FORUMOWY ROZKŁAD JAZDY z.... do.....

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: FORUMOWY ROZKŁAD JAZDY z.... do.....

Post autor: syrenka »

Dzięki Selene :kwiat: ,,,Jesteś lepsza ,,,ja szukałam i znalazłam tylko z przesiadkami albo wyjazd po 22,,,i pewnie skorzystam z tego połączenia ,,,które znalazłaś ,,, bo nie będzie targania walizki ,,, :)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Selene :cry: połączenie które mi podałaś ...autobus kursuje ale od piątku do niedzieli ,,, :cry: i klapa zostaje jazda do Szczecinka i potem autobus chyba że ktoś zna lepsze połączenie z Połczynem ,,,
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wracającym z Buska i Kielc radzę uważać na firmę Muszkieter. Wczoraj o godz. 12.41 wyjechał wesoły Muszkieter (może to był Portos?) z uczestnikami konferencji, w której uczestniczyłam (większa połowa :lol: ) w kierunku Warszawy. Ponieważ bus który zabrał nas z Buska był zapakowany po brzegi, więc w Kielcach przepakowano nas do większego pojazdu z innym kierowcą. No i zaczęło się :mrgreen: Pan kierowca nie znał trasy, którą miał przejechać, a w Warszawie, to dopiero był dramat, zagubiony, niepewny, patrzący z nadzieją na podróżnych którzy go prowadzili. Pan kierowca nie został niestety wyposażony w urządzenie GPS, pomocne, gdy nie zna się trasy. Tak więc był przez cały czas instruowany przez dosiadających tubylców jak ma dojechać do najbliższego przystanku. Dodatkowym utrudnieniem był ciągle padający deszcz, momentami z gradem i problemy fizjologiczne podróżnych, jako, że w aucie nie było toalety. Na sikanie każdy miał niecałą minute (nie myliśmy rąk) :oops: . W wyniku 2 godz.opóźnienia osobom jadącym PKP z przesiadkami w kierunku Gorzowa, Szczecina, Poznania, uciekły ostatnie przed północą pociągi. Na mnie mnie i koleżankę czekał w Wawie autokar firmy Radex do Olsztyna, a który to z naszego powodu również wyjechał z 15-min opóźnieniem. Dziś uśmiałyśmy się w pracy z tego wydarzenia, ale sam Bareja nie wymyśliłby lepszego scenariusza do swego filmu. :kwiat: :lol: Pozdrawiam serdecznie :D
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Re: FORUMOWY ROZKŁAD JAzdy

Post autor: danka »

Witam!Czy ktoś się wybiera z Częstochowy do Połczyna Zdroju - turnus od 19-go czerwca?Jak tam najkorzystniej dojechać? Z góry dziękuję za informację i cieplutko pozdrawiam miłych forumowiczów.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z Częstochowy masz autobus do Torunia tam przesiadka do Połczyna startujesz o 1.15 przesiadka autobus w Toruniu 07,50 Z Torunia o godz,09,00 do Połczyna ...To chyba najlepsze połączenie ...Możesz kupić bilety przez internet ,,,Wejdż na e-podróżnik tam masz połączenia m/innymi to co ci napisałam ...pozdrawiam ,,,B,,,
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Post autor: danka »

Bardzo dziękuję . Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56

Post autor: dzi »

To może rozkład lotów ? :). Dla schorowanych, czy zmęczonych życiem nie bez znaczenia jest
czas podróży . Szczególnie w tropikalnych temperaturach jakie mamy w te wakacje.
Tylko kilkadziesiąt minut trwa lot z LUBLINA do GDAŃSKA.
Jeszcze miesiąc - do 1 września samolotem ATR w każdy piątek i niedzielę.
Wylot z Lublina(lotnisko Świdnik) 14.25, przylot do Gdańska 15.50.
Ten sam samolot wcześniej wylatuje z lotniska w Gdańsku o 12.35, przylot do Świdnika 14.00.
Więcej info na stronie PORTY LOTNICZE LUBLIN.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

dzi pisze:To może rozkład lotów ? :). Dla schorowanych, czy zmęczonych życiem nie bez znaczenia jest
czas podróży . Szczególnie w tropikalnych temperaturach jakie mamy w te wakacje.
Tylko kilkadziesiąt minut trwa lot z LUBLINA do GDAŃSKA.
Jeszcze miesiąc - do 1 września samolotem ATR w każdy piątek i niedzielę.
Wylot z Lublina(lotnisko Świdnik) 14.25, przylot do Gdańska 15.50.
Ten sam samolot wcześniej wylatuje z lotniska w Gdańsku o 12.35, przylot do Świdnika 14.00.
Więcej info na stronie PORTY LOTNICZE LUBLIN.
Witaj Dzi :kwiat: A czy wiesz coś o lotach lub planach lotów ze Swidnika do Włoch?
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56

Post autor: dzi »

Kruszynko :kwiat: odpowiadam z opóźnieniem, bo tylko o tej porze na chwilę tu zaglądam :).
Od wiosny trwają rozważania na uruchomieniu kolejnych regularnych rejsów do różnych państw
w Europie. Kierunek Włochy jest najbardziej oczekiwany. Trwają rozmowy...no wiesz
musi to być opłacalne - dużo chętnych po prostu.
Wczoraj pisałem o Gdańsku, że loty do 1 września. Jest bardzo dużo chętnych, jak mówią
w zarządzie lotniska: bilety schodzą jak świeże bułeczki :D . Cena - myślę, że atrakcyjna
około 250zł w obie strony.
Dzisiaj 1 sierpnia podano informację o przedłużeniu terminu lotów do 6 października.

P.S. Kruszynko nie cytuj proszę moich postów w odpowiedzi do mnie - daję radę ogarnąć wątki :D . Pozdrawiam.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Czekałam, czekałam aż się doczekałam. Oczywiście na skierowanie do sanatorium. Otrzymałam je już w maju a wyjeżdżam za dwa tygodnie. Pojadę samochodem i interesuje mnie A1. Czy odcinek od Strykowa do Torunia jest płatny? Jeśli tak to ile "bramek" się znajduje i ile płacimy za ten odcinek. Druga sprawa dotyczy Włocławka. Czy jest on wciąż "upierdliwy"? Mówiąc szczerze to z Warszawy do Włocławka jest mniej km niż przez Stryków, ale drogi są także różne. Jeśli dajmy na to ta przez Włocławek nie jest najgorsza to chyba wybrałabym tę. Z Płocka do Włocławka mogłabym jechać wzdłuż Wisły a widoki są tam naprawdę piękne. Proszę o podpowiedź. Konkretnie będę jechała z Warszawy do Inowrocławia. Pozdrawiam oczekujących na sanatorium :))
ODPOWIEDZ