Ciechocinek Łazienki Uzdrowiskowe Nr 1 / Szpital Uzdrowiskowy nr 1

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Ciechocinek Łazienki Uzdrowiskowe Nr 1 / Szpital Uzdrowiskowy nr 1

Post autor: Felice »

Jak widać po raz kolejny co człowiek to opinia.
Bywam trochę w szpitalach uzdrowiskowych i mam skalę porównawczą. W Ciechocinku też zdarzyło mi się być kilkakrotnie, zawsze w Wojskowym. Samo miasto ze względu na zieleń do zaakceptowania i na pobyt ok.Jeżeli chodzi o rozrywkę każdy ma inne oczekiwania i nie ona w ocenie sanatorium odgrywa jakąkolwiek rolę.
Dla mnie zawsze najistotniejsze są zabiegi i te w obiekcie w którym bywam są na bardzo wysokim poziomie. Na pobyty w sanatorium w ogóle nie składam wniosków bo 54 zabiegi to jakieś nieporozumienie jest. Wolę wyjechać prywatnie, mieszkać zgodnie z oczekiwaniami i być tam, gdzie chcę.
Darku w zasadzie krytykujesz wszystko. A może czasem warto zmienić podejście i świat wyda się ciekawszy i barwniejszy?
Koce? Zawsze zabieram swój… kołdry do doopy? Proszę o wymianę, jak się nie uda idę do marketu i za parę groszy kupuję najtańszą, na czas pobytu wystarczy.
Może mój optymizm życiowy ułatwia mi życie. Jedyny warunek wyjazdowy to pokój jednoosobowy, z resztą sobie daję radę.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Fajnie że każdy ma inne spojrzenie na ten temat :)
Dla mnie niezmiennie perłą jest Krynica Górska kocham tam wszystko :D
A Ciechocinek jako uzdrowisko położone w centrum Polski z łagodnym bardzo klimatem (dla mnie) jest idealnym miejscem dla ciała i ducha :kwiat:
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: strapper »

Felice pisze: 30 cze 2024 07:17 Jak widać po raz kolejny co człowiek to opinia.
Bywam trochę w szpitalach uzdrowiskowych i mam skalę porównawczą. W Ciechocinku też zdarzyło mi się być kilkakrotnie, zawsze w Wojskowym. Samo miasto ze względu na zieleń do zaakceptowania i na pobyt ok.Jeżeli chodzi o rozrywkę każdy ma inne oczekiwania i nie ona w ocenie sanatorium odgrywa jakąkolwiek rolę.
Dla mnie zawsze najistotniejsze są zabiegi i te w obiekcie w którym bywam są na bardzo wysokim poziomie. Na pobyty w sanatorium w ogóle nie składam wniosków bo 54 zabiegi to jakieś nieporozumienie jest. Wolę wyjechać prywatnie, mieszkać zgodnie z oczekiwaniami i być tam, gdzie chcę....

Mam takie same zdanie i tak samo postepuje z tym że wyjeżdżam z NFZ do tych obiektów które mi odpowiadają albo jesli nie prostu rezygnuje z wyjazdu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Felice pisze: 30 cze 2024 07:17 Jak widać po raz kolejny co człowiek to opinia.
Dla mnie zawsze najistotniejsze są zabiegi i te w obiekcie w którym bywam są na bardzo wysokim poziomie. Na pobyty w sanatorium w ogóle nie składam wniosków bo 54 zabiegi to jakieś nieporozumienie jest. Wolę wyjechać prywatnie, mieszkać zgodnie z oczekiwaniami i być tam, gdzie chcę.
Darku w zasadzie krytykujesz wszystko. A może czasem warto zmienić podejście i świat wyda się ciekawszy i barwniejszy?
Koce? Zawsze zabieram swój… kołdry do doopy? Proszę o wymianę, jak się nie uda idę do marketu i za parę groszy kupuję najtańszą, na czas pobytu wystarczy.
Może mój optymizm życiowy ułatwia mi życie. Jedyny warunek wyjazdowy to pokój jednoosobowy, z resztą sobie daję radę.
czy KRYTYKUJĘ
TAK

Bo może w ciągu tych prawie 40 lat od kiedy bywam w Obiektach sanatoryjnych -MOGĘ już zacząć Porównywać

ZAWSZE pierwszy obiekt był wyznacznikiem
On pokazywal co

Na swojej drodze spotkalem OBIEKTY do których o kazdej porze dnia i noc mogę jechać w ciemno

Krytyka TAK

Bo nie ukrywam ,że jestem ponieka Wielkim szczęściarzem mając skrajne schorzenia
Oczywiście powinienem Prosić o skierowanie pod WYBRANE SCHORZENIE -INNE zataić
no ale tak się nie da
Stąd może nieraz coś mnie irytuje
Tak było własnie w Ciechocinku z Borowiną na dlonie
Nie dam Bo Jest Pan...

Dała Mi w Polanicy-Ustroniu- Kołobrzegu a nawet w Busku

Oczywiście można jak Wspomniałaś
Przywieść ze sobą no ale czy nie może Być Standardem Obiektu Sanatoryjnego ,że Każdy Turnus -otrzymuje ZDEZYNFEKOWANĄ -Wyprany Komplet
Kołdra -okres -zimowy Koc-okres letni
Pokrowiec na materac czy narzute kapę na łózko

To Nie jest duzy koszt
Bo wiadom każdy z NAS ma inne PH
Każdy z Nas wydziela POT a tym bardziej Ludzie którzy są w sanatoriach
Wszak bierzemy ileś tabletek i teraz przy tych Upałach To bardzo czuć PLUS PLUS Skora wchłania to co zarzywamy na zabiegach wodnych.

Pomijam już Fakt Kompleksowej dezynfekcji bazy Zabiegowej .
Myślę tutaj o basenach.
Każdy pragnie Basenu

Ale Osób nabawilo się Przyjemności właśnie na Basenach

Swego czasu była Przerwa pomiędzy Turnusami DZIŚ jest to ruch ciagły
Bo liczy się kasa
ODPOWIEDZ