kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: iwcia »

Rys46, dziekujemy za opinię o Solcu :) Z pewnością wielu z nas przydatną.
Nastepnym razem opis sanatorium umieść w dziale :Ocen sanatorium".Tam zagladają oosoby, które wybierają sie lub planują wyjazd do uzdrowiska, więc szukają informacji wlasnie w tym dziale.
Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

dziunia60 pisze:
6basia6 pisze:...ale Ty dziuniu o ile dobrze pamiętam na dniach nie wróciłaś z sanatorium :?: :)
Tak Basiu ale to teraz to było z ZUS bo ja pracuję a z NFZ byłam w zeszłym roku :D :D
a to ze mnie gapa :lol: :lol: :lol: to podobnie jak ja, w ubiegłym roku byłam z NFZ, a teraz wybieram się z mojego kochanego KRUS-u :serce: a na rozpatrzenie wniosku z funduszu nadal oczekuję :lol: :lol: :lol:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

6basia6 - witaj :kwiat: może wiesz jak się załatwia sanatorium z KRUS-u - też tak się zastanawiam czy zakwalifikowałabym się i czy też są takie zasady jak NFZ tz. kolejka ,jakie są wymogi ?- pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2011 09:34
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: barszym »

aniag pisze:do sanatorium jade poraz pierwszy :) ,a jesli chodzi o to od kiedy mi sie liczy to mysle ze od dnia przyslania mi odpowiedzi z nfz ,a moze ja sie myle ,moze liczy sie dzien zlozenia :((( juz sama niewiem pozdrawiam was serdecznie
Tak liczy się data wpłynięcia wiosku do NFZ, wtedy nadają nr w kolejce :-), nie chcę Cię starszyć ale na pierwszy raz łódzkie daje miejscowości gdzie jedzie się "za karę" czyli Żegiestów Zdrój ( ładne odremnotowane, baza zabiegowa dobra, miejscowość totalne zadupie, wcześniej komuś pisałam, lecz nie którym to nie przeszkadza), Przerzeczyn Zdrój (wieś w polu hehehe - opinie innych), i inne trzeba poczytać, pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
barszym
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2011 09:34

Post autor: barszym »

aniag pisze:Barszym :) tez jestes z lodzkiego i mamy podobne numerki ,moze sie nawet tak zdarzyc ze razem wyjedziemy :D
Aniu wszystko zdarzyć się może :-). Jestem z Łodzi.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Beataa2702 pisze:6basia6 - witaj :kwiat: może wiesz jak się załatwia sanatorium z KRUS-u - też tak się zastanawiam czy zakwalifikowałabym się i czy też są takie zasady jak NFZ tz. kolejka ,jakie są wymogi ?- pozdrawiam :kwiat:
Beatko zasady są podobne jak w NFZ, t.z.n. musisz złożyć wniosek wypisany przez lekarza rodzinnego lub specjalistę w Oddziale KRUS, no i oczywiście być płatnikiem KRUS-u. Czas oczekiwania jest niewielki i raz w roku możesz pojechać na kurację :) Jak masz dodatkowe pytania to pisz. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

barszym pisze: ...nie chcę Cię starszyć ale na pierwszy raz łódzkie daje miejscowości gdzie jedzie się "za karę" czyli Żegiestów Zdrój ( ładne odremnotowane, baza zabiegowa dobra, miejscowość totalne zadupie, wcześniej komuś pisałam, lecz nie którym to nie przeszkadza), Przerzeczyn Zdrój (wieś w polu hehehe - opinie innych), i inne trzeba poczytać, pozdrawiam :-)
Oj nieładnie, nieładnie straszyć koleżankę, a tym bardziej "pierwiastkę" ;) :lol: Wcale tak nie jest - moje pierwsze sanatorium to Ustka, kolejne Kołobrzeg i dwukrotnie Sopot. Czy można te miejscowości traktować jako miejsce zesłania - na pewno nie :D Będzie dobrze... :D
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

Beataa2702 pisze:aniaq :kwiat: nr 100 dlatego że jak się niedawno dowiedziałam że musiałam odczekać ustawowe 18 miesięcy mimo że nie byłam w sanatorium tylko w szpitalu uzdrowiskowym i na poszpitalnym - zapewne gdyby nie to to wyjechałabym nie co wcześniej - a te 18 miesięcy mija po 20 maja a wyjeżdżam 31 maja , bo po 1 czerwca musiałby już iść wniosek do weryfikacji bo kończy się ważność - lekarze mówią swoje - NFZ robi po swojemu - :)
witaj ,oj zazdroszcze Ci juz sobie jedziesz i to w takim super terminie ,a ja musze jeszcze tyle czekac buuuu
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:D
barszym pisze:
aniag pisze:do sanatorium jade poraz pierwszy :) ,a jesli chodzi o to od kiedy mi sie liczy to mysle ze od dnia przyslania mi odpowiedzi z nfz ,a moze ja sie myle ,moze liczy sie dzien zlozenia :((( juz sama niewiem pozdrawiam was serdecznie
Tak liczy się data wpłynięcia wiosku do NFZ, wtedy nadają nr w kolejce :-), nie chcę Cię starszyć ale na pierwszy raz łódzkie daje miejscowości gdzie jedzie się "za karę" czyli Żegiestów Zdrój ( ładne odremnotowane, baza zabiegowa dobra, miejscowość totalne zadupie, wcześniej komuś pisałam, lecz nie którym to nie przeszkadza), Przerzeczyn Zdrój (wieś w polu hehehe - opinie innych), i inne trzeba poczytać, pozdrawiam :-)
:D niezgodze sie ,ze tam wysylaja jak ktos jedzie pierwszy raz ,np moja siostra poraz pierwszy pojechala i dostala kolobrzeg :)
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

barszym pisze:
aniag pisze:Barszym :) tez jestes z lodzkiego i mamy podobne numerki ,moze sie nawet tak zdarzyc ze razem wyjedziemy :D
Aniu wszystko zdarzyć się może :-). Jestem z Łodzi.
Milo mi ja tez jestem z Lodzi :D
Zablokowany