Foto-zagadka Reaktywacja
- smuga
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 sty 2017 21:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
Re: Foto-zagadka Reaktywacja
- smuga
- Super Kuracjusz

- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Dziękuję Bożeno bo co napisałaś to chyba dla mnie?BozenaMat pisze: 10 gru 2018 12:23 Oj Hipokryt, Hipokryt.![]()
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 28 grudnia 2001 r. w sprawie uznania miasta Supraśl za uzdrowisko (Dz.U. z 2002 r. nr 1, poz. 5).
A Tu [link]
jest wykaz 44 miejscowości mających status Uzdrowisk....... dodatkowo Kopalnia Soli w Wieliczce..... mająca specyficzny status uzdrowiska.
Wszystko było zgodnie z zasadami![]()
No i wreszcie jest konkretna informacja, na którą czekałem od samego początku tematu. Dokładny wykaz takich miejscowości jest na stronie Ministerstwa Zdrowia TUTAJ
Taki wykaz powinien obowiązywać w tym temacie a wszelkie odstępstwa wyjaśniane. Kilka miejscowości nie spełniało tych kryteriów a "przeszło przez temat" bez żadnej korekty, m.in. Karpacz i 'moja" Krynica Morska".
Są miejscowości, w których są/były sanatoria NFZ a nie ma ich w tym obecnym wykazie
Stąd moje wątpliwości i zapytanie czy taki wykaz gdzieś istnieje i czy obowiązuje?
Pozdrawiam zainteresowanych
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
To Piwniczna a fontanna przed pijalnią zdrojową
P.S. Teraz dopiero widzę, ile jest mniej znanych miejscowości uzdrowiskowych nie zauważonych w tym temacie a inne są wielokrotnie. Może poznajmy te mniej znane?
- smuga
- Super Kuracjusz