Hotel Olecko marzec 2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Dominika 900
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 gru 2016 14:39

Re: Hotel Olecko marzec 2017

Post autor: Dominika 900 »

Niestety basenu w tym hotelu nie ma ale jeżeli komuś lekarz zalecił basen to będzie musiał przeisc250metrow do innego budynku na basem
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Każdy kontrakt Ośrodka z ZUS przewiduje pokoje jednoosobowe . Pokoje te przeznaczone są dla osób które ze względu na specyfikę chorobową takowych potrzebują . Jak jest w praktyce wszyscy wiemy. Do uzyskania jedynki potrzebne jest zaświadczenie lekarskie o o tym ,że jedynka jest wskazana . w jednym ośrodku jest i kilka w innym wiecej wszystko zależy ile w danym okresie osób ma prewencje rentową
Dominika 900
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak się spakować do tego senatorium?I jak to będzie że na basen w innym budynku
Dominika 900
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A na tym turnusie też będą osoby z NFZ?
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Dominika 900 pisze:Jak się spakować do tego senatorium?I jak to będzie że na basen w innym budynku
tak jak byś korzystała z basenu w swoim mieście,a po drugie nie musisz brać basenu jak tobie nie pasuje,jest kilka innych zabiegów mokrych.
Dominika 900
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A jakie mokre zabiegi inne?
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Hydroterapia:

Kąpiel wirowa kończyn górnych

Kąpiel wirowa kończyn dolnych

Kąpiel wirowa kończyn dolnych I kręgosłupa LS

Masaż podwodny całego ciała

Masaż podwodno-wirowy całego ciała

Hydromasaż

Sauna sucha
Awatar użytkownika
Anka1084
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2016 16:46
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Anka1084 »

Dominika niektóre ośrodki maja wszystkie zabiegi w innym budynku , ja tak miałam i byłam w styczniu . Ale uwierz mi do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić , jak miałam zajęcia na basenie i zawsze ze soba brałam własna suszarek do wlosow. Bedzie dobrze grunt to fajne towarzystwo i dobre nastawienie :P
Dominika 900
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj to trochę problem tak chodzić z budynku do budynku na zabiegi a co po zabiegach jak czas organizowac
forumowicz

Post autor: forumowicz »

....a po drugie nie musisz brać basenu jak tobie nie pasuje,jest kilka innych zabiegów mokrych
tu nie chodzi o mokry zabieg tylko o to, że basen jest traktowany jak jedna z obowiązkowych gimnastyk. Jeżeli jedzie się na narząd ruchu to obowiązkowe są dwie gimnastyki - przed południem i po południu. Gimnastyka w basenie jest dla sanatorium opłacalna bo zapędzi się kilkanaście osób do basenu i zabieg zaliczony jest jednym nakładem środków czyli w jednej wodzie i przy udziale jednego instruktora. Czasami można negocjować i zamienić na zbiorową gimnastykę na materacu albo jakieś ćwiczenia indywidualne. Zależy na jakiego lekarza się trafi. I jaki potencjał zabiegowy ma sanatorium, bo czasami nie ma dużego wyboru.
Zablokowany