Poddębice prewencja rentowa od 23 lutego 2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Mycha___
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2018 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Mycha___ »

Witam,

23 lutego rozpoczynam rehabilitację w Poddębicach w ramach prewencji rentowej.
Ktoś jeszcze w tym terminie?.

Ktoś może już był, lub jest aktualnie. ??
Chłonę wszelkie informacje na temat obiektu.
Czy po zabiegach jest czas wolny , czy jakieś sztywne godziny nocne?
Jak wygląda sprawa przepustek?

Ile osób liczą turnusy?
Ilu osobowe pokoje?
Czy telewizja płatna?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Luknij bratku w górny prawy róg - tam jest białe pole z podświetleniem słowa "szukaj".
Wpisz słowo "poddębice" i kliknij w lupkę.
A staniesz się "oświecony"
...
Korzystnej kuracji ...
:mrgreen: :ugeek:
Mycha___
Kuracjusz
Kuracjusz

Re: Poddębice prewencja rentowa od 23 lutego 2018

jacky6 pisze: 05 lut 2018 21:09 Luknij bratku w górny prawy róg - tam jest białe pole z podświetleniem słowa "szukaj".
Wpisz słowo "poddębice" i kliknij w lupkę.
A staniesz się "oświecony"
...
Korzystnej kuracji ...
:mrgreen: :ugeek:

Dziekuję za mega trafną uwagę :-). Względnie biegła jestem w komputerach :-)
Tak uczyniłam zanim konto jeszcze utworzyłam - tak tak , jestem kobietą - acz interesujących mnie informacji nie znalazłam ;-)

Stąd założyłam wątek nowy, również celem nawiązania kontaktu z osobami, które być może będą tam ze mną we wspólnym terminie.
Ale widzę takich "wariatów" jak ja , co to dobrowolnie tam sie wysłali na całym forum chyba nie ma :-)

Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Mycha ! Jeszcze trochę czasu do wyjazdu, może ktoś się zgłosi.Poszperaj na innych forach ,np: Niepełnosprawni, "Cafe senior " .Niektóre strony internetowe sanatoriów posiadają opinie kuracjuszy,może trafisz i na Poddębice.Na tym forum odnalazłem jedną opinię sprzed lat, dot.Poddębic , bardzo negatywną.Pozdrawiam kotek1972 :kwiat:
Awatar użytkownika
yenny
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2012 21:12

Post autor: yenny »

Witam, też mam tam skierowanie, ale na 20 marca. Daj znać po powrocie co i jak :)
Mycha___
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam wszystkich zainteresowanych !
Już tu jestem .
Zacznę od tego co mnie interesowało przede wszystkim najbardziej.
Są udzielane przepustki na weekend z soboty na niedzielę bez żadnego - problemu wypisuje się Karteczkę którą musi potwierdzić pani doktor i śmiało można sobie jechać i wrócić w niedzielę do godziny dwudziestej drugiej.
Pokoje przyzwoite,mnie akurat udało się dostać pokój dwuosobowy. W pokojach telewizory i skrzyneczki na pieniążki , tak jak na typowych salach szpitalnych. trzy doby telewizji kosztują 15 zł ,przy czym po wyłączeniu telewizora czas biegnie dalej , W telewizji oferta programowa tylko telewizji naziemnej.
Kto może niech zabiera laptopy żeby się nie zanudzić . Personel medyczny ogólnie sympatyczny, choć jest kilka pań które mają pretensje do całego świata ,ale ogólnie w porządku . Personel od zabiegów również miły - raczej młoda kadra idzie się dogadać co do zamiany ewentualnych godzin ćwiczeń bądź innych zajęć.
Jeżeli chodzi o posiłki to jak na standardy szpitalne uważam że całkiem smacznie. Pyszne świeże pieczywo . Ale jeśli ktoś planuje tutaj schudnąć to niestety mu się to nie uda, bo :pieczywo ,Kluski ,ziemniaki ,ryby w panierce ,mięso smażone ,sosy także jeżeli chodzi o dietę to słabo .
Ponadto na wejściu dostajemy jeden duży ręcznik kąpielowy i jeden mały oraz takie jakby prześcieradła w którym chodzi się na zabiegi żeby sobie rozkładać na leżankach . W pokojach są szklanki natomiast nie ma w pokoju lodówki i nie ma w pokoju czajnika ,tego typu rzeczy są na korytarzu w takim pomieszczeniu kuchenno- gospodarczym. Na korytarzu obok kuchni znajduje się też pomieszczenia w którym jest umywalka z szafką i Stolik z dwoma fotelami osobiście nazywam ten pokój pokojem towarzyskim . Jestem zakwaterowane w budynku G na czwartym piętrze - Z mojej lokalizacji niestety jest kawałek do przejścia na stołówkę i na wszystkie inne zabiegi . Aktualnie mamy zepsutą windę więc z czwartego piętra muszę schodzić na pierwsze i pokonywać hektary aby dostać się gdziekolwiek przyznam szczerze że jeżeli kogoś coś boli jest to bardzo mocno uciążliwe . Polecam Wczesny przyjazd ,ponieważ wtedy można złapać lepsze pokoje ,bo jest w czym wybierać i przede wszystkim ma szansę się pierwszego dnia załatwić wizytę lekarską . Lista z wizytą lekarską ustalana jest na podstawie kolejności przyjazdu , czyli im szybciej przyjedziemy tym szybciej będziemy z badań i będziemy mieli wyznaczone zabiegi. ci którzy się spóźnia w sensie będą troszeczkę później niż rano mają przekładam wizytę lekarską na dzień kolejny i wszystko się opóźnia .
Lekarka przemiła i zainteresowana pacjentem - akurat mnie badała. O panu doktorze mowiono gorzej. Dyżurka pielęgniarek czynna jest od 07:30 ja byłam o godzinie 07:45 i byłam czwarta w kolejności przyjazdu. Proszę pamiętać że nie jest to uzdrowisko ☺️ Ja codziennie rano po odsunięciu Rolet oglądam kilkadziesiąt domków jednorodzinnych z których dymią kominy 🙃

Na chwilę obecną to wszystko co mi przychodzi do głowy jestem tutaj piąty dzień , W razie większej ciekawości proszę pisać, pytać w miarę możliwości będę odpowiadać . mogę podesłać również jakieś fotki .
Mycha___
Kuracjusz
Kuracjusz

Acha , nie ma internetu na terenie ośrodka .
Basen malutki, tylko do ćwiczeń , Nie wolno w nim pływać.
Sauna płatna 12 zl
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Dzięki za opinie . Mycha :) może napisz w osobnym wątku swoją opinię o Poddębicach ( w dziale opinie) . Temat zaraz będzie nie aktualny i nikt w wyjazdach Twojej opinii nie znajdzie . Sama wiesz jak to jest z tymi opiniami trzeba sporo czasami się naszukać . pozdrawiam i jeszcze raz dzięki :) Miłej i owocnej rehabilitacji.
Mycha___
Kuracjusz
Kuracjusz

Ok, jak tylko włączę kompa to przekopiuje ☺️
ODPOWIEDZ