RÓŻA,HUTNIK,SANWIT,MUSZYNA co wybrać?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
iwciaa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2012 21:38

RÓŻA,HUTNIK,SANWIT,MUSZYNA co wybrać?

Post autor: iwciaa »

Mam do wyboru:

Róża w Ustroniu
Hutnik w Szczawnicy
Sanwit w Iwoniczu Zdroju
Muszyna w Muszynie

Proszę wypowiedzcie się na temat tych sanatoriów, które ma najlepszą bazę leczniczą, jeżeli chodzi o narząd ruchu i dobre zaplecze?
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Re: RÓŻA,HUTNIK,SANWIT,MUSZYNA co wybrać?

Post autor: barba »

Witam:0Byłam w Muszynie w Muszynie i w Ustroniu w Rózy i z obu sanatoriów jestem zadowolona.Ustoń jest większy i bardziej tętni życiem,a Muszyna to malutka miejscowośc ,ale bliziutko do krynicy. Z zabiegów w obu ośrodkach byłam zadowolona.Tez choruje na Kręgosłóp.POZDRAWIAM. :P
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Hutnik w Szczawnicy jest położony wysoko,trzeba wdrapywać się po dosyć stromych dróżkach.Ale za to pięknie położony,w parku.W ogóle Szczawnica jest piękna,tylko trzeba mieć dobre nogi do wchodzenia i schodzenia,z górki i pod górkę.Byłam tam trzy razy i chyba więcej nie pojadę.
Muszyna też na górce,choć chyba mniejszej.Wchodziłam tam z przystankami po drodze.
Iwonicz też ma górki,byłam tam w Piaście,to albo schody,albo dosyć strome podejście.
Ale wszędzie pewnie da się wytrzymać te kilka tygodni.
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ustroń niestety też górzysty:)
iwciaa
Kuracjusz
Kuracjusz

A jeżeli chodzi o zabiegi? Jak jest w Róży? Wszystko w jednym miejscu? Jakie wyżywienie? Tam
chyba będzie przydział, lub do Iwonicza Zdroju Sanwit.
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W Róży wyżywienie było extra,chyba najlepsze ze wszystkich sanatoriów jakie byłam.Zabiegi wszystkie na miejscu,a obok w Malwie są fajne potańcówki ,jeśli lubisz potańczyć.W Muszynie zabiegi też są wszystkie na miejscu,a wyżywienie podobno się poprawiło.Nie martw się ,na pewno będzie super,tylko dopasuj sobie odpowiednie toważystwo..Miłego wypoczynku i owocnej rehabilitacji ;) :P
iwciaa
Kuracjusz
Kuracjusz

Mam jeszcze pytanie dotyczące zabiegów. Czy wszystkie są na miejscu? Jest basen?. Jestem po artroskopii kolana, a chcę jechać z dzieckiem.
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jesli zależy Ci na basenie to jest super w Ustroniu w Równicy.Z Rózy musiała byś troszke podejść..W Róży był basen ale tylko do gimnastyki. w Muszynie też jest basen do ćwiczeń.
Violka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2012 15:02

Post autor: Violka »

Witam , Sanvit w Iwoniczu :) polecam , basen i zabiegu na miejscu . A Iwonicz jest jak bajka :)
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

W zimie jednak jest troszke inaczej.Na zimowe dni wybrałabym Ustroń , albo Iwonicz.Róża to bardzo dobre sanatorium.
ODPOWIEDZ