Naleśniki,racuchy - różne przepisy
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... p?f=2&t=10 oraz netykieta.
- smuga
- Super Kuracjusz
- Posty: 991
- Na forum od: 25 sty 2017 21:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Naleśniki,racuchy - różne przepisy
Re: Naleśniki,racuchy - różne przepisy
- Maryann
- Super Kuracjusz
- Posty: 6774
- Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Naleśniki,racuchy - różne przepisy
-
- Kuracjusz
- Posty: 14
- Na forum od: 25 kwie 2017 07:50
- Oddział NFZ: Małopolski
Re: Naleśniki,racuchy - różne przepisy
Re: Naleśniki,racuchy - różne przepisy
Zawsze mam problem z przewracaniem na patelni.Nie umiem tak z podrzutu Czasami podczas składania z farszem pękały mi i przy podsmażaniu wyciekało wszystko na patelnię.Do czasu kiedy zjadłam naleśnika na wyjeździe .Tam one u kucharza latały w górze jak z gumy .Podczas noszenia się z nim w garści nic nie pękało i nie wyciekało.Pod zębami były lekko gumowe.Wszystko na plus mojej rodzinie. Okazało się że aby ciasto było elastyczne należy ok.1/5 część mąki pszennej zastąpić mąką ziemniaczaną.Takie ciasto również łatwiej ślizga się po patelni co ułatwia kucharzenie.
-
- Przyjaciel forum
- Posty: 580
- Na forum od: 28 lut 2017 14:04
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Naleśniki,racuchy - różne przepisy
-
- Przyjaciel forum
- Posty: 580
- Na forum od: 28 lut 2017 14:04
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Naleśniki,racuchy - różne przepisy
Re: Naleśniki,racuchy - różne przepisy
Mi podoba się ten tort. Jeszcze może gdzieś dorwę kapustę kiszoną w dobrym stanie.Na piątunio jak znalazł obiadzik.Pietka 50+ pisze: ↑11 kwie 2019 10:28 Dzień dobry, to ja może zaproponuję tort naleśnikowy na ostro W małej tortownicy układam na zmianę naleśnik - farsz z uduszonej kapusty kiszonej, może być z grzybkami albo bez, jak kto woli - naleśnik - kapusta - naleśnik itd., a na wierzchu posypuję startym serem żółtym i lekko kropię ketchupem. Podpiekam w piekarniku, wyjmuję, kroję w kawałki jak tort i wszyscy zajadają ! Mmmniam Pozdrawiam