Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kulinarny kącik kuracjuszy. Jeśli gotowanie to Twoja pasja i chcesz się tym podzielić, pisz w tym dziale. Mile widziana posiłki, diety mogące pomóc w różnych schorzeniach.
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
Wystarczy tylko rozmowa i siła perswazji a dowolnie wybrany dzień na turnusie może być dniem Placków Ziemniaczanych niekoniecznie 13-go listopada
To nie jest jakaś skomplikowana potrawa, aby cieszyła się nią cała grupa
Metoda sprawdzona, więc polecam
Bogutko , a nie byłaś w Niwie tam na szwedzie bywały na kolację
Już widzę Marku , jak się chętnie dostosowują , jadłospis mają ułożony na cały turnus , a potem powielają go na kolejne .
No i jak się udała rybka z tymi placuszkami ziemniaczanymi ??? Prosimy o jakieś obrazki i wrażenia
A z ustalaniem jadłospisu na turnusie naprawdę da się uzgodnić co nieco, ale musi ta inicjatywa wyjść od grupy
No chyba, że nie ma grupy i jednomyślności w niej
Placki Ziemniaczane
ZAWIERAJĄ JEDEN szczególny Minus -Zwłaszcza dla Osób Dziś mających swe Święto
Czyli Diabetyków lub zdrobniale Cukrzyków
Podnoszą Bardzo Cukier we Krwi -wiadomo Insulinoowcy dadzą rade dając sobie dodatkowe 2-4 jednostki insuliny
Dokładnie w zeszłym tygodniu będąc w Szczawnicy weszliśmy do jednej z knajpek .
Wiadomo 40 % Ekipy- Oscypek z grila
20% Tradycyjna Kwaśnica i o dziwo kapusta nie była wspomagana Octem - Była Naturalnie zakwaszona i była Orginalna wędzonka
No Ja tradycyjnie prawie wszystko na Nie i Znalazłem Gulasz z Sarny -ok
Pan kelner stwierdził że sarna była dwa dni temu przywieziona i codziennie coś z niej robią
ok
Zaryzykowałem
Ów gulasz był na nutę tradycyjnie znanego placka po węgiersku , ale bez śmietany oraz Ostrych przypraw.
Był też placek ziemniaczany z domieszką marchwi oraz pietruszki
No był super -jednak brzegi wokół był spieczone.
Znajomi zasugerowali widząc mnie obkrawającego spalone złożyć Reklamację
I o dziwo -Pan Kelner chciał przyjąć
No niestety Nie maiłem Przepustu na Kolejnego placka - umówiłem się ,że w ramach Reklamacji Koledzy -Pieniacze Dostana Po Piwie
WSZYSCY BYLI Zadowoleni.
A Gulasz wraz z owym plackiem był do zaakceptowania -pomimo że ponad 40% odkroiłem -był spalony
I dzięki temu uratowałem Cukier Tylko do Poziomu 250 %