kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: Fionka »

Hej Halinko . Ja szybko , bo właśnie przechwaliłam .Prądu do jutra do 22 będzie brak a ja do dzisiaj jedynie kuchenki 3 palnikowej sie dorobiłam po małych awariach a butla 10 nie szczelna .Wszystko pozostałe na prąd .Powieszę gorsza połowę za to co kury jako pożywienie dają
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Oj,Elu,Elu bo u mnie światło na razie jest,ale słyszałam,że to prowizorka.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Witam...witam. Nie miałam dostępu do netu. Zresztą teraz też w każdej chwili może paść. Ale tak szybciutko...w skrócie. Zwrotów nadal nie ma :cry: Jeszcze zadzwonię jutro i pojutrze i dam sobie spokój. Jadę do Ustki :P Po sklepach za ciuszkami...owszem biegałam, ale jak zobaczyłam, że kurtka która mi się podoba stoi 1.500zł to już mi się odpodobała. :lol: Powoli zaczynam pakować walizeczkę. :lol: Zastanawiam się tylko, bo mój turnus rozpoczyna się 26.10. Myślałam aby jechać skoro świt i próbować załapać się na lepszy pokój. Tymczasem dowiedziałam się, że oprócz mojego turnusu są jeszcze dwa inne, rozpoczynające się od tj. od 24.10 i 25.10. więc mój pomysł rannego wyjazdu, chyba nie jest trafiony. :x Elu, Halinko...jak to szybciutko zleciało. Nim się obejrzałam, a Wy już jesteście z nami :lol: Bożenko.. przykro mi że masz przed wyjazdem tyle problemów :oops: Buziaki :kwiat:
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiu wszystkiego najlepszego.Popatrz one już wróciły.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiu , pakuj sie i zmykaj do Ustki. Inni powracali a Ty i Bożenka szczęściary :serce: Już słyszę jak Wam morze szumi , widzę jak jedzonko podają .Łoj wiele widzę :lol: oczyma wyobrazni :roll: Gosiu Ustka jest na prawdę fajna :!: Ło matko aż mnie skręca z zazdrości :lol: :lol: Na szczęście jadę ulokować teściową w Wieńcu i przyjaciele mnie wspierają w tej misji.6 dni odsapu a potem może Busko na krótko :D
Awatar użytkownika
Halynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2017 12:58
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Halynka »

Króciutko o moim pobycie.
Piwniczna urokliwa miejscowość , przepiękne nie do opisania widoki .
Jedyne sanatorium w tej miejscowości , zabiegi ok , jedzenie dobre i wystarczające porcje.
Towarzystwo fajne , współlokatorka super ,ale pokój który nam przydzielono to ciemna i zimna nora.
Nie polecam tego sanatorium osobom ze schorzeniami ruchu i podwyższonym ciśnieniem.
Wszędzie daleko... do pijalni lub źródełka z wodą mineralną 2 km plus powrót to już 4 km .
Dużo ciekawych wycieczek w góry , ale to też nie dla niepełnosprawnych i kardiologicznych.
Nie należę do osób wymagających więc wróciłam zadowolona ,ale więcej razy tam nie chciała bym jechać.
Pozdrawiam :)
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Halinko dobrze, że jakoś sobie poradziłaś i wróciłaś zadowolona ciekawe jakie będą nasz z Gosią wrażenia czas tak szybko leci. :) :) :)
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Halynko...dobrze, ze opisałaś swoje wrażenia. Kazda info jest cenna. Z tego, co opisujesz...to Piwniczna już nie jest dla mnie. A u mnie....klamka zapadła :lol: dzisiaj po raz ostatni zadzwoniłam do NFZ. Nawet Pani była bardzo rozmowna, bo rozmowa trwała ok. 15 min. Dowiedziałam się, że zwrotów jest bardzo mało, a jeśli chodzi o mój profil...to można policzyć na palcach jednej ręki. :( Jadę do Ustki :P, Ponadto pani z NFZ zadawała wiele pytań dot. Połczyna Zdrój, bo zapytałam, czy mają podpisaną umowę i na koniec stwierdziła, że tam jest dobra baza zabiegowa, bo mają pokłady borowiny i jej nie żałują. :P Umowy nie podpisali.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiu i bardzo fajnie , że jedziesz do Ustki . Czy mam rozumieć że NFZ już podpisał umowy na 2018 r. Szkoda że Połczyn pozamiatany . Za chwilę to tylko Stalowa Wola i podobne pozostaną :(
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Elu...nie wiem czy sa juz podpisane umowy na 2018 rok. W trakcie naszej rozmowy, zapytałam czy nasz Fundusz Zdrowia wysyła na leczenie do Połczyna. I usłyszałam, ze nie, :( bo zachodniopomorski fundusz nie podpisał z nami umowy, bo podpisują tylko z województwami ościennymi, co jest nieprawdą, gdyż mam koleżankę, która mieszka w Białymstoku i była Połczynie. Na moje stwierdzenie, że tak chyba nie jest...usłyszałam, ze nasi kuracjusze byli niezadowoleni, że kiepskie warunki socjalne, że kiepski dojazd i takie tam... Gdy stwierdziłam, że warunki są bardzo dobre i dojazd też ...to wtedy zaczęła się interesować i wypytywała dokładnie o wszystko.. jakie jest połączenie, o której wyjeżdża PKS z Łodzi, o której jest na miejscu, czy sanatoria po remontach, czy nadal jest serwowana borowina.
ODPOWIEDZ