sanatorium kujawiak Inowrocław 23 04 19
-
69Jaskula69
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 22 maja 2016 09:11
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 1
-
69Jaskula69
- Aktywny Kuracjusz

-
zbiibri
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 lut 2012 18:53
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: sanatorium kujawiak Inowrocław 23 04 19
-
69Jaskula69
- Aktywny Kuracjusz

- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 3 razy
Jeżeli mogę poradzić to lepiej tam zadzwonić i prosić o tą jedynkę , tak najlepiej i bezpieczniej... Ja tam byłam jesienią przełom października i listopada i Twój termin też jest poza sezonem i można wtedy nawet załatwić Media SPA to jest z boku i tam są lepsze pokoje i są jedynki.... Najlepiej nie dzwonić na recepcję tylko prosić o połączenie z paniami które komercyjnie załatwiają i planują pokoje to jest z tyłu recepcji...chyba dział planowania... coś podobnie nazywa się...jest to wspaniały okres . Bo w zeszłym roku o tej porze/ tez pojechałam zaraz po świętach od 8 kwietnia do 3 Maja ZUSu i nie miałam rzeczy na ciepłe dni bo taki był upał już wtedy), było prawie lato , gdyż nie było wiosny także na pewno będą ciepłe dni.....piękny park solankowy jest w Inowrocławiu polecam spacery przy stawie i dalej oczywiście, teżnie lepsze niż w Ciechocinku tylko uwaga na serduszko....hihi... Życzę dobrej i udanej rehabilitacji i wspaniałych zabiegów i miłego pobytu.. pozdrawiam serdecznie....
-
69Jaskula69
- Aktywny Kuracjusz

- Muzyczka
- Super Kuracjusz

byłam w 2014 r, sektory A 1 i sukcesywnie i inne remontowane są, np.i ta część co stołówka.. Ludzie i tam też jeżdżą komercyjnie, czyli prywatnie. Moja koleżanka była tam prywatnie z mężem, na święta Bożego Narodzenia i zadowolona, bo pojechała drugi raz Ja nie mieszkałam tam, w kujawiaku, tylko z boku w media spa z boczku i to jest razem połączone i przechodzi się wspólnym korytarzem, chociaż miałam skierowanie do kujawiaka na poszpitalne, jak pisałam, załatwiałam i prosiłam. Na posiłki i zabiegi oczywiście w kujawiaku chodziłam. Rano 6.30 basen, jest ok. / ja tak chciałam, i wykupiłam karnet, prywatnie/. Nawet basen nie za mały, lepsze obok jacuzzi, razem z basenem na jednej sali i tam jest woda solankowo-mineralna, super, polecam codziennie jacuzzi,, woda lepsza, a basen chlorowany... W kujawiaku zabiegi ok...można przed obiadem do parku, czy nad staw, czy na tężnie.... Proszę wejść na stronę Inowrocławia, i zobaczyć jakie oferują rozrywki kulturalne, jest ich dużo. Ponadto na wieczór można i na dancing.... Kujawiak jest bardzo dużym obiektem i na 200 proc.znajdziesz towarzystwo. Tam jeżdżą ludzie z NFZ jak i z ZUSu, więc i młodsi... jedzenie ok.sa niedaleko sklepy. Nawet kiedyś kupiliśmy 10 jajek i panie na kuchni zrobiły nam w niedzielę jajecznicę, na naszą prośbę . W parku po lewej stronie jest duża gama sportowa, a w niedzielę obok odbywa się duży handel wszystkim.....Ja pobyt tam wspominam bardzo miło, byłam zadowolona, mam b.mile wspomnienia Ale jak wolisz, przemyśl. Ja też zawsze boję się wyjazdu do nowego obiektu, jak przydzielą i mam przeróżne obawy...W pewnym sensie ud nas samych wieje zależy, jak tam będzie. Proszę pytać... Wszystkiego dobrego życzę, pozdrawiam serdecznie i życzę, aby było ok....
-
69Jaskula69
- Aktywny Kuracjusz

- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Ale jak chcesz, by Ci kolega nie chrapał lub lubisz spokój , ale oczywiście jak chcesz , lub jak wolisz ciut lepsze warunki, to dzwoń wcześniej i pytaj się czy jest taka możliwość załatwienia pokoju jednoosobowego, lub że chciałbyś lepszy pokój... lub czy są wolne na media SPA pokoje... Jakby co , błagam , żeby to nie była moja wina że przekonałam.... Nie wiem jakie miejsca lubisz, bo może chciałeś zrezygnować i brać morze....ale i jest możliwość zadzwonić do narodowego funduszu i spytać się czy coś jest ze zwrotów, jeśli chodzi o inne miejsce co byś chciał, bo ewentualnie jakby bylo, to mógłbyś zamienić...Wydaje mi się że jeżeli byś całkiem zrezygnował to byś potem musiał dłużej czekać, a może i by się udało coś innego i w lepszym terminie majowym czy czerwcowym, i tam gdzie byś chciał....nie wiem... Ja z kujawiaka byłam zadowolona ale byłam na media SPA.... stołówka w kujawiaku.
Polecam jednak telefon i jak nie jedna pani to druga czy trzecia z recepcji, zależy kto w recepcji ma dyżur to może któraś będzie uprzejma...i poradzi lub zarezerwuje... wszystkiego dobrego życzę pozdrawiam serdecznie....