Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: Kleinehexe »

Ysy, :kwiat: współczuję, ale nie ustawaj w pozytywnym myśleniu. Ze złych doświadczeń, zawsze wynika też coś dobrego i tego Ci życzę oraz cudu, który spowoduje zmianę na lepsze - z kolonii karnej na kolonię letnią. ;) :lol:
Tobie również miłego dnia, słoneczko na pewno dziś dla Ciebie zaświeci. :serce:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Dzień dobry wszystkim :D
Ysy szukaj pozytywów może chociaż towarzystwo masz super, a pogoda się poprawi ;) Moja szwagierka wróciła z Dąbków niezbyt zadowolona, a to pokój mały, a to jedzenie nijakie ale chociaż codziennie spacerowała po plaży, więc jej mówię że to już jest plus :D
Wczoraj postraszyło tylko i burza przeszła bokiem, dziś wieje mocno i jest trochę chłodniej ale słońce świeci :D
Jutro mała rodzinna imprezka przy grillu :)

Gieniu w sprawie tych okien trzymam Cię za słowo :D

Miłej soboty wszystkim 🌞
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Ysy :kwiat: a jak towarzystwo :?: jedzenie :?: macie inne atrakcje :?: czy tylko kontrola jak na koloniach..... :shock:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Czytam co Ysy pisze o dyscyplinie i jestem w szoku :o :shock: , jak to w środku nocy sprawdzają :?: pukają , budząc Was , czy otwierają własnym kluczem :?: masakra jakaś ... dobrze ZAGUBIONY pisze , oni zwyczajnie łamią prawa kuracjusza :evil:
Do pokoju małżeństw też tak wchodzą :?: :o

Ja jeszcze nigdy nie spotkałam się , aby na turnusie z NFZ ktoś kontrolował nas wieczorem , nawet w czasie pandemii nikt nie robił żadnych nalotów :o owszem , jeśli było w jakimś pokoju zbyt głośno , wchodziły panie i prosiły , aby było nieco ciszej ..
Z KRUS owskich , to tylko NIWA dba o nas nieco przesadnie ;) w pozostałych , żadnych kontroli :)

Alutko :kwiat: ochoczo obiecałam , bo podejrzewam , ze juz w tamte strony nie pojadę :lol: :lol: noo , chyba , że kiedyś do Polańczyka :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Było kilka ostrych spięć z tego powodu , a po tym gdy robiono małe prowokacje , aby sprawdzająca wezwała bezpodstawnie ochronę ;) , a nawet kuracjusz wezwał policję , któremu wmawiano , że jest pijany , podobno coś poluzowano , ale nie mam już ochoty sprawdzać ;)

Oczywistym jest , że cisza nocna obowiązuje , ale bez przesady ..
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Ja też się nigdy nie spotkałam z takim rygorem, raz w Iwoniczu pani nas poprosiła żeby nieco ciszej się śmiać :lol: w Rymanowie raz pielęgniarka wieczorem pytała czy wszystko w porządku, bo koleżanka przez pomyłkę alarm uruchomiła :lol: ale w nocy żadnych kontroli nie było.

Gieniu Ty mi tu się teraz nie wymiguj :lol: no dobra już te okna sobie podarujmy ale odwiedzić mnie możesz, gdybyś była niedaleko :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dzień dobry
Ja witam znad morza, a dokładnie z okolic Mielna, pogoda słoneczna przez cały czas, a jestem tu od środy do końca sierpnia.
Mnie nikt nie kontroluje w nocy :) mieszkam w pokoju dwuosobowym i czekam na kolegę, który dojedzie do mnie za tydzień.
Pracy jest dużo, ale lżej niż w Świnoujściu było.
W Łazach jeszcze wszystko pozamykane, ale powoli zaczynają się wczasowicze pojawiać.
Ysemu życzę mniej nalotów nocnych w tym sanatorium. Pozdrawiam
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Witam :kwiat:
YSY smutne wieści z sanatorium :roll: kolonię karną zalicza :lol: .
Kiedyś w Cieplicach też słyszałam,że sprawdzali, ale parę Panów chodziło codziennie na %%, więc i nawet im pokoje sprawdzali. Dostali upomnienia i chyba 2 odesłali do domu.
W Perle w Kołobrzegu też pielęgniarka czasami prosiła o ciszę :lol: , ale nawet nic nie mówiła jak po 22 nie byliśmy w swoich pokojach :lol: :o

Zbyszku,ale masz fajnie 8-) znowu nad morzem. :)
Miłej soboty :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Tu Szalona Paczka

Post autor: Hipokryt »

... szkoda, że nie wracaliście z tańców w Dzwonkówce na sali z dzwonem :lol:
Wtedy nie byłoby żadnego problemu z powrotem :(
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Marzenko niewykluczone, że mogę wkrótce przenieść się do Kołobrzegu i będę tam do października.
Tak że może spotkamy się znowu, a tam dostanę jeszcze raz tyle kasy jaką miałem w Świnoujściu i tutaj, gdzie jestem teraz.
Jeżeli udadzą się negocjacje, to nastąpi to w najbliższym czasie, ale zobaczymy. :)
ODPOWIEDZ