kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: bozenka999 »

Gosiu,kuruj się szybko,okna mogą poczekać,zrobiła się pogoda.Gosiu z tym wyliczaniem to myślę,że trudno utrafić,ja też wyliczałam aby był to czerwiec przewidziałam poślizg,ale nigdy,że to listopad którego nienawidzę i wolałabym styczeń,ale nie ma wyboru.Mogłam jechać wcześniej po szpitalu,ale też wyliczyłam listopad i zrezygnowałam mówię poczekam i dopasuje,a tu klapa. :P :lol:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

bozenka999 pisze: 14 paź 2017 15:40 Gosiu,kuruj się szybko,okna mogą poczekać,zrobiła się pogoda.Gosiu z tym wyliczaniem to myślę,że trudno utrafić,ja też wyliczałam aby był to czerwiec przewidziałam poślizg,ale nigdy,że to listopad którego nienawidzę i wolałabym styczeń,ale nie ma wyboru.Mogłam jechać wcześniej po szpitalu,ale też wyliczyłam listopad i zrezygnowałam mówię poczekam i dopasuje,a tu klapa. :P :lol:
To fakt, że trudno wyliczyć, ale tak sobie dedykuję, że gdyby złożyć w maju lub czerwcu to można się załapać w wakacyjnych miesiącach, co najwyżej wrzesień (pod warunkiem że okres oczekiwania będzie do 24 m-cy). Ale tak jak piszesz, że trudno utrafić. Ja ten mój ostatni wniosek składałam w grudniu 2015r., bo powiedziano mi że na wyjazd czeka się ok. 19-20m-cy. Wyliczyłyśmy z Zosią, że składając w grudniu załapiemy się na lipiec - sierpień. Nikt nie przewidział, że dopiszą nam kardiologię, przez którą czeka się dłużej. :(
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiu ja to sobie pomyślałam,że składać nie wyliczają i polować na zwroty na wiosnę słyszałam,że jest dużo i bez problemu. :kwiat:
Awatar użytkownika
Halynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2017 12:58
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Halynka »

Cześć Wam .
Dzięki za radę odnośnie składania wniosku ... chyba złożę w kwietniu 2018 to może dostanę w czerwcu 2019 :roll:
Bożenko ja tez się bałam wysłać walizkę kurierem ,bo znając moje szczęście to na pewno na czas by nie dotarła ,
a ponieważ nie mogę dźwigać wolałam się asekurować i 1/3 bagażu spakowałam w paczkę .
Gosiu ja już od niedzieli mam ,, gila'' i czerwone oko , dopiero od wczoraj lekka poprawa.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Dziewczyny składać , nie składać , o to jest pytanie :lol: :lol: W naszym łódzkim , nie ma co ryzykować i najlepiej odczekać min. 3 miesiące a ile będziemy czekały to :twisted: jeden wie . Ja będę polowała na zwroty bo 18 miesięcy od mojego powrotu z Ciechocinka będzie mijało 5 września 2018 r . i mam od tego dnia zamiar dzwonić po zwroty.Halinko poczekaj 3 miesiące i składaj na początku nowego roku.W kwietniu 2019 możesz wtedy zacząć polowanie .
Awatar użytkownika
Halynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Halynka pisze: 14 paź 2017 18:24 Cześć Wam .
Dzięki za radę odnośnie składania wniosku ... chyba złożę w kwietniu 2018 to w czerwcu 2019 może dostanę
Źle policzyłam jak bym złożyła w kwietniu 2018 to przydział może by był w czerwcu ale... 2020 :lol:
Pozdrawiam
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Halinko,ty poczekaj jak wrócimy to razem złożymy i pojedziemy 2020. :lol:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Bożenko, czy już spakowana i gotowa do podróży. Ja dzisiaj byłam u lekarza, dostałam antybiotyk i inne medykamenty i mam nadzieję,że do wyjazdu będę w dobrej formie. Najważniejsze, aby pogoda była ładna, a reszta "jakoś to będzie" :lol: Tak...tak złożmy wnioski wszystkie razem, w jednej kopercie i z dołączonym pismem. :lol: :lol: Ciekawe, jaka byłaby reakcja, gdyby tak NFZ otrzymał 5-6 wniosków razem :lol: czy rozpatrzone byłyby pozytywnie. Chyba NIE
Awatar użytkownika
Halynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oczywiście ,że poczekam za Wami . Jak przyjedziecie to będziemy działać 8-) , a może akurat nam się uda :o
Gosiu kuruj się ,żeby być zdrową na kuracji :)
Bożenko , jak Ci idzie pakowanie ?
Mam pytanie.... czy bierzecie ze sobą kapelusze przeciwsłoneczne , czy czapki ? :lol:
Pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Halinko zapewne wezmą słomkowe kapelusze i bikini :lol: No dobra Dziewczyny wiem [email] jestem ale to z zazdrości , bo mi się już szwędaczek załączył :lol: :lol: Tak na serio to listopad ma być suchy i dość słoneczny.
ODPOWIEDZ