Szczawnica Zdrój Papiernik

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ilonusia321
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 15:41

Szczawnica Zdrój Papiernik

Post autor: ilonusia321 »

Proszę byłych kuracjuszy Papiernika o garść informacji na temat tego sanatorium. Każde doświadczenie i podpowiedź bardzo cenna. :serce: Co do pokoi, wyposażenia, co zabrać ze sobą bo ułatwi pobyt, czy blisko jest normalny ( dość tani ) sklep...itp... :kwiat: Za każdą podpowiedź z góry dziękuję :serce:
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Szczawnica Zdrój Papiernik

Post autor: hala5102 »

Nie wiem jak jest w Papierniku. Byłam w Szczawnicy, ale w Hutniku i w Nauczycielu (to nieopodal i nieco w dół po "kocich łbach" :lol: ). Wiem na pewno, że sklep jest tuż obok Papiernika. Czasem do niego zachodziłam. Papiernik chyba był remontowany, bo chodząc do sklepu widziałam pozdejmowane i oparte o ścianę stare drzwi balkonowe. Na kiedy masz termin? Pozdrawiam :)
ilonusia321
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 15:41

Post autor: ilonusia321 »

Witaj Hala :serce: Jadę 16 sierpnia więc jest jeszcze trochę czasu. Zbieram informacje bo z natury jestem bałaganiarą. Chcę to zmienić na ten wyjazd. I powolnymi krokami przygotować się. :P Mam pytanie kiedy byłaś w Szczawnicy gdy widziałaś remont w Papierniku. Raczej jestem pozytywnie nastawiona, ale różnie to bywa z warunkami. :?: Pozdrawiam :serce:
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

ilonusiu321, byłam w Szczawnicy w Nauczycielu w 2012r. w czerwcu. I powiem Ci, dobrze,że nastawiasz się pozytywnie. Tak trzeba. Nie sugeruj się opiniami, bo każdy lubi co innego, każdemu pasuje co innego. Ja w ub. roku przed wyjazdem do Korony w Muszynie przewertowałam wszystkie informacje na temat Korony i byłam załamana, tak były złe. Na miejscu okazało się, że nic nie jest zgodne z rzeczywistością i z całą odpowiedzialnością sanatorium Korona W Muszynie polecam każdemu. Wprawdzie nie ma basenu, ale można chodzić na basen do znajdującego się po sąsiedzku sanatorium Muszyna. Więc nawet jeśli naczytasz się złych opinii o Papierniku, to nie daj im do końca wiary. Na wszystkich forach piszę, że Szczawnica jest przepiękna. Ciesz się, że właśnie do tej miejscowości masz skierowanie. Na pewno nie będziesz się nudzić. Tam jest co zwiedzać, jest gdzie chodzić, jest gdzie jeździć. Korzystaj z wycieczek organizowanych przez biuro turystyczne, bo warto. A w Hutniku (niedaleko i najbliżej, bo 5minut drogi pod górkę, ale po "kocich łbach" niestety) będziesz mogła sobie nawet potańczyć - jeśli lubisz. Także szykuj się powoli. Życzę miłego wypoczynku, miłego towarzystwa, a zwłaszcza udanych i skutecznych zabiegów. Pozdrawiam :)
PS. Ja w tym roku jadę w sierpniu do Polańczyka... prywatnie. Na przydział z funduszu muszę niestety czekać do przyszłego roku :( . Przede mną jeszcze 39 065 osób :lol:
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Szczawnica to moje ulubione miejsce na podładowanie akumulatorów.
Oczywiście poza Świnoujściem. :lol:
W tym roku również tam pobędę przez 2 tygodnie i w zasadzie pomalutku przymierzam się
do pakowania. Wyjazd 20 czerwca do Dzwonkówki.
Planowałem do Nauczyciela bo nieco taniej, a standard podobny, ale już w styczniu nie załapałem się na jedynkę.
Była wprawdzie jedna typu studio, ale studio to studio, a jeżeli jedzie się prywatnie to chce się mieć ten komfort prywatności.
Co do Papiernika to opinie są takie różne. Do Papiernika chodziliśmy z Nauczyciela potańczyć, ale było to około 20 lat temu.
Dzisiaj jedynie byle jaki (jeżeli chodzi o granie) Hutnik i troszkę lepiej w Budowlanych i to koniec.
Podobno jeszcze w Willa Marta, ale z Dzwonkówki lub Nauczyciela to jednak kawałek drogi.

pozdrawiam tych którzy wybierają się do Szczawnicy :D i wszystkich innych również :lol: :lol: :lol:
HETFIELD34
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 gru 2015 19:16
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: HETFIELD34 »

Byłem w Papierniku w styczniu 2016....Powiem tak , a też naczytałem się tutaj na forum różnych opinii...Bezpiecznie jest przygotować się nieco negatywnie żeby się za mocno nie rozczarować, mam na myśli warunki mieszkaniowe i ośrodek (bardzo wczesny Gierek, bez powiewu świeżości XXI wieku :D)
Pokoje jedno i dwu osobowe, bez telewizorów (sala TV na każdym piętrze wspólna ) internet Wi-Fi bezpłatny , ale działający tylko blisko recepcji. To co jest niebywałym plusem to kuchnia i smaczne domowe jedzenie, praktycznie zerowa powtarzalność posiłków, porcje wystarczające, początkowo myślałem że trochę schudnę przez tę kuchnię a okazało się że przytyłem 3 kilo :) W razie doskwierającego głodu jest przy samym ośrodku "euro market" otwarty 7 dni w tygodniu a 50m wyżej od ośrodka fajna pizzeria (polecam) sprawdzona z miłą obsługą i przystępnymi cenami....Oj siedzieliśmy tam z chłopakami prawie codziennie :) Ewentualnie 5 km od ośrodka (na początku Szczawnicy) jest Biedronka :D
Ilość zabiegów wystarczająca jak dla mnie choć nie mam porównania jako takiego bo byłem drugi raz a wcześniej jakieś 20 lat temu ...Ja tam się na nic nie nastawiałem jadąc tam, na żadne luksusy i nawet na to że cokolwiek mi to pomoże na mój kręgosłup (o dziwo efekty przyszły , pomogło ) Nie wiem jaką osobą jesteś, w jakim wieku i czego oczekujesz i na co liczysz, w razie jakichkolwiek pytań służę pomocą i odpowiem chętnie na każde pytanie. Podsumowując ja wspominam miło, choć na początku lekki szok, a teraz jestem gotów za rok pojechać tam znów...(choć podobno mają to zamykać i remontować ) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Sinobrody - a czy w Hutniku i Budowlanych to nie jest ta sama muzyka mechaniczna , nie grają tam naprzemiennie Ci sami didżeje ( dwoje młodych ludzi ) poniedziałki , środy i piątki w Budowlanych , a wtorki , czwartki i soboty w Hutniku :?:

może nie mam najświeższych informacji , ale rok temu tak było . Na własne oczy widziałam i uszy słyszałam :)
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 17:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: RenataKce82 »

Najświeższe informacje dot baletów w Szczawnicy.Codziennie grają w Budowlanych muzyka mechaniczna, w Hutniku chyba dwa razy w tygodniu muzykę na żywo a w Marcie chyba trzy razy w tygodniu też muzyke na żywo..Ja mieszkałam i bawiłam się w Budowlanych, stąd moje informacje nie są precyzyjne.Kto raz pojedzie do Szczawnicy będzie chciał do niej wracać....jest cudownie...:)pozdrawiam wszystkich miłośników Szczawnicy i forumowiczów :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Szczawnica jest urocza :)