Ośrodek Mega Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
viva15
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2011 22:11

Ośrodek Mega Kołobrzeg

Post autor: viva15 »

Witam
Mam pobyt w sierpniu w tym sanatorium i proszę o informacje o obiekcie i bazie zabiegowej. Może ktoś tam jest i może aktualną sytuację przedstawić. W necie jest bardzo mało info, Dziękuję i pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Re: Ośrodek Mega Kołobrzeg

Post autor: jurand40 »

viva15 wpisz w prawym górnym rogu w wyszukiwarke nazwe ośrodka, powinno
wyszukac jakieś informacje na ten temat
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

viva15 co to za ośrodek mega w Kołobrzegu, nie wiem Arka Mega Spa chyba nie? bo internecie jest o niej .
Ja tez będę w sierpniu napisz co to za ośrodek.
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Anna-K »

Może chodzi o sanatorium Mewa???? :kwiat: Czyżby pomyłka i przekręcenie jednej litery :?:
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

Wszystko jest OKI. Mega jest między Mariną, a Verano:
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]

Za widocznym budynkiem jest trochę drzew, deptak, a za deptakiem plaża - ciche, spokojne miejsce...
viva15
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ośrodek Mega należy do kompleksu Arka Medica spa ale to inna klasa ośrodka.Czytałam w necie kilka opinii i są niefajne dlatego moje pytanie a aktualne info .Kto był ostatnio lub słyszał wiarygodne info proszę o wiadomość. Prawdopodobnie ośrodek był remontowany i jest trochę lepiej, baza zabiegowa bardzo uboga, a może to się zmieniło?Jestem niespokojna, na miejsce czekałam bardzo długo i teraz taki niewypał.Dziękuję za pomoc i proszę o aktualne info jak wiecie coś o tym miejscu. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Anna-K »

viva 15 sorry,zwracam honor,myślałam,że to pomyłka ;) Niepotrzebnie nakręcasz się pesymistycznie,gdyż nie wszystkie posty są wiarygodne.Wiesz o tym,że zawsze znajdą się niezadowoleni mimo,że wszystko jest super.Jadąc do Świnoujścia po przeczytaniu opinii także miałam nastawienie takie jak Ty.Okazało się,że było ekstra pod każdym względem :kwiat: Każdy z nas ma inne oczekiwania,a niektórzy może zbyt wygórowane :P :kwiat:
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Byłam w sanat. Mega 4 lata temu, myślę, że wiele się nie zmieniło. Dosyć dobrze wspominam tamten wyjazd, choć pora niespecjalna- byłam na przełomie października i listopada, wyjątkowo pięknego i bardzo słonecznego.
Jest to małe, kameralne sanatorium, pokoje na dobrym poziomie ( byłam w trójce, czwórki nie polecam. ). Jedzenie przepyszne, najlepsze ponoć w Kołobrzegu, zupełnie niesanatoryjne a niekiedy przypominające dobre przyjęcia. kelnerzy czuwają i chętnie usługują, śniadanie szwedzki stół ( czy jeszcze funkcjonuje ?), super sałatki. Były organizowane wieczorki , spotkania muzyczne itd. chyba co drugi dzien. Trzymaliśmy się w kupie, bo było nas dosyć mało ok. 70 osób.
Mam natomiast zastrzeżenia do bazy zabiegowej:
-zabiegi gł. elektryczne, okłady borowinowe każdy to osobny zabieg;
-słabe wyposażenie sali gimnastycznej (tylko rowery);
-mokre zabiegi jak na lekarstwo a właściwie poza basenem w Arce (byliśmy dowożeni autobusem) żadne;
-dobre masaże (niestety nie udało mi się ich dostać);
-kiepska opieka lekarska ( może się zmieniła), nieżyczliwa Pani doktor (starsza).
Mega należy do kompleksu Arka-Mega i co z tego wynika- korzysta się z mokrych zabiegów w Arce tzn. basenu, można korzystać z oferty kulturalnej Arki (kina, teatry, dancingi, występy. Jest to obiekt chyba najnowocześniejszy, właściwie olbrzymie SPA z przewagą klientów z Niemiec z panoramicznymi windami, obrotowa kawiarnią, galeriami, restauracjami, XXI wiek można tam godzinami przebywać i się nie nudzić np. jak pada deszcz. Arka oddalona jest od Megi ok 30 min drogi wzdłuż morza. Niestety niewiele korzystałam z kulturalnej oferty Arki ze względu na porę w jakiej byłam, wieczory krótkie i problemy z powrotem, ale latem to inna sprawa.
życzę miłego pobytu, właśnie wczoraj miło wspominałam ten wyjazd z koleżanką, ale na super leczenie bym się nie nastawiała tak jak to bywa w Busku, Horyńcu czy Połczynie.
Pozdrawiam
Bietka :kwiat:
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Jeszcze chciałam dodać, że ośrodek jest trochą na uboczu oddalony od molo ok. 30 minut i od centrum też ok 30 minut, tuż nad morzem, przejście tylko przez mały park, w cichej, spokojnej okolicy. Jest okazja do dłuższych spacerów.
:kwiat:
viva15
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Betka, bardzo dziękuję za info, trochę rozjaśniłaś mi miejsce .Brak zabiegów wodnych to dla mnie zła wiadomość, ale może coś będzie poza basenem? Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ