sanatorium Jan w Lądku

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
bajerka35
Na forum od: 18 lip 2018 20:47
Oddział NFZ: Łódzki

sanatorium Jan w Lądku

Post autor: bajerka35 »

Byłam w Janie w Lądku Zdroju w lipcu 2018r,spodziewałam się tego wszystkiego co zastałam,ale nie wiedziałam,że personel będzie traktował dorosłych poważnych ludzi jak dzieci na koloniach.pielegniarka chodziła na obchód po nocy ,podsłuchiwała pod pokojem i jak słyszała głosy to wchodziła i rozkazywała rozejście sie do swoich pokojów.Nie każdy ma potrzebę spania o godz 21.30,ludzie pracujacy w wieku ok.50 lat potrzebują wypoczynku połączonego z jakąś rozrywką i kontaktem z ludźmi,było to upokarzające,tym bardziej że nic sie takiego w pokojach nie działo,czysta rozmowa,troche śmiechu i tyle.Ale nie, w sanatorium człowiek musi być smutasem i chodzić spać o 22. Gdyby nie to ,że spotkałam tu wspaniałych ,wesołych ,pełnych życia ludzi lubiących taniec w tym jedynym dla nas lokalu ,,Piekiełko"w którym czas się zatrzymał na czasach Gierka to całe to sanatorium byłoby dla mnie koszmarem,do tego widok na stołówce kuracjuszy komercyjnych zajadających się lepszym menu niż nasze z NFZ za 7.60 zł dziennie, dla nich byla herbata z cytryną podawana elegancko a dla nas Minutka w garnku,dla nich kompot w szklance dla nas w kubku,pomijając bułki na śniadanie dla komercji i kolację podawa na maleńkich talerzykach, to w sumie takie drobiazgi ale składają sie na obraz całości.zabiegi super .obsługa super na zabiegach.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: sanatorium Jan w Lądku

Post autor: andrzej1955 »

Dzięki za garść świeżych informacji o Janie,to miłe że mimo niezbyt ciekawych sytuacji,jesteś zadowolona i oceniasz cały pobyt pozytywnie-raz jeszcze sprawdza się prawda że atmosferę tworzą pozytywnie zakręceni Ludkowie-a to jest najważniejsze by dobrze odpocząć i się rehabilitować,Pozdrawiam :)
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: sanatorium Jan w Lądku

Post autor: MaryKate »

Nie wiemm jak teraz jest , ja byłam 4 lata temu i odniosłam inne wrażenie , obchody pielęgniarki były ale nikt nie kazał sie rozchodzić do pokoi oby tylko być na terenie sanatorium , czasem gdy spotykałyśmy się we 3 pokoje to dzwonilo sie do pielęgniarki że ten i ten pokój jest w innym pokoju oczywiście nie można było wrzeszczeć na cały budynek .
ODPOWIEDZ