Iwonicz Zdrój "GÓRNIK"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Iwonicz Zdrój "GÓRNIK"

Post autor: Genever »

Gdyby ten wpis dotyczył kogokolwiek a nie tylko Ciebie Gieniu moja reakcja byłaby podobna. Nie lubię chamstwa nawet bardziej niż plotkowania za czyimiś plecami.
Co do reszty Twojego wpisu potwierdza on tylko to czemu czasami daję wyraz. Nie szukam przyjaźni w necie, nie wnikam , nie mówię o sobie więcej niż powinnam , nie mam ochoty na spotkania chociaż kibicuję ludziom, którzy chcą oraz mogą i mają fajne relacje. I... dobrze mi z tym 8-)
A co do Iwonicza kolega właśnie dostał skierowanie na marzec :D
Trzymajcie się, myślmy już o przyjemnych rzeczach a nie tym co nas dołuje. :kwiat: Ja zabieram się za lekturę bo ostatnio czasu mało, zdecydowanie za mało.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Myślę Gieniu, że wpisami tego osobnika można zainteresować jego rodzimy NFZ. Łatwo po przydziałach dojść kto zacz.
Na pewno nie powinno zostawić się tego bez echa.
Monio1953
Na forum od: 24 lis 2025 21:34
Oddział NFZ: Lubelski

Nigdy więcej

Post autor: Monio1953 »

Nigdy więcej w tym bałaganie, pokoje dla ludzi z NFZ czyste ale niestety tylko z widokiem na podwórko, pościel niby czysta ale widać że pamięta czy króla ćwieczka. Jedzenie wystarczające kalorycznie oraz ilościowo ale monotonne i średnio smaczne.Kawiarenka niestety tylko z nazwy - oferuje wspaniały wybór alkoholi ale brakuje świeżego ciasta, można zmienić nij korzystać w godzinach od godz 17 do 18:30 , później za dodatkową (dancingiwą) opłatą 10-15 PLN. Brak jakiejkolwiek działalności kulturalnej za wyjątkiem "zaczytanych" książek i usług komercyjnego biura podróży. Personel zabiegowy bardzo fachowy i uprzejmy (poza nielicznymi wyjàtjami) lekarze bezosobowi nie zwracam uwagi na to co mówi pacjent, pozistały personel urzędowo uprzejmy. Dyrekcja "Górnika" zapomnuała że znudzony i zestresowany pensjonariusz wcale nie korzysta z uroków uzdrowiska.W zimie pozaśnirżonych chodnikach i schodach narodowa kto wyrusza do centrum uzdrowiska- a tam tylko rozrywki dla "balowicznów" i innych chętnych nawiązywania znajomość "bez zobiwiązań"
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2025 18:00
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: orion »

Na niektóre wpisy malkontentów to powiem tylko że od kilkunastu lat rok w rok jestem na minimum dwutygodnowej kuracji a Górniku. I już nie mogę się doczekać / bo trochę gnaty pobolewają / na wyjazd w styczniu przyszłego roku. Pozdrawiam wszystkich maruderów ... ;)
Monio1953
Na forum od: 24 lis 2025 21:34
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Monio1953 »

Nie jestem malkontentem poprostu oceniam obiektywnie pomimo Górnika w porównaniu do innych sanatoriów ze skierowanien z NFZ. Myślę źe osoby korzystające z pobytów komercyjnych mogą mieć trochę inne odczucia.
PS. Zdjęcia nastronie internetowej "Górnika" pokazują pokoje dla gości komercyjnych - pokoje dla pozostałych są czyste sle skromniejsze .
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2025 18:00
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: orion »

Ocena obiektywna to jest taka że jakość zabiegów komercyjnych i tych dla kuracjuszy z NFZ jest identyczna i to jest najważniejsze. Natomiast standart pokoi jest proporcjonalny do ceny jaką NFZ za płaci . W pokojach dla komercji też nie ma żadnych wielkich cudów . Ważne że jest czysto , dobre wyżywienie, dobre zabiegi , rozrywka , błogi spokój i uroki Iwonicza a dobrą kśiążkę to się przywozi ze sobą. Jeżeli mamy ochotę na coś lepszego to jedziemy do kilkugwiazdkowego hotelu spa,
albo .....można zawsze trochę powybrzydzać co każdemu wolno . Pozdrawiam. ;)
ODPOWIEDZ