Strona 4 z 5

Re: Desery różne

: 26 sty 2016 21:31
autor: danusia57
Dzięki :D wielkie :kwiat:

Re: Desery różne

: 26 sty 2016 21:38
autor: Sloneczko
Danusiu :kwiat: wypróbuj, bardzo dobre ;)

Re: Desery różne

: 26 sty 2016 21:45
autor: danusia57
Wypróbuję w sobotę :) ,wtedy mam czas na pieczenie :) , na tygodniu mi się nie chce :oops:

Re: Desery różne

: 26 sty 2016 21:47
autor: Sloneczko
To tak samo jak mnie :lol: :lol:

Re: Desery różne

: 14 lut 2016 16:14
autor: danusia57
KAWA Z CHILLI -ten napój jest idealny na dzisiejsze Walentynki :D ,jest ostry,pobudzający zmysły,rozgrzewający ciało i duszę :lol: :lol :podam różne wersje wykonania:
zaparzone espresso w filiżance,poprósz szczyptą mielonej chilli,
na zaparzone espresso w filiżance,dodaj gorące spienione pełnotłuste mleko i oprósz szczyptą chilli lub startą czekoladą lub cynamonem :kwiat: :kwiat:

Re: Desery różne

: 16 lut 2016 20:14
autor: Sloneczko
Mam ochotę na zabójczy, tuczący deser z wieeeeelkimi lodami ......na ciepło najlepiej.
Moze ktoś ma jakiś fajny przepis :D

Re: Desery różne

: 16 lut 2016 20:18
autor: Felice
Ostatnio na takim byłam....gorąca czekolada pod bezą,na tym lody i gorące maliny.
I zasmażka...... :lol:

Re: Desery różne

: 16 lut 2016 20:38
autor: danusia57
Kurcze ale pychota :D idę zamknąć lodówkę na kłódkę :lol: :lol: :lol:

Re: Desery różne

: 06 maja 2016 20:52
autor: danusia57
Napój truskawkowy
20 dag truskawek
1 szklanka mleka
4 kulki lodów waniliowych
1 łyżka cukru

Truskawki opłukać,usunąć szypułki,odłożyć kilka do przybrania,a pozostałe zmiksować z cukrem na gładko.Wlać mleko,dodać lody i znowu zmiksować.Podawać od razu w szklankach przybranych truskawką.Smacznego :kwiat:

Re: Desery różne

: 08 maja 2016 14:40
autor: danusia57
ZAPIEKANE MORELE
4 duże morele
3 łyżki masła
2 łyżki mielonych migdałów
6 biszkoptów
2 łyżeczki płynnego miodu
żółtko
2 krople olejku migdałowego
4 kulki lodów waniliowych
Biszkopty kruszę,mieszam z miodem,migdałami,masłem, i żółtkiem,dodaję olejek migdałowy.
Morele myję,osuszam,kroję na pół i wyjmuję pestkę.Każdą połówkę napełniam nadzieniem i kładę na blaszkę-wyłożoną papierem do pieczenia-skórką do dołu.
Piekę w 175 stopniach przez ok 15 minut.Podaję z lodami.Pycha :kwiat: