ZUS szuka dowodów na istnienie cudownego ozdrowienia , po to, aby zabrać należne świadczeniasztani pisze:Myslę ,że Kruszynce chodziło o NFZ i inne rehabilitacje prywatne nie związane z ZUS - i tu ma rację . natomiast w ZUS mają Twoją pełną dokumentację wszystkie wcześniejsze pobyty na rehabilitacjach ZUSowskich . U mnie orzecznik patrzył czy chorowałem od ostatniego pobytu w sanatorium do chwili złożenia wniosku o następne .
Sanatorium z ZUS
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Sanatorium z ZUS
-
forumowicz
-
forumowicz
To tym bardziej nie dokładajmy argumentu w postaci dokumentacji z której będzie wynikało ,że byliśmy parę miesięcy temu np z NFZKrzysio010 pisze:ZUS szuka dowodów na istnienie cudownego ozdrowienia , po to, aby zabrać należne świadczeniasztani pisze:Myslę ,że Kruszynce chodziło o NFZ i inne rehabilitacje prywatne nie związane z ZUS - i tu ma rację . natomiast w ZUS mają Twoją pełną dokumentację wszystkie wcześniejsze pobyty na rehabilitacjach ZUSowskich . U mnie orzecznik patrzył czy chorowałem od ostatniego pobytu w sanatorium do chwili złożenia wniosku o następne .
Dwa tygodnie temu byłem na komisji lekarskiej w ZUS, składałem wniosek o przyznanie świadczenia rehabilitacyjnego. Lekarz orzecznik przyznał mi zasiłek na pół roku oraz niejako skierował na leczenie rehabilitacyjne w formie stacjonarnej.
W dniu dzisiejszym otrzymałem listownie pozytywną decyzję z ZUS, jednak dotyczy ona tylko samego świadczenia rehabilitacyjnego, nie ma tam wzmianki o ewentualnym turnusie sanatoryjnym.
Tutaj pojawia się pytanie czy taką decyzję mogę otrzymać osobno, czy raczej już teraz składać wniosek do ZUS o przyznanie mi tej formy leczenia?
- Bozena321
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Moja znajoma od końca maja do końca listopada jest na takim zasiłku i dopiero w październiku jedzie do sanatorium.Dalhi pisze:Witam.
Dwa tygodnie temu byłem na komisji lekarskiej w ZUS, składałem wniosek o przyznanie świadczenia rehabilitacyjnego. Lekarz orzecznik przyznał mi zasiłek na pół roku oraz niejako skierował na leczenie rehabilitacyjne w formie stacjonarnej.
W dniu dzisiejszym otrzymałem listownie pozytywną decyzję z ZUS, jednak dotyczy ona tylko samego świadczenia rehabilitacyjnego, nie ma tam wzmianki o ewentualnym turnusie sanatoryjnym.
Tutaj pojawia się pytanie czy taką decyzję mogę otrzymać osobno, czy raczej już teraz składać wniosek do ZUS o przyznanie mi tej formy leczenia?
-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2015 19:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Witam,myślę,że powinieneś jeszcze chwilę poczekać bo prawdopodobnie skierowanie na rehabilitacje przyślą w osobnym piśmie(konkretne skierowanie gdzie i od kiedy).Decyzja o świadczeniu to konkretny dokument do pobierania pieniążków więc nic wspólnego z sanatorium.Po upływie kilku dni możesz grzecznie zadzwonić i zapytać,przynajmniej tak mi się wydaje,ale zrobisz jak zechcesz.Pozdrawiam i daj znać jak sprawa się wyjaśniDalhi pisze:Witam.
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Tym razem liczę na Iwonicz Zdrój
Ale liczyć to sobie mogę no nieeee
- Fionka
- Przyjaciel forum