Ladek Zdroj 30-09-2020 Dom Weterana rehabilitacja ogólnoustrojowa

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
pedro224
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 18:24
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 15

Ladek Zdroj 30-09-2020 Dom Weterana rehabilitacja ogólnoustrojowa

Post autor: pedro224 »

Jadę do Lądek Zdrój dom Weterana 30-09-2020 do 20-10-2020 na rehabilitacje ogólnoustrojową. Z chęcią zabiorę kogoś po drodze mam wolne miejsce, jadę z Nowej Soli Lubuskie .Poznam kogoś co ma ten sam termin .Proszę pisać na pewno odpiszę. pozdrawiam P.
gosia1956xxxx
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2020 15:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Ladek Zdroj 30-09-2020 Dom Weterana rehabilitacja ogólnoustrojowa

Post autor: gosia1956xxxx »

Proszę o odpowiedź. Czy masz robić badanie w kierunku covida? ja jadę do Iwonicza Zdroju też w tym terminie i mnie powiedzieli , że na rehabilitację ogólnoustrojową badania nie wymagają i nie dają skierowania. Czy tak jest wszędzie czy tylko w Iwoniczu? Ciekawi mnie to.
Awatar użytkownika
pedro224
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 18:24
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: pedro224 »

Cześć . Dostane skierowanie elektroniczne 15-09 -na badanie 24-25-09, na 6 dni przed wyjazdem mam zrobić.
Pozdrawiam Piotr.
agiatis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2013 16:09
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: agiatis »

gosia1956xxxx pisze: 03 wrz 2020 22:05 Proszę o odpowiedź. Czy masz robić badanie w kierunku covida? ja jadę do Iwonicza Zdroju też w tym terminie i mnie powiedzieli , że na rehabilitację ogólnoustrojową badania nie wymagają i nie dają skierowania. Czy tak jest wszędzie czy tylko w Iwoniczu? Ciekawi mnie to.
Jadę do Kujawiaka ( Inowrocław) , na rehabilitację ogólnoustrojową. Z tym "niewymaganiem" jest tak , że NFZ im nie płaci za test. A jak im nie zapłaci , to nie robią i tyle. Najgłupsze jest to , że ludzie , którzy będą siedzieć ze mną przy stole , są z turnusu sanatoryjnego i oni test będą mieli zrobiony. Nie rozumiem logiki NFZ-u. W tym samym budynku, na tych samych zabiegach i w tej samej sali jadalnej i nie potrzebujemy testu! Kompleks sanatoryjny , do którego jadę jest prywatny, a żaden prywaciarz nie będzie płacił za coś , za co nie musi i za co NFZ , mu kasy nie zwróci.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Nikt nie robi (nie jest wymagane) testów jak jedzie komercyjnie pomimo, że obcuje z kuracjuszami tak z NFZ jak i z ZUS.
Jasno widać, że wszystko rozbija się o kasę. To samo jest z lekarzami i przychodniami. Prywatne przychodnie przyjmują normalnie pacjentów a reszta to warowne zamki.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

Nie macie racji, że od komercyjnego kuracjusza nie wymagają testów. To jest uzależnione od
właściciela obiektu. W lutym zrobiłem rezerwację na przełom lipca i sierpnia. Miesiąc przed
przyjazdem zostałem poinformowany, że mam wykonać u siebie test kasetkowy (ok. 45 zł),
a po dwóch tygodniach zmiana i informacja, że jeśli sobie nie zrobię testu "wymazowego"
(ok. 500 zł) to nie zostanę zakwaterowany pomimo zrobionej rezerwacji. Nie wpłacałem
wcześniej żadnej zaliczki więc zrezygnowałem i zamieszkałem na kwaterze prywatnej.
Obiekt, o którym piszę należy do prywatnej spółki.
p.s. dziwi mnie takie niefrasobliwe podejście do tego tematu przez właścicieli ośrodków sanatoryjnych.
Przecież wystarczy tylko jedna osoba, u której zostanie wykryty wirus i obiekt do czasowego wyłączenia.
ODPOWIEDZ