Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
jak to jest z tą weryfikacją po 18 mies? rozumiem, że NFZ zwraca wniosek - do lekarza czy nam ? co dalej? czy lekarz ponownie nas bada i odsyła we własnym zakresie do NFZ?
Witam, ja miałam weryfikację w maju a w czerwcu info o terminie i miejscu wyjazdu od 16 lipca. Weryfikacja była po 21 miesiącach od dnia złożenia wniosku. NFZ wysyła skierowanie do lekarza wystawiającego skierowanie, lekarz potwierdza zasadnośc leczenia i odsyła do NFZ bez udziału pacjenta. Tak było w moim przypadku.
Do weryfikacji Nfz wysyła skierowania do lekarza, a do pacjenta przesyła pismo z informacją. A dalej dzieje się różnie, wszystko zależy od lekarza no i także od osoby, której skierowanie dotyczy. U mnie bywa tak. Gdy w przeglądarce ukaże się status,, skierowanie zwrócone do lekarza kierującego.......", za dwa lub trzy dni idę na wizytę do lekarza, który mnie kierował (rodzinnego) i pytam, czy otrzymał skierowanie. Lekarz szuka w korespondencji i JEST. Na skierowaniu w wybranym miejscu stawia pieczątkę, datę i podpis. Po dokonaniu wpisu, proponuję lekarzowi, że sama odeślę. Oczywiście sprawdzam, do jakich miejscowości uzdrowiskowych jestem kierowana i wysyłam listem poleconym.
No i wczoraj zdecydowałam. Rano zadzwoniłam do nfz i uzyskałam informację,,chybił trafił". Pani z nfz nie udzieliła mi konkretnej odpowiedzi, poinformowała, że prawdopodobnie przydział do sanatorium będzie w pierwszym kwartale, ale 100% pewności nie może mi dać. Po rozmowie myślałam, myślałam, następnie telefon do ręki i rozmowa z mężem. Przedyskutowaliśmy i zdecydowaliśmy, że jedziemy do Ciechocinka. Jeśli nawet w grudniu dostaniemy przydział, to wtedy będziemy myśleli co zrobić, ale mamy nadzieję, że najwcześniej otrzymamy po Nowym Roku. Zaliczkę za noclegi przesłałam, bilety autobusowe wykupiłam, a teraz szukam w Ciechocinku najlepszego basenu solankowego, najlepszego basenu SPA i innych zabiegów, szczególnie po operacji żylaków. Jak macie sprawdzone baseny, zabiegi w Ciechocinku, to piszcie. Poddam temat w dziale ,,Opinie o sanatoriach" Wczoraj i dzisiaj moja i męża kolejka poszła naprzód zaledwie o kilkanaście numerów.
Ewiko, dziękuję za wiosenną nadzieję. Chcielibyśmy wyjechać późną wiosną maj-czerwiec, tym bardziej, że teraz wyjedziemy do Ciechocinka, no i prawdopodobnie mąż przejdzie na emeryturę, gdyż może już w lutym 2016. Aktualnie nie jest do końca przekonany czy powinien pożegnać się z pracą, którą lubi. Zobaczymy, ile będzie miał naliczonej emerytury za prawie 46 lat pracy. Obserwując spadek naszych numerków nie sądzę abyśmy otrzymali przydział w tym roku. Dzisiaj mój oczekujący nr 23973. Pozdrawiam, a na jesienną dżdżystą pogodę Tobie i wszystkim odwiedzającym to forum życzę zdrówka.