Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: forumowicz »

Tak jest zima też jest piękna a poza tym co ma zrobić człowiek jak trafi dany termin a już i tak długo czeka? no bierze najszybciej jak się da bo jak nasi koledzy ze Śląskiego czekają po trzy lata ma marudzić ,że mu nie odpowiada ? :D .Osobiście bije się o zwroty akurat w wakacje termin dla innych bajka a dla mnie raczej koszmar hehe ale biorę bo terminy tak się zgrały . Gdyby 18 m-cy wypadło w zimie od razu z każdym bym się zamienił i oddał mu termin letni :),pozdrawiam i dobrej niedzieli oraz dobrych dla was terminów :)
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Zima piękna o ile jest zimą. Wujostwo byli w Ciechocinku w grudniu, ... wszędzie szaro. Ale najbardziej w zimie martwi mnie krótki dzień. Popołudnia sanatoryjne spędzamy na wędrówkach po okolicy. Jak tu łazić po górach jak ciemno o 16.00 już. Ale jak piszesz, marudzic nie ma co i jka trafi się zima to trzeba będzie do niej się dostosować pozytywnie.
Bogutka
forumowicz

Racja no i tu widzę przewagę bycia nad morzem. Można iść nawet w całkowitej ciemności no w sumie "im ciemniej tym przyjemniej " hehe,łazić sobie bez celu wzdłuż plaży (najlepiej z kimś :) ) no i wtedy jest ten element romantyczny :serce: i posłuchać szumu fal ach..........
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Atina pisze:
Adela pisze:Nikt się nie chwali ,że jedzie ze zwrotów ?
Felice mnie się też raz udało dodzwonić ,pamiętasz jesienią w zeszłym roku ? :lol: :lol: :lol:
Adelko w tym roku czekasz na LOS szczęścia z NFZ ,czy będziesz poniekąd sama decydowała gdzie i kiedy ze zwrotów? :roll:
Sama nie wiem,zobaczę ,mogę jechać w maju,po badaniach,ale czy coś trafię? może już będę miała przydział ?
Kilka lat temu zniecierpliwiona długim oczekiwaniem, zadzwoniłam w lutym po zwroty,podaję pesel a Pani mówi ..ale pani ma już przydział od 12.05 :lol: :lol: chce go pani czy teraz ze zwrotów? przydział był super więc bardzo podziękowałam :lol: :lol: :lol: i pojechałam w maju :lol: :lol: i był to chyba mój najlepszy pod każdym względem wyjazd :)
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

milenista pisze:Racja no i tu widzę przewagę bycia nad morzem. Można iść nawet w całkowitej ciemności no w sumie "im ciemniej tym przyjemniej " hehe,łazić sobie bez celu wzdłuż plaży (najlepiej z kimś :) ) no i wtedy jest ten element romantyczny :serce: i posłuchać szumu fal ach..........
Tyle że, nad morzem mieszkamy. Zmiana klimatu konieczna.
Bogutka
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Zmiana klimatu i otoczenia :)
Mieszkam w centrum, na nizinach więc wyjazd w "każdą stronę" jest zmianą :lol: i dlatego nie upieram się w jakim konkretnym miejscu chciałabym być :) ...chociaż ....raczej nie ludny kurort /duże miasto mam na co dzień,ludzi mi też nie brakuje ;) /a wysokogórki klimat nie służy :? gdybym mieszkała nad morzem czy w górach też nie chciałabym skierowania w ten sam region ;)
Każdy potrzebuje zmiany :) no z wyjątkiem mojej sąsiadki :shock: ona lubi być wyłącznie u siebie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Witam ,
dla niewtajemniczonych przytaczam poniżej Odpowiedzi w dziale FAQ Dolnośląskiego NFZ à propos wyjazdów ze zwrotów :

"zadane dnia 2016-04-22
odpowiedź dnia 2016-04-22
PYTANIE:
Gdzie mogę znaleźć wykazy skierowań na leczenie uzdrowiskowe z tzw zwrotów?
ODPOWIEDŹ:
Witam.
Nie ma wykazów "zwrotów". Po wpłynięciu rezygnacji miejsce z rezygnacji przydzielane jest następnej osobie oczekującej w kolejce na leczenie uzdrowiskowe.
Z poważaniem"

Ani słowa o last minute zwrotach , o co chyba chodziło zadającemu pytanie . Dobrze ,że jest forum NS , bo u źródeł , czyli w Dolnośląskim NFZ to raczej nie są skorzy do pomocy . Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Ha widzisz niby wg nich zwroty nie istnieją bo skoro powinny być przekazane z tzw automatu kolejnej osobie było by nawet ok,niestety nie jak ma się to do życia prawdziwego . Znam osoby które jak tylko się da rok z hakiem (18 m-cy ?) są tak za każdym razem nigdy nie czekają w "normalnych kolejkach " :).Proszę nie mylić z zazdrością czy jak mówię o faktach.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

No cóż .... znajomi są wszędzie ;)
forumowicz

Przyznaje bez bicia, że kiedyś Pani powiedziała mi,że ma znajomą w NFZ i jak coś można sprawę "pchnąć do przodu" ja to głupi jestem nigdy nie skorzystałem o ile nawet to prawda jest :)
ODPOWIEDZ