,wyrzucanie petów z balkonu jest ohydnym i karygodnym procederem
Medi wyrzucają nie tylko pety z balkonów. Nie zapomnę widoku w jednym z sanatoriów . Jak zajechałam leżał śnieg i było pięknie. Po trzech dniach przyszła odwilż i patrząc z balkonu doznałam szoku , na trawniku co tam nie leżało, matko jedyna. Podobno jesteś bardzo kulturalni, tylko gdzie ta kultura.
Pozdrawiam
Przeczytałam parę wypowiedzi na ten temat i jak czytam ,że trzeba wziąść co najmniej 2 stroje kąpielowe ,bo korzysta sie z kilku kąpieli w ciągu dnia i owe stroje mogą być mokre i nieprzyjemnie się je ponownie zakłada,to informuję że: tylko w basenie kąpiemy się w stroju ,w wannie kąpiemy się NAGO. Z tego wniosek 1 strój w zupełności wystarczy.
Magdalena62 pisze:Przeczytałam parę wypowiedzi na ten temat i jak czytam ,że trzeba wziąść co najmniej 2 stroje kąpielowe ,bo korzysta sie z kilku kąpieli w ciągu dnia i owe stroje mogą być mokre i nieprzyjemnie się je ponownie zakłada,to informuję że: tylko w basenie kąpiemy się w stroju ,w wannie kąpiemy się NAGO. Z tego wniosek 1 strój w zupełności wystarczy.
Niekoniecznie tak musi być. Jak byłam w sanatorium to miałam 2x dziennie kąpiele w basenie. I to z przerwą 2godzinną. Także 2 stroje czasem się przydają.
A ja trafiłam do takiego ośrodka to nie było sanatorium tylko ośrodek wypoczynkowo rehabilitacyjny ale organizowali turnusy rehabilitacyjne z PFRON i tam był nakaz wchodzić do wanny w stroju. Na drzwiach i na tablicy ogłoszeń informacje że na kąpiele konieczne majtki. Pierwszy i jedyny raz się z takim czymś spotkałam dobrze że miałam dwa stroje bo na basen też chodziłam.
Dyskusja zeszla na bardzo szczegolowe zagadnienia, ktore nie beda miec znaczenia gdy zabierzemy dobry humor, troche kasy i duzo zdrowia. Jest to zestaw minimum.
Pozdrowienia z Ciechocinka;)
Maarek36 pisze:Dyskusja zeszla na bardzo szczegolowe zagadnienia, ktore nie beda miec znaczenia gdy zabierzemy dobry humor, troche kasy i duzo zdrowia. Jest to zestaw minimum.
Pozdrowienia z Ciechocinka;)
Ooooo Marek witaj w Ciechocinku Jak Ci tam jest? Ja też będę tam za kilka miesięcy.
Re: Co zabrać do sanatorium To zawsze był i jest dylemat praktyczne rzeczy takie co się dobrze czujemy a co do tego stroju kąpielowego to do sauny również się przyda nie zaszkodzi mieć dwa zawsze jeden można użyczyć koleżance która zapomniał To tak jak z butami a nie zapomnijcie o kreacji wyjściowej pozdrawiam
Jeden kostium całkowicie mi wystarczy
Nie przeszkadza mi założenie na siebie mokrego kostiumu,
tym bardziej, ze jestem przyzwyczajona przed wejściem do basenu zmoczyć kostium.
Oczywiście mówię o basenach miejskich
Ech..... marzy mi się wejściówka na golaska