Uwaga !!! W tym sanatorium jest miła/niemiła obsługa !!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Uwaga !!! W tym sanatorium jest miła/niemiła obsługa !!!!

Post autor: forumowicz »

W wielu wątkach przewija się temat szeroko rozumianej obsługi sanatoriów. Mam tu na myśli zarówno personel medyczny, pracowników recepcji, kuchni oraz osoby dbające o czystość. Proszę o podzielenie się waszymi historiami nie tylko tylko tymi złymi (chociaż te pamięta się najlepiej) ale również tymi dobrymi związanymi z personelem.
Pomysł wątku medi ;)

Mnie często niestety drażni podejście rehabilitantów. Nie recepcji, lekarzy, ale właśnie rehabilitantów, to z nimi ma się najwięcej styczności. Czasem zachowują się jakby kuracjusz był złem koniecznym. Cholera mnie bierze jak widzę ludzi którzy idą do nich z bombonierkami albo innymi kawami chyba w ramach podziękowania za wykonanie zabiegu. Pomijam fakt ucinania zabiegów, czyli zamiast np. 10 minut trwa 7, ale najgorzej trafia mnie kiedy nie chce im się wymieniać wody i umyć wanny po poprzednim kuracjuszu na zabiegach mokrych. Niestety ale jest to problem w wielu sanatoriach. Nie wiem z czego to wynika, czy to może odgórny przykaz w ramach oszczędności?
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Re: Uwaga !!! W tym sanatorium jest miła/niemiła obsługa !!!

Post autor: Sloneczko »

Medi :kwiat: miała dobry pomysł aby założyć taki temat ;) :D
Jak dotąd nie spotkałam się ze złą lub niemiłą obsługa w sanatorium.
A wręcz przeciwnie...lekarze i wszystkie osoby zarządzające w sanatorium jak i zwykła obsługa od pielęgniarek
poprzez sprzątaczki oraz personel techniczny, były niesamowicie przesympatyczne.
Byłam W Iwoniczu Zdroju w Białym Orle, Sanvicie jak również w Krynicy Zdrój w Leśniku Drzewiarzu.
forumowicz

Nie podpisuje się pod tytułem tego tematu.Mam kilkanascie pobytów sanatoryjnych za sobą ,nigdzie nie spotkałam się z arogancją personelu .
Przeciwnie wszędzie było miło ,kompetentnie i ugodowo też. :) :kwiat:
Ps doczytałam tylko o niemiłej :lol: obsłudze :shock: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Super ZIELONYPOMIDOR

Nareszcie ktoś napisał co mu leży na wątrobie.

Może nie wszyscy zwracają uwagę na zachowanie HIGIENY przez personel , personel nie koniecznie FIZJOTERAPUPETYCZNY bo taki Status otrzymali od listopada .

Ale na miły BÓG czy Ja muszę mieć ustnik do INHALACJI po PALACZU !!!!

Czy Ja muszę zażywać zabiegu wodnego wraz ze schodzącą skórą po opaleniźnie ???

Nie wspominam już o nie domytych sztućcach Zapewne nigdy nie zwróciliście uwagi ,że zdarza się tylko OPŁUKAĆ ŁYŻKI CZY WIDELCE opłukać w misce na wózku i zaraz podać na stół już uprzątnięty ??

Są to zaniedbania ,które winny być piętnowane .
Tak zdarza się być zmęczonym ,Tak Kuracjusze denerwują bo dochodzą swych minut Zabiegów.

Niektórzy robią to PERFIDNIE a My niejednokrotnie sami dolewamy Oliwy do Ognia ..wszak do Wód jeździ SAMA ELYTA..

Smutnie nie Prawdziwe bo POLSKIE ..
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A u nas było czysto...
I w pokojach i na stołówkach.
Super obsługa :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

Darku konkrety ,gdzie .Myślę że zaglądają tutaj też osoby pracujące w sanatoriach więc pewnie przyda im się wiedza o tym jak oceniają ich obiekt kuracjusze :twisted: Niwa ....baardzo sie poprawiło przez ostatnie lata .Jedzenie bardzo dobre ,zastawa czyściutka a jedzenie pięknie podane .Panie sprzątające pokoje....różnie ....nie zawsze miłe :? Recepcja ...już wspominałam choć ...jest tam taka przemiła ruda pani której warto by było serdecznie podziękować ,nawet jak ciasno przy recepcji nie puszczają jej nerwy :D
forumowicz

Do: zielony pomidor ,najpierw cytat:
"' Cholera mnie bierze jak widzę ludzi którzy idą do nich z bombonierkami albo innymi kawami chyba w ramach podziękowania za wykonanie zabiegu"'

Mam inne zdanie i cholera mnie nie bierze .Po pierwsze nie zwracam na to uwagi,bo to nie moja sprawa i nie za moje pieniądze :evil:
Po drugie jeśli ktoś ma przyjemność dać komuś czekoladki lub inny drobiazg to dlaczego nie?
Sprawianie innym radosci takim drobiazgiem nie jest naganne ,zważając iż w dobrym tonie jest zostawić np napiwek obsługującemu nas kelnerowi ,nie danie napiwku jest właśnie nietaktem.
On też ma pensję przecież ktoś powie prawda?
I to jest to co mnie drażni ,po co wtrącamy się w coś co nas nie dotyczy w tym sanatorium :evil: no po co?
Po co wogóle komentujemy zachowania innych ,nawet jeśli nie spełniają naszych wyobrażeń w sprawie?
Po co? może ktos mi odpowiedzieć ?

:) :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

kruszynka pisze: I to jest to co mnie drażni ,po co wtrącamy się w coś co nas nie dotyczy w tym sanatorium :evil: no po co?
Po co wogóle komentujemy zachowania innych ,nawet jeśli nie spełniają naszych wyobrażeń w sprawie?
Po co? może ktos mi odpowiedzieć ?

BA....

[link]

:mrgreen: :ugeek:
Ostatnio zmieniony 13 gru 2015 21:33 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aż takiego nadmiaru skóry nie mam :?
ODPOWIEDZ