sanatorium Muszelka w Kołobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Anik
Na forum od: 01 sty 2010 17:41

sanatorium Muszelka w Kołobrzegu

Post autor: Anik »

[size=150]Bardzo proszę napiszcie cos o sanatorium Muszelka w Kołobrzegu. Wiem, że mają 2 obiekty oznaczone literami A i B który jest lepszy? Czy są w tym senatorium pokoje 1 osobowe tzw studio, czy jest interenet tzn. mozliwośc podłączenia laptopa, jakie sa zabiegi, czy wyżywienie i obsługa są na poziomie. Jedzie tam osoba w miarę młoda, ale po zabiegach operacyjnych więc potrzebuje spokoju i dobrej bazy zabiegowej.Bardzo mi zależy na Waszych opiniach.[/size]
Marysia50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2012 19:31

Re: sanatorium Muszelka w Kołobrzegu

Post autor: Marysia50 »

Dobrze ze Muszelka jest w remoncie, bo wreszcie doczyszcza basen, wanny w pokojach zabiegowych i zmodernizują sprzęt. To wszystko było straszne przed remontem. Problem pozostanie jak nie wymienią personelu!!!!!!!!! Sposób odzywania się do nas był straszny, można go porównac z poprawczakiem!!! Nie byłam w poprawczaku ale tak sobie to wyobrażam........skandal. Tacy ludzie jak byli i moze dalej są zatrudnieni w Muszelce nie powinni pracować z ludżmi. ODRADZAM WYJAZD DO MUSZELKI NAWET PO REMONCIE, BO RYZYKO SPOTKANIA TYCH SAMYCH LUDZI JEST DUŻE.
Awatar użytkownika
Marnelo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2015 08:14
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Marnelo »

Czy coś się zmieniło teraz w Muszelce? Może by ktoś opisał co był tam niedawno?
Jurek-J
Na forum od: 22 maja 2019 14:21
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Jurek-J »

Opinia poparta doświadczeniem z pobytu w wielu sanatoriach zdecydowanie pozytywna. Położenie Muszelki wprost wymarzone - bliskość plaży, mola, deptaku, latarni, a i spacer do centrum nie jest męczący. Nowoczesny, gustowny wystrój w tonie marynistycznym, urządzenie pokoi, czystość oraz dostępność przestrzeni dla niepełnosprawnych, to jest to co rzuca się w oczy na wstępie. Dobrze wyposażona i obsługiwana fachowo baza zabiegowa z jej największym atutem – basenem z własną solanką (plus sauny) czyni obiekt atrakcyjniejszym. Na szczególne uznanie zasługują posiłki, co nie jest częste w sanatoriach. Różnorodność, smak, podanie (w tym tzw. szwedzki stół), a przede wszystkim wysokogatunkowa jakość produktów, tego już dawno nie doświadczyłem w trakcie leczenia sanatoryjnego. Może akurat tego najmniej brakuje w okolicach, ale na miejscu mamy przyjemną kawiarnię, z miłą obsługą i cowieczornymi występami artystycznymi. Jedynym minusem dla mnie było słabe wifi oraz możliwość zalogowania tylko jednego urządzenia.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

Dziękuję za opinię :)
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Wielkie dzięki za opinię Jurek.

Do Muszelki należy też nowy - z boku dobudowany obiekt z łącznikiem, czy tak? i jak tam jest, czy wszystkie pokoje z balkonami? Bo chyba w głównym budynku nie ma balkonów.? Nawet nie wiedziałam że na NFZ jest szwedzki stół, śniadania i kolacje też? Super.
Będę wdzięczna za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam..
Awatar użytkownika
Yark
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 18:09
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 2 razy

Post autor: Yark »

Muzyczka, ja jadę do Perły w Ustce i tam też śniadania, kolacje serwują w formie bufetu, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Dzięki wielkie Yark, Super to jest, tylko cieszyć się... Że jest wybór, więcej serka białego bym jadła..hi...
Niestety ani razu nie spotkałam się ze stołem szwedzkim jak byłam z NFZ, czy też z ZUS-u. Może dlatego, że zawsze jeździłam na szpitalne leczenie dorosłych w szpitalu uzdrowiskowym z NFZ tzw.poszpitalne i wtedy może jest inaczej niż w sanatoryjnym leczeniu uzdrowiskowym.....
Świetnie jest móc wybrać, chociaż szczerze nigdy nie narzekałam na jedzenie o sanatorium.
Owszem miałam stół szwedzki priv... tylko...ale to wiadomo...
Życzę miłego pobytu i wszystkiego dobrego. Serdecznie pozdrawiam
ODPOWIEDZ