FORUMOWY ROZKŁAD JAZDY z.... do.....

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
pewcia35
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2016 08:51
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Re: FORUMOWY ROZKŁAD JAZDY z.... do.....

Post autor: pewcia35 »

01.08.2024 Cieplice. Może jest ktoś, kto będzie jechał w tym terminie z Kielc, przez Kielce albo ze świętokrzyskiego? Chętnie dołączyłabym do kogoś oczywiście dorzucając się do paliwa :)
Grabur
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2022 16:12
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Grabur »

Jestem z okolic Piły i mam skierowanie do Horyńca Zdrój,może ktoś poradzi jak najlepiej dojechać? A może ktoś jedzie z okolic lub po trasie i mogłabym dołączyć dzieląc koszty podróży. Turnus zaczynam 25 lipca.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

Grabur widzę, że założyłaś temat w dziale "Wyjeżdżam, planuję wyjazd do sanatorium"; przypominaj się w nim
o swoim wyjeździe, a jeśli nie znajdziesz podwózki prywatnym transportem to masz takie, moim zdaniem,
najbardziej korzystne połączenie:
Wyjazd 24.07. /PKP/ Piła Gł. godz. 21;18, przyjazd do Jarosławia godz. 08;10 i o godz. 08;40 wyjazd /PKS/
do Horyńca Zdroju. Na miejscu będziesz 25. 07. o10;20. W Jarosławiu masz 30 minut na przesiadkę,
a do przejścia niewiele ponad 100 m.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Dzia_dku , dobre to połączenie , ale nieco ryzykowne . 30 minut na przejście z peronu na plac dworca PKS , to tak w sam raz , ale wiemy , jak to jest z pociągami ... wystarczy nieco opóźnienia .... a następny , bezpośredni kurs do Horyńca , to dopiero pociąg o 16,11 ..

ps. a działa na tym dworcu już jakaś winda ? bo gdy ja jechałam , trzeba było pokonać te strome schody .
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gieniu wszystko się zgadza, ale o 10;45 oraz 13;55 są połączenia /PKS/ z jedną przesiadką w Lubaczowie.
Dlatego to połączenie, /Piła - Horyniec/ które wcześniej opisałem wydawało mi się rozsądne bo czas dojazdu
względnie dobry no i na początek mamy założenie tylko na jedną przesiadkę. W Jarosławiu, na dworcu, dawno
już nie byłem więc nie powiem czy tam jest winda. Myślę, że podróżując z niewielkim bagażem podręcznym
każde schody są do pokonania, oczywiście dla osoby w miarę sprawnej. Piszę o niewielkim bagażu bo trudno
mi sobie wyobrazić, aby kobieta podróżując samotnie komunikacją publiczną "targała" ze sobą ogromną walizę.
Przecież taki bagaż wystarczy nadać dzień wcześniej kurierem i spokojnie odebrać go w dniu przyjazdu do
sanatorium, a ze sobą zabrać najważniejsze i niezbędne rzeczy tak na "wszelki nigdy".
ps. ewentualnie w Lubaczowie czas na przesiadkę to 30 minut.
Grabur
Kuracjusz
Kuracjusz

Bardzo dziękuję właśnie o tej opcji myślałam, jest też inna przez Bydgoszcz do Lublina i tam PKS. Zadałam pytanie gdyż osoby które przebyły podobna trasę często mogą coś podpowiedzieć i na to liczę. Co do bagażu tak właśnie robię wysyłam bagaż a jadę z małą walizeczką. Pozdrawiam serdecznie.
Gość

Post autor: Gość »

Możliwa też przesiadka w Warszawie na bezpośredni autobus do Horyńca obsługiwany przez PKS Biłgoraj 🤔
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kaziu jest możliwa, ale chyba nie bardzo jest czym dojechać /przynajmniej ja nie znalazłem/
z Piły na to połączenie z Warszawy do Horyńca.
Gość

Post autor: Gość »

No to gorzej...
Tak wspomniałem o tym bo kilka osób z mojego turnusu korzystało z tej opcji.
Grabur
Kuracjusz
Kuracjusz

Tak opcja przez Warszawę dla mnie też dobra, mogę być dzień wcześniej mam się gdzie zatrzymać i rano ruszać dalej, dziękuję
ODPOWIEDZ